marcinz90 Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 (edytowane) kX wywalone, zainsyalowane orginalne od Creative'a - Problem rozwiązany ;) Edytowane 24 Czerwca 2007 przez marcinz90 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomo_78 Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2009 odkopię temat ... kupiłem oryginalną wersję, zainstalowałem patch 1.1 i 1.2 - detale ustawiłem na low i cały czas wywala mnie do pulpitu. Grafika GF 8800GTS i XP SP3. Mogę grać przez chwilkę, później jakiś pokaz slajdów i hop ... widzę pulpit. Czy ktoś wie co może powodować taki problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 Mialem kiedys 8800GTS i wlasnie podobny problem tylko nie pamietam juz jak sie tego pozbylem. Pamietam ze byly dwie rzeczy ktore to powodowaly. Skiny samochodow lub maximum pre-rendered frames w sterowniku karty graficznej trzeba ustawic na 2. Zobacz tez dzwiek (przyspieszenie sprzetowe). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomo_78 Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 Karas dzięki za info - jestem już krok dalej - zrobiłem wszystko jak pisałeś: pre-rendered na 2; przyspieszanie sprzętowe audio wyłączyłem; skórki zmieniłem dla samochodów - teraz wywala mnie za każdym razem na 3 lekcji (tej z hamowaniem), czasami na drugiej. Pojawił mi się komunikat Runtime error przy Microsoft Visual C++, masz może jeszcze jakieś wskazówki - będę bardzo wdzięczny :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyss Opublikowano 14 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2010 (edytowane) Gra jest kultowa wiec dalej siepogrywa. Ale jest jedno "ale":( Po zmianie Galaxiaka 76gs na His`a 4670 gierka oczywiscie dziala, ale jest problem z literkami w menu, czy tez podczas wczytaywania torow. Wszystkei napisy sa jakies podarte, koslawe itp, jakby jakos grafiki byla na low co najwyzej. Kombinujac w Catalystach z antyaliasingami itp niby czcionke troche poprawilo i wygladzilo ale to dalej nie jest ideal jak w przypadku wczesniejszego 76gs. Przed reinstalem jak i po problem ten sam. Gra poza tym wyglada elegancko, a grafika jest taka jak w przypadku wczesniejszej karty, no moze na radku kolory sa ladniejsze, aleto moze byc tylko moje odczocie. System Xp HE Sp3 (swiezy), komp jak w podpisie. Edytowane 14 Lutego 2010 przez krzyss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piet Opublikowano 20 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2010 Jedno z lepiej wydanych 89 pln z portfela w 2004 roku. Polecam wszystkim sezon 2010: http://www.rallyesim.com/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pzgr. 39 Opublikowano 8 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2024 (edytowane) Odświeżam temat, bo gra nadal jest najlepsza. Ciągle jest rozwijana przez Wegrów, którzy stworzyli swój plugin Rallysimfans. Oczywiście sama fizyka jest dużo lepsza od oryginalnej wersji dzięki wtyczce NGP7. Ogólnie realistyczniejszej fizyki rajdów nie znajdziecie, bo gry obecnie tworzone są by zarobić i nikt nie stworzy gry dla niszy. EA Sports WRC i Dirt Rally 2 nie są tak realistyczne a zaryzykuję wręcz stwierdzeniem, że po graniu w RBR owe gry wydają się jedynie Arcade-simem (bo co do za symulatory, jak zmieniając na inny trzeba się uczyć jazdy od nowa). Gra oferuje również mnóstwo tras i aut. Dosłownie w żadnej grze rajdowej nie ma tyle zawartości i to za darmo. Jest tyle tras, że nie trzeba się zmuszać do grania na nielubianych przez siebie odcinkach w ramach różnorodności. Każdy samochód inaczej reaguje i trzeba często poświęcić dużo czasu by jako tako nimi jeździć. Gra ma też szkółkę Richarda Burnsa, dzięki której można nauczyć się jazdy rajdowej (trzeba jednak pamiętać, że jest ona dostosowana raczej do aut 4x4 z czasów Richarda Burnsa). Kiedy już nauczy się ścigać to gra się miodnie. Grafika nie powala, w końcu to ponad 20 letnia gra, ale obsługuje VR i trzy ekrany. Za grę nic nie trzeba płacić, tak że warto sprawdzić. https://rallysimfans.hu A tak dla fanów polskiej motoryzacji, można pojeździć Fiatem 126p. I nie poddawać się, bo sam musiałem się męczyć kilka tygodni by zacząć ogarniać a nie żałuję, nawet Lanci Stratos daję radę 🙂. No i trzeba mieć koniecznie kierownicę, najlepiej z Force Feedback, chociaż ponoć są i tacy co na klawiaturze grają z pewnymi sukcesami. Edytowane 8 Sierpnia 2024 przez Pzgr. 39 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...