Skocz do zawartości
Liskoski

Nagrywarka... :(

Rekomendowane odpowiedzi

Nagrywarka TEAC 40/12/48 niszczy mi cd-ki :cry:

Do pewnego czasu(2 tyg temu :( ) sprawowala sie nienagannie... Musialem wypalic okolo 10 cd. Wypalilem. 7 poszlo do krainy wiecznego odpoczynku... :( Nagrywalem na Verbatimach, TDK Metallic i Dysanach.

Zauwazylem ze lubi popsuc jakis duzy plik (typu film lub data.cab w wiekszosci gierek). Dzieje sie tak na predkosciach nagrywania od 16x-40x (wiecej nie spr.)

Nagrywarka ma 14 mies i jest jeszcze na gwarancji.

Nagrywałem Nero 5.5.8.3 i najnowszym z serii 5.x.x.x oraz cloneCD 4.0.1.10

Co mam teraz robic:

:arrow: odsyłeć do serwisu (kupowana w komputroniku [a propos moze ktos wie jak ja tam wyslac :wink: ])

:arrow: jeszcze jakos ja potestowac

:arrow: a moze wyczyscic laser plyta czyszczaca

Z gory wielkie dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nagrywarka TEAC 40/12/48 niszczy mi cd-ki  :cry:  

Do pewnego czasu(2 tyg temu  :( ) sprawowala sie nienagannie... Musialem wypalic okolo 10 cd. Wypalilem. 7 poszlo do krainy wiecznego odpoczynku... :( Nagrywalem na Verbatimach, TDK Metallic i Dysanach.

Zauwazylem ze lubi popsuc jakis duzy plik (typu film lub data.cab w wiekszosci gierek). Dzieje sie tak na predkosciach nagrywania od 16x-40x (wiecej nie spr.)

Nagrywarka ma 14 mies i jest jeszcze na gwarancji.

Nagrywałem Nero 5.5.8.3 i najnowszym z serii 5.x.x.x oraz cloneCD 4.0.1.10

Co mam teraz robic:

:arrow: odsyłeć do serwisu (kupowana w komputroniku [a propos moze ktos wie jak ja tam wyslac  :wink: ])

:arrow: jeszcze jakos ja potestowac

:

arrow: a moze wyczyscic laser plyta czyszczaca

Z gory wielkie dzieki

odradzam czyszczenie lasera , zanieśc wypalarę do servisu Teac lub odeslij do komputronika ,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nagrywarka TEAC 40/12/48 niszczy mi cd-ki  :cry:

jestes kolejnym (nie)szczesliwym uzytkownikiem teaca ;)

to juz prawie norma ze po roku uzytkowania palarka odmawia posluszenstwa na wiele roznych sposobow, skad ja to znam :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam sie z rayden'em - lepiej sam nie czysc (szczegolnie jak masz gwarancję ;-))

Zadzwon do serwisu komputronika (po numer zlecenia serwisowego) a potem na ich koszt kurierem...

Z resztą: http://sklep.komputronik.pl/html.php?e=ser...#procedura_rekl

Powodzenia!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moja nagrywarka wypala poprawnie plyty max x24 dodam tylko ze wczesniej palila na najtanszych nosnikach x 40

wieksze problemy miala z rw tylko x 4, na to pomogla zmiana biosu na wczesniejszy (1.0H) , nie jest jeszcze tak zle a wiec narazie nie oddaje jej do serwisu

zapraszam na forum.cdrinfo.pl tam jest wiecej o tej wypalarce np. tu

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...