venez Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 Witam Często pojawia się tu temat kierownicy. Więc jeśli ktoś zamierza szarpnąć sie na MOMO Racing, to niech najpierw przeczyta ten text. Zakupiłem ją w czerwcu i po tygodniu pojawiły sie problemy z pedałem gazu. Wciskając go do końca, wskaźniki pokazywały tylko ok -70-80%. Problem ten jest szeroko opiywany na wielu forach. Oddałem kierę do serwisu. Po 4 dniach dostałem nową. Producent stwierdził że jest uszkodzona. Druga sztuka wytrzymała całe 3 dni i znowu gaz nie dawał 100% przyspieszenia. Ściągnąłem patcha, który miał naprawić ten problem i tak jakby się udało. Lecz teraz kierownica dostawała dziwnych drgawek. A wskaźnik drgał między 100 a 90 %. Znowu serwis i znowu dosyć szybko dostałem nową. I chyba nie muszę mówić że trzecia sztuka także była trefna. Znalazłem w sieci stronkę (http://web.axelero.hu/mozso/momo_e5.html) na której pewnien gość opisuje jak temu zaradzić, ale to wymaga rozkręcenia pedałów i obklejenia elemetnów taśmą. Jak dla nie to żenada ze strony Logtecha, niby takiej renomowanej firmy. Po raz trzeci oddałem kierę do serwisu i tym raze postanowili mi zwrócić kasę. MOMO Racing była świetna, ale tylko sama kierownica. Pedały niestety to porażka. Zastanawiałem sie jakie teraz kółko mogę kupić. Cóż, czerwonej MOMO już sie nie produkuje, więc postanowiłem kupić Logitecha Driving Force Pro do PS2. Oczywiście upewniłem się wcześniej, że na pewno będzie pasowała do PC. No i dziala. I to jak. Kierownica jest rewelacyjna. Może jeśli chodzi o trzymanie i skrzydełka, to MOMO jest ciut wygodniesza, ale tak DFP dominuje. No i ma 900 stopni. Wszędzie gdzie czytam o tej kierownicy, jest napisane, że to gra musi obsługiwać 900 stopni. Ale dziwne, bo ja mogę używać tego do każdej samochodówki. Wystarczy przełączyć ją na ten system i już. Tylko że to wymaga nauki jazdy od nowa, bo pokonywać zakręty jest ciężej. Ale polecam to kółko jeśli ktoś chce zrobić zakup z wyższej półki. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 No DFP to klasa sama w sobie. Jednak za kiere 550 pln to lekka przesada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NorieL Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 Zaczalem meczyc trase harwood forest w Angli. Samochod:Toyota Corolla WRC(Najbardziej mi odpowiada, moze ma maly max. moment obrotowy ale za to jest leciutka i ladnie w zekretach sie zachowuje). Czas:3:45:49(nareszcie przejazd bez zadnej wpadki i wypadniecia z trasy:P) Wieczorkiem bede gral do oporu. Moze 3:30 bedzie??:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 Nie nawidze tej trasy :) Pewlno tych poscinanych drzewek i ktore mozna zawieszenie rozwalic. Lubie Chirdohead rowniez w Anglii i druga mapka w Japonii. Wiecej gry nie przeszedlem bo nonstop dzwony wale :) W Chirdohead moj rekord to jakies 3:52 :D:D:D (powiem, ze tam sie robi spokojnie bez ustawien samochodu jakies 3:20 moze 3:15 - ale to tylko starzy wyjadacze). Ja narazie walcze nie z czasem lecz z samochodem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosuaf Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 No to dzisiaj biere 206-ke i smigam jakis przyzowity czasik. Czy dla klawiatury bedzie odrebna klasyfikacja? ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolos Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 Witam, Z góry przepraszam za of-topic ale mam pewien problem, a mianowicie czy komuś po zainstalowaniu pewnej łatki do Windowsa "która poprawia zawieszanie sie gier podczas grania" pomogła w RB :?: . Jak ktos wie gdzie ta łatke znajde to bede bardzo wdzięczny. Przeglądałem już chyba wszystkie serwisy internetowe. "Bench...k, two..epc,cdrinfo" tydzień temu był nawet na tweak ale jakoś zniknął :( . pzdr, ROB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosuaf Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 Ta poprawka odnosi sie do odtwarzania filmikow w czasie gier. http://www.microsoft.com/downloads/details...&DisplayLang=pl "Ta aktualizacja rozwiązuje problem związany z brakiem odpowiedzi lub nagłym zamykaniem gier podczas odtwarzania początkowego klipu wideo w systemie Windows XP. Pobranie tej poprawki umożliwi bezproblemowe odtwarzanie klipów wideo." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 http://www.swedishsimracers.com/rbr/index.cfm Tu juz jest jeden ranking, nic tylko sie rejestrowac i wysylac repy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 Ogolnie nie oplaca sie instalowac tej laty. Gra wywala do windowsa jezeli mamy polskiego pilota, nie poprawia kompletnie nic z grafiki a wrecz gra dziala wolniej. Do tego peknieta szyba nie ma bialych pich jak dotad tylko jest BUG i sa czarne :) Lepiej zostac przy podstawowej wersji, jedynie wgrac prawdziwe nazwiska i nazwy teamow oraz jezeli ktos chce to snowmod (to na sniegi w szwecji). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mogiel Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 NorieL mam 3:42:48 na tej trasie :P . Ja osobiście polecam Wam trase we Francji w pucharze Burnsa. Strasznie sie naćwiczyłem żeby z nim wygrać. Patcha nie instaluje. Chyba bez sensu jak mam nie mieć gry po Polsku. Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosuaf Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 A instalowaliście może plik no-cd ze strony bhmotorsports.com? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolos Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 A instalowaliście może plik no-cd ze strony bhmotorsports.com?Właśnie ściagnąłem ale ten sam plik juz miałem u siebie zainstalowany. A ten patch 1.01 pomaga coś w stosunku do zawieszania sie gry :?: . Dodam ,że u mnie nie wychodzi gra do Windy tylko wyskakuje "Blue Screen" . Nie zależy mi na polskiej wersji jezykowej tylko żeby gra sie nie zawieszała. pzdr, ROB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NorieL Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 Kolos sprobuj troche sprzet odkrecic. U mnie jak za wysokie fsb mialem to albo sie komp wieszal albo restarty robil(wszystko inne dzialalo). Jaki samochod wam najbardziej przypadl do gustu?? Ja zawsze jezdze corolla. Nie jest taka "ociezala" jak pozostale furki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 Patch nadal nie rozwiazuje problemu z uruchamianiem gry na plytach z chipsetem sis735 i via kt133, co oznacza, ze wciaz nie moge zagrac w ryszarda :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madek Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 A ten patch 1.01 pomaga coś w stosunku do zawieszania sie gry :?: . Dodam ,że u mnie nie wychodzi gra do Windy tylko wyskakuje "Blue Screen" . Nie zależy mi na polskiej wersji jezykowej tylko żeby gra sie nie zawieszała. Jak juz bylo tutaj pisane gra wywala do pulpitu tylko w sytuacji gdy jest ustawiony polski pilot [lub czeski-ale to nas nie obchodzi]. Wiec jesli nie zalezy ci na polskiej wersji (chodzi o pilota, bo wszelkie napisy moga byc w PL) to zainstaluj patcha i sie przekonaj, moze akurat bedzie dzialac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 Kolos sprobuj troche sprzet odkrecic. U mnie jak za wysokie fsb mialem to albo sie komp wieszal albo restarty robil(wszystko inne dzialalo). Jaki samochod wam najbardziej przypadl do gustu?? Ja zawsze jezdze corolla. Nie jest taka "ociezala" jak pozostale furki. Oczywiscie tylko Subaru. Dla mnie moga powstawac gry rajdowe z jednym samochodem. Na inne nawet nie zwracam uwagi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
||Falcon|| Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 Dla mnie tylko Subaru - ale tylko na poczatku. Gdy odblokowalem Citroena, przesiadlem sie wlasnie na niego. Jest troche krotszy i lepiej sie imho prowadzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom1234 Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 ludzie czemu po zainstalowaniu i wgraiu patha wyskakuje mi przy uruchomieniu komunikat: INVALID FINGERPOINT o co biega pleasa help Stery mam najnowsze OMEGA i radka 9100 na athlonie 2400 i windzie xppro sp1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 ja se z ciekawosci zaisntalowalem .. nie lubie rajdó ale realizm tej gry mi sie podoba.. nigdy nie lubilem slizgajacych sie bulek po masle w colinie :) ktso wczesniej pisal ze mu sie gra na high wywala na radku 9600 otóz mnie tez sie wywalal ... ale cos namieszalem i dziala ... tylko ze w OKNIE .... odpala sie w oknie a nie mozna zrobic fullscreena .. zeby bylo zbawniej z pliku readme_pol.txt w grze wynika: P) Czy gra będzie poprawnie działała w oknie zamiast w trybie pełnoekranowym? O) Niestety, gra nie może zostać uruchomiona w oknie. lol ;] ma ktos na to jakies lekarstwo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom1234 Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 fajnie, ale co z moim problemem?? CHCE GRAC!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 na pierwszym odcinku Stanów Zjednoczyonych: Auto - Toyota WRC czas - 2:08:44 :) myśle ze jak na baaardzooo poczatkującego to dobrze:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mogiel Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 Chaos miałem identycznie. Tyle że na High wogóle zwis, a uruchamiała mi się w oknie na low. Przeinstalowałem directX9.0c, potem gre i juz było see (znaczy full screen na low detail, na high nadal zwisy). Pozdrowiska. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 fajnie, ale co z moim problemem?? CHCE GRAC!!!!!!!!!!!!!!! No wywal tego patcha. Zainstaluj gre na nowo czyli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 Kurcze nie wiem co się dzieje... Zainstalowałem gre, wszystko ładnie pięknie, ale wiesza mi się w momencie gdy jest CREATE PROFILE. Czy ktoś miał podobny problem? Jak się tego pozbyć? UPDATE: Na usawieniach wszystko na low, się nie zawiesza... Ale grafika jest kiepska, czy da się jakoś grać na high?? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 Kurcze nie wiem co się dzieje... Zainstalowałem gre, wszystko ładnie pięknie, ale wiesza mi się w momencie gdy jest CREATE PROFILE. Czy ktoś miał podobny problem? Jak się tego pozbyć? UPDATE: Na usawieniach wszystko na low, się nie zawiesza... Ale grafika jest kiepska, czy da się jakoś grać na high?? :D Jest to ogolnie znany problem z kartami ATI. Trzeba zaglowac catalizatorami. Podobno na ktorys starszych dziala (4.5 ? ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 Kurcze nie wiem co się dzieje... Zainstalowałem gre, wszystko ładnie pięknie, ale wiesza mi się w momencie gdy jest CREATE PROFILE. Czy ktoś miał podobny problem? Jak się tego pozbyć? UPDATE: Na usawieniach wszystko na low, się nie zawiesza... Ale grafika jest kiepska, czy da się jakoś grać na high?? :D Jest to ogolnie znany problem z kartami ATI. Trzeba zaglowac catalizatorami. Podobno na ktorys starszych dziala (4.5 ? ) Kurcze, a myślałem, że już nie ma problemu z ATi... a jednak :( Trudno, poczekam na jakiegoś patcha :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 No pierwszy juz wyszedl ale nadal nie zmienia nic w tej kwesti. Jednak dla chcacego nic trudnego i moze Ci sie uda wreszcie dopasowac catalizatory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosuaf Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 Jest sposób na jazdę z polskim pilotem w wersji 1.01 - wystarczy zrobić falstart ;-). Co do pęknięć, to u mnie jest tak, jak było. Pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom1234 Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 fajnie, ale co z moim problemem?? CHCE GRAC!!!!!!!!!!!!!!! No wywal tego patcha. Zainstaluj gre na nowo czyli. tyle ze to byla swierzo po instalacji, wgralem tylko cracka:P nie dawalem zadnych pathow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 u mnei na radku na high chodzi i sie nie wiesza. omegi 4.7 i dx9c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...