Skocz do zawartości
bat

Richard's Burns Rally - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Sa dwa podobne testy. Left foof braking oraz wlasnie z puszczeniem gazu ale nie w czasie zakretu tylko przed nim. Na samym zakrecie rura co powoduje ladny slajd.

Poza tym sciagnij sobie najnowsze stery Logi.

Jezeli juz to nie pomoze to bedziesz musial przeczyscic potencjometry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grrrrrr, mam wkurzjący problem .... giera się tnie :( tylko w sposob dosc specyficzny. 5 sekund ultraplynnie , po czym sekunda ciecia. Dodatkowo lubi co jakis czas sie na kilka sekund po prostu zatrzymac i nagle puszcza znow. Pół biedy gdy zdarzy sie to na prostej :)

Z poczatku taki nie bylo , udalo mi sie wygrac 2 pierwsze rajdy i przejsc polowe szkolki. Teraz juz nie gram bo sie nieda:(

Mój konfig: Barton 2,5 Gigabyte 9600 pro 128mb 1GB ram płyta gigabyte k7n

Wytestowałem po kolei stery od catów 4.9 przez nowe omegi i dna.

Nic nie dały , ostatecznie mam teraz cat 4.9.

Stery do reszty sprzetu nowe.

Ma lub miał ktos podobny problem ? moze patch to rozwiaze bo giera wymiata :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

......... Chodzi o ta gdzie przed zakretem trzeba puscic gaz i bez hamowania ladnym poslizgiem przejechac zakret. Myslalem ze robie cos zle ale okazalo sie ze jak puszczam gaz to on jeszcze minimalnie dziala........

Nie chodzi o odpuszczenie gazu tylko o dodanie, poczekaj az auto rozpedem ominie zielone slupki i daj po garach, tez mnie to denerwowalo, nie wiem po co tak dlugo czekac, jak tam jest czas na zmiane biegu nawet :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grrrrrr, mam wkurzjący problem .... giera się tnie :( tylko w sposob dosc specyficzny. 5 sekund ultraplynnie , po czym sekunda ciecia. Dodatkowo lubi co jakis czas sie na kilka sekund po prostu zatrzymac i nagle puszcza znow. Pół biedy gdy zdarzy sie to na prostej :)

Z poczatku taki nie bylo , udalo mi sie wygrac 2 pierwsze rajdy i przejsc polowe szkolki. Teraz juz nie gram bo sie nieda:(

Mój konfig: Barton 2,5  Gigabyte 9600 pro 128mb 1GB ram płyta gigabyte k7n

Wytestowałem po kolei stery od catów 4.9 przez nowe omegi i dna.

Nic nie dały , ostatecznie mam teraz cat 4.9.

Stery do reszty sprzetu nowe.

Ma lub miał ktos podobny problem ? moze patch to rozwiaze bo giera wymiata :)

Ustaw w biosie "agp aparature size" na 64 i bedzie oki :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie teraz zauwazylem, ze w rajdzie Japonii na drugim odcinku gra totalnie zaczyna rżnąć po 0,00000001fps.

Normalnie jakby ktos zaczal nagrywac, kopiowac, fragmentowac, ogladac 5 filmow i jeszcze Bog wie co.

Pomaga jedynie wyjscie z gry (co pod koniec 15 km OS jest delikatnie mowiac wqrwiajace !! ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam podobny problem z kierownica logitecha formula bez ff co NorieL

Poza tym sciagnij sobie najnowsze stery Logi. 

nie pomogło. w sterownikach nie ma kalibracji, a deadzone nie pomaga.

Jezeli juz to nie pomoze to bedziesz musial przeczyscic potencjometry

rozbierałem pedały i trochę cieżko coś tam przeczyścić ponieważ potencjometry są obudowane plastikiem. a po za tym pedał gazu jest wciśnięty do połowy od kupna. nie wiem jak sobie z tym poradzić

jeszcze jeden problem gra uruchamia mi sie w max 800x600 i zadnych efektów, w innym przypadku przy wybieraniu profilu komp sie zawiesza. mysle ze mój sprzet powinien pociagnac cos wiecej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No masz zdezelowane podlesy.

Nic nie wskurasz takim sprzetem.

Niektorzy sami sobie robia kierownice z pedalami wiec i Twoje da sie naprawic. Dla chcacego nic trudnego.

http://racing-forum.pulse.pdi.net/viewtopi...ht=potencjometr

Ogolnie na tym forum wyszkukalem problemy z potencjometrami oraz ogolnie z kierownicami.

http://racing-forum.pulse.pdi.net/search.p...hp?mode=results

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wow!!! - zamieniłem żółte logi na czerowone... i - niesamowite - różnica kolosalna - DUŻO łatwiej się jeździ - taka np. finlandia daje się przejechać z rozsądną prędkością za pierwszym razem - kontry normalnie same ;) wychodzą (fakt ze to dużo zależy od setupu samochodu) - Rewelacja... Na rookie dokłada się komputerowi po minucie na odcinek... Na asfalcie tez czuc znacznie lepiej co się dzieje z samochodem :) Polecam FF w tej grze do kwadratu!!!! Dodatkowo wydaje mi się, że najlepiej nauczyć się panowania nad samochodem na śniegu (jak w zyciu) - wszystko dzieje się płynniej - wolniej - można wyczuć rozkład mas podczas przyspieszania i hamowania i potem zastosować to w rajdach szutrowych i nawet asfaltowych. Generalnie po przejściu finlandii zacząłem wykorzystywać możliwości samochodu a nie z nim walczyć.... No i real snow mod obowiązkowo bo inaczej niczego się człowiek nie nauczy... Kocham tą grę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wow!!! - zamieniłem żółte logi na czerowone... i - niesamowite - różnica kolosalna - DUŻO łatwiej się jeździ - taka np. finlandia daje się przejechać z rozsądną prędkością za pierwszym razem - kontry normalnie same ;) wychodzą (fakt ze to dużo zależy od setupu samochodu) - Rewelacja... Na rookie dokłada się komputerowi po minucie na odcinek... Na asfalcie tez czuc znacznie lepiej co się dzieje z samochodem :) Polecam FF w tej grze do kwadratu!!!! Dodatkowo wydaje mi się, że najlepiej nauczyć się panowania nad samochodem na śniegu (jak w zyciu) - wszystko dzieje się płynniej - wolniej - można wyczuć rozkład mas podczas przyspieszania i hamowania i potem zastosować to w rajdach szutrowych i nawet asfaltowych. Generalnie po przejściu finlandii zacząłem wykorzystywać możliwości samochodu a nie z nim walczyć.... No i real snow mod obowiązkowo bo inaczej niczego się człowiek nie nauczy... Kocham tą grę...

O grze mam identyczne zdanie co Ty. Zreszta takie samo jak chyba wszyscy, ktorzy maja w sobie chociaz odbrobinke zacietosci i lubia rajdy.

Mam niestety tylko zoltego logiego.

Tak mi sie spodobala ta gra, ze chyba sie zaczynam simami interesowac.

Moze jeszcze w tym roku wyjdzie GTR, do ktorego moj logi juz chyba nie starczy do osiagania konkretnych rezultatow. Jednak narazie jako pierwsza w zyciu kierownica mi wystarcza.

Prawde powiedziawszy trafilem akurat z kupnem tej zabawki. Kiedys myslalem o zakupie kierownicy ale marnowalaby sie biedactwo. Teraz przynajmniej ona sama wie do czego zostala stworzona :)

Pozdrawiam wszystkich fanow RBR.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Karas > jestem z powrotem :) Wytestowałem APG AS od 32-512 MB i...... chodzi dobrze tylko na 512mb ! niewiem czym to jest spowodowane ale wazne ze juz dziala.

Teraz cos dla posiadaczy plyt gigabyte'a na nForc'e2. Napisze choc pewnie ameryki na tym forum nie odkryje:) otóz chodzi o to ze normalnie na plytach gigabyte'a nie da sie pewnych rzeczy ustawic w biosie bo ich tam po prostu niema :/ Google byly pomocne i tym razem:) otóż bedąc w biosie nalezy wcisnac [ctrl]+[F1] co da nam dostep do ukrytych wczesniej opcji..... w tym takze wartosci AGP.

Dzieki za pomoc bo naprowadziles mnie na dobra droge.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Robertus jest jeszcze jedna sprawa. U mnie np nie wiedziec czemu ,abym mial plynna animacje w grach w trybie DX musze wejsc do Control Panel i przeladowac sterownik D3D. Jezeli tego nie zrobie po restarcie to w kazdej grze mam efekt zaby. Ja poprostu wchodze do ustawien D3D i przestawiam cos np wlaczam aniso i wylaczam daje zastosuj i juz. Od tej pory wszystkie gry chodza ultra plynnie. Nie wiem od czego to zalezy ,bo wczesniej mialem ASusa tez na NF2 a teraz Abita na Nf2 i dzieje sie to samo. Zaczelo to wystepowac od pewnej wersji sterownikow. Wiec sprobuj moze ci pomoze. Aha i jeszcze jedna sprawa ,jezeli masz jakies animowane ikonki na pasku w trayu to je ukryj ,one czasami tez takie psikusy potrafia robic :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oddałem kierę na gwarancję, nie będzie jej przez 2 tygodnie :((((((((((((

trochę sie tym zamrtwiłem, myslałem ze bedzie lepiej. chyba będę wymieniał kartę graficzną na r9600pro moze bedzie lepiej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oddałem kierę na gwarancję, nie będzie jej przez 2 tygodnie :((((((((((((

trochę sie tym zamrtwiłem, myslałem ze bedzie lepiej. chyba będę wymieniał kartę graficzną na r9600pro moze bedzie lepiej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cholera jasna jak czytam wasze posty to po prostu plaaaacze bo mi rypnal zasilacz w domu i czekam na nowy :( a RBR czeka i czeka

BTW na jakim widoku gracie zza kiery czy z tylu auta?

greets

demo colina 5 jest po prostu zenujace :) lepszy byl juz xpand rally naprawde polacy pobili colina wg mnie

czekajac na zasilacz :( pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

quadysz dokładnie. ja chętniej grałem w demko Xpand'a niż Colina 5 (oczywiście zanim dorwałem Ryśka :twisted: ). Na najłatwiejszym poziomie mistrzostwa są banalne do przejścia. Wystarczy nie przesadzać z prędkością. Byłem na każdym OS'ie pierwszy, na wielu z minutową lub większą przewagą. No dobra ukończyłem sezon, wszystko (trasy, fury) się pootwierało i co? Troche lipa, bo już nie ma co otwierać na trudniejszych poziomach. A może jest? Wie ktoś?

Masakra jak dla mnie to jazda po mokrym asfalcie. Jak założysz złe opony to możesz wogóle nie startować :wink: . Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tylu auta ???

Mozna nawet w pliku cfg konfigurowac odpowiednio widok z kokpitu (oddalac, przyblizac, w lewo w prawo, fov, itp).

baaajer :) tego FOVa brakowalo mi zawsze, miodzio, tylko mocniej sie zapalilem do gierki :)

A po drodze tez jezdzisz na baloniku uczepionym za autem? ;] Zadnych nintendo gdy gra sie w sima- to chyba oczywiste...

tylko pytalem, poza tym w colinach wczesniej widok zza kierownicy dosc mocno ograniczal widocznosc, gdybys mial cos co sledziloby rochy twoje glowy to jeszcze ok, a tak to wiesz, poza tym i tak liczyl sie czas koncowy, a ja jezdzac wczesniej z widoku balonika przypuszczam ze moglym z toba ostro walczyc nawet na klawie (oczywiscie mowie o colinie, najlepiej 3 bo 4 to juz leka kicha byla nie wspominajac o 5-tce)

greets

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam jezdze z widokiem z tylu... I na klawiaturze... I z automatyczna skrzynia biegow... Wiem, mozecie mnie wyklac, ale taka gra sprawia mi przyjemnosc. A jesli chodzi o wrazenia z jazdy, to ZADEN powerslide z Richarda nie wywolal u mnie takich emocji, jak ostatnio poslizg na mokrym asfalcie w srodku Zielonej Góry VW Polo :D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bylo juz to?? jak nie to to jest instrukcja zeby miec gre po polsku razem z polskiem pilotem!

1.Nacisnąć na Start

2.Uruchom i wpisać Regedit

3.Potem w resjestrze musicie wyszukać wpisu HKEY_LOCAL_MACHINE potem SOFTWARE potem SCI Games potem Richard Burns Rally a na koncu Language klikacie z prawej strony i modyfikujecie plik tam gdzie pisze English należy wpisać Polish i nacisnąć OK i to wszystko teraz możecie cieszyć siegrą po polsku.

Aha zapomniałbym jeśli chcecie jeszcze żeby wam pilot mówił po polsku to stwórzcie sobie nowy profil i bedzie am mówił po polsku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi