Skocz do zawartości
bat

Richard's Burns Rally - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

hmm ja mam problema, zainstalowalem gierke no i oczywiscie ustawiam detale rozdzielczosc itp, laduja sie filmiki i kiedy zaczyna sie ladowac (chyba menu) (zaraz po filmikach) to wywala mnie do windowsa....

co to moze byc? probowalem rozne stery od grafy i nic :/ do tego FW wyłączone...

licze na pomoc :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można. Kupić kartę z pixelshaderami. Od Radeona 9000 w zwyż i pełnego GF4 TDi.

:mrgreen:

mozna takze gf3 z tym ze ta karta potrafi troche haczyc zwlaszcza na odcinkach we francji.

ale co ja tam wiem... z takim procem i fsb to normalka ze mi komp niewydala :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...)

Zrobilbym wszystko co w mojej mocy aby taka sytuacja nie wystepowala.

(...)

Jest jeden skuteczny sposób na problemy z tą grą (i nie tylko) - Uninstall RBR :twisted: . 100% skuteczny :P .

BTW. już z niego skorzystałem, choć problemów nie miałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...)

Zrobilbym wszystko co w mojej mocy aby taka sytuacja nie wystepowala.

(...)

Jest jeden skuteczny sposób na problemy z tą grą (i nie tylko) - Uninstall RBR :twisted: . 100% skuteczny :P .

BTW. już z niego skorzystałem, choć problemów nie miałem.

wyjdz.... :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...a ja od dwóch tygodni katuję demko RBR i przysiągłem sobie że nie kupię pełnej wersji dopuki nie pobiję domyślnego rekordu 3min50s. Na razie na dwu gałkowym padzie (seitek P880) jeździ się masakrycznie. Najlepszy dotychczasowy czas na trasie z demka to 4.17 :( (dziwi mnie to trochę bo race drivera2 przeszedłem w całości dwa razy, nie mówiąc o innych samochodówkach.

Jestem ciekaw jak mi pójdzie po kupnie kierownicy a dokładnie na seiteku R100 bo na logiego mnie nie stać, a do tego nie mam zbyt dobrych doświadczeń z tą firmą :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cze,

mój problem polega na tym ze gra mi wogóle się nie odpala.

Wyskakuje error no i chce wysyłac błędy.

Sprzęt mam słaby i nie miał bym na nim duż fps ale i tak chcaiłbym powalczyć.

Pocek jaki tyeraz mam to Duron 900 reszta jak w podpisie.

I moje pytanie - czy jest ktoś kto ma płyt główną też na KT133 i mu gra chodzi??

Bo moge zmienić sobie procka na dużo lepszego ale skoro mi RBR nie pójdzie przez chipset na płycie to "się tak nie bawię". A może mój procek jest za słaby, może nie ma jakiś tam zaimpletowanych instrukcji?

Będę wdzięczny za pomoc.

Pz Qau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

QauczuQ jeśli możesz to pożycz od kogoś jakiegoś proca. Gra posiada duże wymagania: conajmniej 1,6GHz. Z moich odświadczeń wynika ze gra uruchamiała sie na Duronie 1300MHz ale na Athlonie 1333Mhz nie (sam ne wiem dlaczego). Pamiętaj że ważna jest także karta graficzna! Powodzenia z kompem. Zobaczysz że było warto!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cze,

mój problem polega na tym ze gra mi wogóle się nie odpala.

Wyskakuje error no i chce wysyłac błędy.

Sprzęt mam słaby i nie miał bym na nim duż fps ale i tak chcaiłbym powalczyć.

Pocek jaki tyeraz mam to Duron 900 reszta jak w podpisie.

I moje pytanie - czy jest ktoś kto ma płyt główną też na KT133 i mu gra chodzi??

Bo moge zmienić sobie procka na dużo lepszego ale skoro mi RBR nie pójdzie przez chipset na płycie to "się tak nie bawię". A może mój procek jest za słaby, może nie ma jakiś tam zaimpletowanych instrukcji?

Będę wdzięczny za pomoc.

Pz Qau

Znany jest problem z gra na KT133. Mialem podobny na SiS735, pomoglo wgranie nowego biosu. Gra dziala.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeszedl juz ktos t a gre na najwyzszym stopniu trudnosci ?

Jezeli tak to jak poszlo ?

Kolejny etap ukonczylem - USA - 1 miejsce na najnizszym poziomie trudnosci :)

BTW. bardzo szybki rajd.

Trzeba bedzie odpalic pozniej sredni poziom bo wygrywam z nimi o kilka minut.

Podoba mi sie, ze komputerowi przeciwnicy popelniaja takie bledy jak czlowiek.

"Panizzi nie ukonczyl rajdu poniewaz jego blad spowodowal uszkodzenie chlodnicy", "Colin McRae stracil 30 sekund po tym jak wpadl do rowu", "Loeb ma uszkodzony samochod oraz 40 sekund straty po tym jak uderzyl w drzewo" (po czym patrzymy na informacjach o konkurentach, a tam Loeb - stan zdrowia -- potluczony :)

Dzieki temu mozna sie swietnie wczuc w klimat rajdow. Wiesz jak sie Twoj konkurent czuje, w jakim stanie ma samochod. Czy masz szarzowac aby utrzymac przewage czy wystarczy delikatnie i ostroznie jechac.

Dla mnie bomba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...)I moje pytanie - czy jest ktoś kto ma płyt główną też na KT133 i mu gra chodzi??

(...)

Tak, mam ECS K7VZA ver 3.0 (KT133A) - reszta z podpisu i gra chodziła idealnie, bez problemów - chodziła bo już ją wywaliłem :mrgreen: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dolaczam sie do pytania Sewer'a.

Crazy_Ivan, rozumiem, ze gra (symulacja) nie przypasowala twoim gustom, zdolnosciom manualnym, mozliwosciom twojego pc etc. ale dlaczego ciagle o tym piszesz?

PS. Nie prowokuj flame'ow- to temat dla milosnikow RBR, do ktorych sie nie zaliczasz, czyz nie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra aby zakończyć temat powiem, że nie miałem problemów z grą, ani z jej opanowaniem, ani z działaniem jej na moim pc. Poprosu mi się już znudziła ot tyle. Over and out.

Ps. więcej już nie będę pisał co by nie psuć topica.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludziska gadacie troche nie na temat!! Problem jest w tym że na wszystkich radeonach z serii :8500, 900, 9100, 9200 sa bledy w postaci migajacych drzew! CZy ktos zrobil cos z tym ? Dziala komus ta gra poprawnie na ktorejś wyzej wymienionych kart?

mi na cat. 4,8 chodzi ok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje pierwsze wrażenia po grze oraz nowej kierownicy (udało mi się tanio kupić Logiteha FFGP) są takie, że żyłem z błędnym że umiem prowadzić samochód, albo chociaż, że jestem dobry w wyściagach.

Inna sprawa, że w żadną tego typu grę dotąd nie grałem - nie licząc pół godziny Colina 2 - więc nie mam wprawy w symulatorach - chciaż Toca RC szła mi cąłkiem nieźle (ale to żadne porównanie)...

Mam Radka 9500@9700 na najnowszych omegach i gra chodzi bez żadnych bugów. Muszę dodać, że zdziwiłem się jak po daniu detali na max i rozdziałki 1024x768 gra chodziła płynnie (po NFS Underground miałem spodziewałem się najgorszego)...

Giera super wygląda, ale na razie model jazdy mi się nie podoba - może się przyzwyczaję...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Varrol, wytrwalosci.

Warto.

Mam nadzieję, bo już mnie RBR zaczyna wnerwiać... zainstalowąłem Colina 2004 przed chwilą i pojechałem bez problemów... W Toca jest jakiś błąd w sterowaniu, bo mały ruch kierownica, a samochód skręca jakby do końca była...

A tutaj - czuje się trochę jakbym nie jechał samochodem WRC 4WD tylko jakąś ładą, kaszlakiem, czy coś tym stylu (tylko z dużą mocą)... Może coś ze sterownaiem jeszcze mam nie tak ustawione...

W sumie nie jestem jeszcze do kiery przyzwyczajony, ale jak narazie nie mogę sobie poradzić tylko z RBR...

Może są gdzies opisane najlepsze ustawianie dla kierownicy (jest tam takie menu controller filter, czy coś w tym stylu)...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podstawa to wylacz opoznienia w sterowaniu.

W filtrach ustawien kierownicy w grze.

No wlasnie, o co chodzi z tymi ustawieniami w filtrach:

Curvature, Saturation speed i fade?

Czy ktos u mie wytlumaczyc co daje zawiekszanie lub zmnijeszanie tych wartosci?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi