arthi Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 Jest siec i hub 10Mb do ktorego podlaczony jest tylko jeden komp, pozostale bezposrednio do routera! zastanawiam sie czy jesli tego huba podepne do osobne switcha 100Mbit to tylko ten jeden komp bedzie chodzil na 10Mb a wszystkie pozostale na 100Mb, dobrze glowkuje czy niebardzo, jak to wyglada w rzeczywistosci?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 Jest siec i hub 10Mb do ktorego podlaczony jest tylko jeden komp, pozostale bezposrednio do routera! zastanawiam sie czy jesli tego huba podepne do osobne switcha 100Mbit to tylko ten jeden komp bedzie chodzil na 10Mb a wszystkie pozostale na 100Mb, dobrze glowkuje czy niebardzo, jak to wyglada w rzeczywistosci?? hej manial ;) pamiętasz naszą rozmowę o allegro i biznesie :) fajnie było Ok - widzę że masz poważne i merytoryczne pytanie dokładnie jaka jest topologia sieci ? Router - z jednej strony jak mniemam podłączony do netu. Z drugiej strony do jednego z portów podłaczony jest hub - do reszty inne komputery (bezpośrednio w router) - tak ? a gdzie znajduje się switch ? gdzie chciałbyś go podpiąć - pomiędzy router a huba ? czy huba a komputer? bo odpowiedzi będą różne - w zależności od tego co napiszesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthi Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 Witam... cos kojarze, to byla bardzo interesujaca rozmowa... :) a wracajac do problemu; dokladnie switch mialby byc miedzy routerem, a hubem... wydaje mi sie ze wtedy cala siec powinna chodzic na 100 poza tym jednym komputerem, ale wole sie upewnic pozdrawiam ps. pytanie jest jakie jest, spieszylo mi sie wiec pisalem jak leci :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 jezeli masz router --> hub --> komp a chcesz miec router --> switch --> hub --> komp to odpowiedz brzmi tak, ten ostatni bedzie na 10 a reszta na 100..... mozna wiedziec, poco sie tak bawic :?: :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthi Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 Oczywiscie, ze mozna wiedziec! Za hubem jest jakies 200m koncentryka (bnc) odleglosc nie do przeskoczenia, dla skretki i z powodu tego cala siec u mnie w domu i nie tylko, chodzi na 10, a w tej chwili potrzebuje miec szybki lan, bo prawdopodobnie dojdzie kilka kolejnych komputerow, no a poza tym te 10 Mb mnie dobija, przegrywanie filmu trwa cala wiecznosc.... ;) pozdrawiam i dzieki za odpowiedz! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 aaaaaaaaaaa ;] spoko :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...