Liskoski Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 Nagrywarka TEAC 40/12/48 niszczy mi cd-ki :cry: Do pewnego czasu(2 tyg temu :( ) sprawowala sie nienagannie... Musialem wypalic okolo 10 cd. Wypalilem. 7 poszlo do krainy wiecznego odpoczynku... :( Nagrywalem na Verbatimach, TDK Metallic i Dysanach. Zauwazylem ze lubi popsuc jakis duzy plik (typu film lub data.cab w wiekszosci gierek). Dzieje sie tak na predkosciach nagrywania od 16x-40x (wiecej nie spr.) Nagrywarka ma 14 mies i jest jeszcze na gwarancji. Nagrywałem Nero 5.5.8.3 i najnowszym z serii 5.x.x.x oraz cloneCD 4.0.1.10 Co mam teraz robic: :arrow: odsyłeć do serwisu (kupowana w komputroniku [a propos moze ktos wie jak ja tam wyslac :wink: ]) :arrow: jeszcze jakos ja potestowac :arrow: a moze wyczyscic laser plyta czyszczaca Z gory wielkie dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 Nagrywarka TEAC 40/12/48 niszczy mi cd-ki :cry: Do pewnego czasu(2 tyg temu :( ) sprawowala sie nienagannie... Musialem wypalic okolo 10 cd. Wypalilem. 7 poszlo do krainy wiecznego odpoczynku... :( Nagrywalem na Verbatimach, TDK Metallic i Dysanach. Zauwazylem ze lubi popsuc jakis duzy plik (typu film lub data.cab w wiekszosci gierek). Dzieje sie tak na predkosciach nagrywania od 16x-40x (wiecej nie spr.) Nagrywarka ma 14 mies i jest jeszcze na gwarancji. Nagrywałem Nero 5.5.8.3 i najnowszym z serii 5.x.x.x oraz cloneCD 4.0.1.10 Co mam teraz robic: :arrow: odsyłeć do serwisu (kupowana w komputroniku [a propos moze ktos wie jak ja tam wyslac :wink: ]) :arrow: jeszcze jakos ja potestowac : arrow: a moze wyczyscic laser plyta czyszczacaZ gory wielkie dzieki odradzam czyszczenie lasera , zanieśc wypalarę do servisu Teac lub odeslij do komputronika , Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 Pakujesz napęd w paczkę razem z kopią faktury/gwarancją i objawami napisanymi na kartce(możesz podać swój telefon). Wysyłasz na adres komputronika i oczywiście dopisujesz SERWIS na paczce i w adresie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liskoski Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 Pocztą Polską czy Serviskiem :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 najlepiej do nich zadzwoń. lub poczytaj regulamin na komputroniku, tam pewnie jest wszystko napisane co zrobić w przypadku awarji sprzętu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeeCoo Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 Nagrywarka TEAC 40/12/48 niszczy mi cd-ki :cry:jestes kolejnym (nie)szczesliwym uzytkownikiem teaca ;) to juz prawie norma ze po roku uzytkowania palarka odmawia posluszenstwa na wiele roznych sposobow, skad ja to znam :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liskoski Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 Tez masz tą samą nagryware (w podpisie :wink: ) czy tobie tez przestala smigac?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.LordOlO Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgadzam sie z rayden'em - lepiej sam nie czysc (szczegolnie jak masz gwarancję ;-)) Zadzwon do serwisu komputronika (po numer zlecenia serwisowego) a potem na ich koszt kurierem... Z resztą: http://sklep.komputronik.pl/html.php?e=ser...#procedura_rekl Powodzenia!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeeCoo Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 moja nagrywarka wypala poprawnie plyty max x24 dodam tylko ze wczesniej palila na najtanszych nosnikach x 40 wieksze problemy miala z rw tylko x 4, na to pomogla zmiana biosu na wczesniejszy (1.0H) , nie jest jeszcze tak zle a wiec narazie nie oddaje jej do serwisu zapraszam na forum.cdrinfo.pl tam jest wiecej o tej wypalarce np. tu pzdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...