Skocz do zawartości
bat

Richard's Burns Rally - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

mi wywalilo do windy po odkreceniu procka lub po dodaniu prawdziwych nazwisk kierowcow.

juz sa teksturki i inne dodatki do gry. niech jeszcze ktos zrobi crash_patcha to bede w 7 niebie

To prawda. Wystarczy jeszcze tylko te glupie fikolki wylaczyc i KRS wielki wielbiciel Colina bedzie go polecal dzieciakom.

Nawet dla DIII nie kupowalem grafy. Nigdy nie bralem sprzetu dla konkretnej gry. Samo sie skladalo, ze upgrade wychodzil bo trzebabylo ciosac w cos.

Teraz pierwszy raz specjalnie dla jednej gry biore sprzet (kierownice) :)

Nie zaznalem jeszcze urokow RBR bo na klawie raczej sie bawilem niz probowalem grac. Bo jak inaczej nazwac nieudane proby zakonczenia chocby pierwszych treningow.

Oby byla tego warta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wlasnie powiedzcie mi czy naprawde warto kupowac kiere czy jest duza roznica miedzy graniem na kierze a klawiszach bo w colinie wedlug mnie byla srednia ta roznica powiem nawet ze wolalem grac na klawiszach. Richard mnie zaskoczyl bo na klawiszach nie da sie ( przynajmniej ja nie potrafie) skonczyc jednego treningu gdzie trzeba w zakrecie hamowac lewa noga jednoczesnie dodajac gazu, jakosc na klawiszach nie moglem tego skonczyc.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jestem wielkim znawcą samochodówek, grałem w sumie tylko w NFS:U ;), ale RBR całkiem mi się podoba. Jest lepszy od Colina, bo tutaj, jak lecę 150-160 na prostej, to odruchowo zdejmuję nogę z gazu, a w Colinie 2005 (demo) w Niemczech miałem 211 KPH :D. Granie na klawiaturze jest całkiem znośne, ale trzeba się pobawić ustawieniami filtrów, no i trudniej się "wkręca" fury niż przy pedałach... Trochę mnie wkurzały rajdy na asfalcie (trudno go wrzucic w zakret, a przy ostrzejszym skręcie zaraz się obraca), ale moze tak ma byc...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wlasnie powiedzcie mi czy naprawde warto kupowac kiere czy jest duza roznica miedzy graniem na kierze a klawiszach bo w colinie wedlug mnie byla srednia ta roznica powiem nawet ze wolalem grac na klawiszach. Richard mnie zaskoczyl bo na klawiszach nie da sie ( przynajmniej ja nie potrafie) skonczyc jednego treningu gdzie trzeba w zakrecie hamowac lewa noga jednoczesnie dodajac gazu, jakosc na klawiszach nie moglem tego skonczyc.....

Mnie się udało, ale sam nie wiem jak, więc trudno mi pomóc... ;). W każdym badź razie, musisz długo trzymać hamulec (do końca zielonego pola mniej więcej). Ja to zrobiłem mniej więcej tak: gaz cały czas do dechy, skręt, puszczasz, hamowanie mocniej, potem delikatnie pulsujesz i to juz koniec. Jesli po drodze nie zblokowały sie klawisze, powinieneś zaliczyć ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

gra robi 8O

moim skromnym zdaniem panowie z SCI Games zrobili niesamowity krok w dobra strone. nie to zebym nie lubil colina, ale od paru czesci krecil sie w kolko i raczej wiadomo bylo co bedzie w nastepnej czesci :?

tu natomiast ten realizm miazdzy. zachowanie samochodu konkretne, fizyka tez, acha i wiem ze sie tak za bardzo nie da :D, ale podziwial ktos z was juz te widoczki podczas jazdy? ja specjalnie zrobilem jazde rekonesansowa 8) i 8O , niesamowite jak to zajebiscie wyglada (finlandia roxx 8) ).

gra warta spedzonego czasu.

polecam.

pzdr

@Boxster

mialem taki sam problem - wychodzilo mi do pulpitu jak sie ladowaly poszczegolne zadania w szkolce.

kombinowalem chyba ze wszystkim (ustawienia grafy nic nie pomagaly).

pewnego razu wpadlem na pomysl zeby zwolnic timingi pamieci i... 8O wow, juz mi nie wywala do windy, gra pomyka cudownie (wczoraj zaczalem usa - zero wykwaszen na pulpit od poczatku sezonu).

takze moze to Ci pomoze. dodam jeszcze ze czesto defragmentuje partycje z grami (nie lubie jak mi swapuje - ehh...taki nawyk z farkraja 8) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlasnie ze wzgledu chocby na ten test kupuje kiere.

Jest specjalny klawisz na klawie, ktory odpowiada za wcisniety gaz i hamulec jednoczesnie. Ale to jest 100% gazu i 100% hamulca wiec w tym tescie to odpada.

Nawet jezeli przepieknie i cudownie sune bokiem przyspieszajac ( bo o to w tym tescie przeciez chodzi).

Na pedalach 100% gazu i 50% hamulca i powinno sie udac.

Ja jestem klawiaturowcem wiec pewnie z 2-3 dni sie bede uczyl wogole grac na kierownicy (do tego celu uzyje jakies prostszej gierki - toca albo CMR04), a dopiero pozniej bede sie uczyl jezdzic w RBR, co zajmie mi pewnie z tydzien zanim wyrusze na trasy :P

W sumie wyjechalem - dla sprawdzenia jak sie jezdzi - na pierwszy odcinek rajdu WB.

Q***, co tam sie dzialo. Smiech na sali bo pierwsze dwa zakrety sie uczylem przez 10 razy loadujac OS od poczatku :P

Oczywiscie nie ma mowy o dojechaniu do mety nawet ze srednia predkoscia 80km/h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie wyjechalem - dla sprawdzenia jak sie jezdzi - na pierwszy odcinek rajdu WB.

Q***, co tam sie dzialo. Smiech na sali bo pierwsze dwa zakrety sie uczylem przez 10 razy loadujac OS od poczatku :P

Oczywiscie nie ma mowy o dojechaniu do mety nawet ze srednia predkoscia 80km/h

wlasnie to jest najpiekniejsze w tej grze bo jest trudna, powiedzial bym realistyczna, colin byl banalny poprostu prosty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W życiu bym się nie spodziewał po RBR tak wysokiego poziomu. Normalnie zaskoczenie kompletne. Co ja się tu będę rozwodził - pierwsza klasa. Nie powiem przy tym złego słowa o Collinie, bo to zupełnie inna gra. IMHO - chcesz się rozluźnić na trasie, bierz Collina, masz kaprys na WRC w pełnej krasie i zacięcie rajdowca, RBR jest dla Ciebie.

Szkoda, że nie mam kierownicy i hulam na padzie Logitecha. Pożyczyłem od sąsiada zwykłego Saiteka R220 i stanowczo stwierdzam, że jest to giera stworzona dla kierownic. Padziochem jest gites, ale w sumie to nie to :wink:

Jak dla mnie dość trudna, a do początkujących komputerowych ścigaczy na pewno nie należę. Trzeba się solidnie starać i mocno uważać na trasie. I to jest piękne. Tego oczekiwałem.

BTW - przydałyby się save po każdym OS-ie :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam SiManiacy!

Kaeres - odpuść sobie tego kolina :) Kiedy pojechałem do kumpla pograć w Ryszarda na klawiszach ani razu nie dojechałem do mety. Na domowej kierze udało się za pierwszym razem. Wierz mi kółkiem gra się o wiele łatwiej choć pewnie wymaga to przyzwyczjenia.

Fajne jest to, że większość porad ze szkoły Ryszrda sprawdza się na Oesie.

Tip of day dla początkujących: Żeby skręcić nie wystarczy obrócić kółko kierownicy :) 50% skrętu to prawidłowe operowanie gazem i hamulcem. Nieraz mi się zdażyło, że zwolniłem na zakręcie do 30km/h i tak pojechałem prosto (auto było podsterowne).

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam czerwona kiere Logitecha FF, na paczatku mialem problemy z ta gra, nie moglem sie przyzwyczaic do sposobu kierowana. Juz chcialem ta gre spisac na straty. Dzis mialem ja odinstalowac , ale stwierdzilem ze jeszcze raz sie postaram i dam jej szanse pozostania na moim kompie. Stalo sie gra jest zajefajna. Sterowanie po ok 3h jazdy, nie sprawia zadnych problemow. Probowalem na klawiaturze, potwierdzam do mety sie nie dojedzie , mi sie ani razu nie udalo.

RBR z kierownica Logiotech FF to bajka, sama przyjemnosc z jazdy.

Polecam ta kierownice kazdemu, moja ma 4 lata i sprawuje sie wysmienicie. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra sie ciezko, ale da sie przyzwyczaic. "Licencje" przeszedlem na klawie, ale zeby to wykorzystac na trasie to trzeba duzo cwiczyc jezdzac na poczatku tylko dla techniki(nie na czas)

Szkoda ze nie ma osobnego topicu dla ludzi grajacych w to na klawie:P

Co do wymagan to Radek 9000 to stanowcze minimum(padlo chlodzenie wiec mam teraz bez OC)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do kierownicy to po pierwsze nie kupowac żółtego logi!! bo nie ma splitaxis a bez tego nie da sie normalnie grac (po ludzku oznacza to gaz i hamulec na oddzielnej osi) najlepsza z najtanszych kierownic jest Microsoft SideWinder Precision Racing Wheel

http://www.sirius.pl/product.php?action=in...o&id=9538&sid=4

a z FF to od biedy moze byc czerwony logi

Może to stary post ale tak przeglądam ten wątek i stwierdzam że to co tutaj napisałeś jest kompletną bzdurą. Logi żółte oczywiście ma taką możliwość i można to ustawić. Wystarczy zainstalować sterowniki ze strony logi i potem we właściwościach to przestawić. Ja mam żółte logi i mam tak ustawione i RBR swobonie sobie śmigam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie zainstalowalem ta gre dvdrip i mam problem, gra ladnie sie uruchamia ale przy tworzeniu profilu wiesza mi kompa :( nie wiem czy to nie wina sterow dna2.9.2.9 czy moze dx9c. Nie wiecie czy jest na to jakis sposob?? :(

Będzie owoc, czy nie będzie? :banan:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

własnie grałem troszke w RBR i gra baardzooo mi się spodobała.....

realistyka po prostu zajebista, no i gram sobie na moim czerwoniutkim Logitechu :) gra sie wspaniale 1000000x lepiej niz na klawierce.(zreszta bez kiery to do tej gry nie ma co podchodzic). Tylko strasznie trudna na początku jest, Test kwalifikacyjny w szkole rajdowej jest trudny.....aa no i na poczatku jak włączyłem gre i usłyszałem dzwięk subiego to zrobiłem 8O 8O 8O 8O :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: i zabrałem sie za wstępne upalanie :)...no i oczywiście zagrzałem silnik :lol: :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grał juz ktoś na czerwonym Logitechu? Jak tak, to jakie wrazenia :D??

ze zapytam przez scislosc , o co chodzi , to ten z FF czy jak to nalezy rozumiec??

grrr sorki za drugi post ale jak widac forum ma lagi... :(

nic nie szkodzi , thx:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmienilem stery na cat 4.9 i to samo, kumplowi dalem zainsalowac i u niego chodzi moze faktycznie to wina dx9c tylko nie wiem jak go odinstalowac.

Zmniejsz jakosc grafiki na niska i sprawdz czy pomoze, mialem ten sam problem, slyszalem tez inna teorie , ze trzeba kompa jak sie ma podkreconego , odkrecic i wtedy gra nie bedzia sie wieszac na wysokiej jakosci grafiki, ale ja tego nie sprawdzilem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do kierownicy to po pierwsze nie kupowac żółtego logi!! bo nie ma splitaxis a bez tego nie da sie normalnie grac (po ludzku oznacza to gaz i hamulec na oddzielnej osi) najlepsza z najtanszych kierownic jest Microsoft SideWinder Precision Racing Wheel

http://www.sirius.pl/product.php?action=in...o&id=9538&sid=4

a z FF to od biedy moze byc czerwony logi

Może to stary post ale tak przeglądam ten wątek i stwierdzam że to co tutaj napisałeś jest kompletną bzdurą. Logi żółte oczywiście ma taką możliwość i można to ustawić. Wystarczy zainstalować sterowniki ze strony logi i potem we właściwościach to przestawić. Ja mam żółte logi i mam tak ustawione i RBR swobonie sobie śmigam.

nastepnym razem przeczytaj caly topik zanim sie wypowiesz bo zostalo to juz wyjasnione, nowe zolte logi na gameporcie nie ma i nigdy nie mialo splita, wersja na USB jak sie okazało ma. Moziwe ze mowisz o starym zoltym logi ktore bylo tylko w wersji na gameport i posiadalo splita, ale jest juz nie do dostania, nawet z drugiej reki ciezko znalezc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi