Oski Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 ja w czwartek będę zdejmował coolerka Titana D5TB(3) i zakładał Volcano 6Cu+ ... może jakieś porady bo robię to poraz pierwszy, a pod titanem nie mam copper shima, ale jak będę zakładał volcano to już coppershim będzie :) więc na co mam uważać zdejmując tego titana :?: :oops: :? :roll: żeby ukruszyć przy zdejmowaniu musisz mieć niesamowite zdolności manualne Wystarczy "dobrze użyć" wkrętak i nie ma bata żebyś ukruszył. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 ja w czwartek będę zdejmował coolerka Titana D5TB(3) i zakładał Volcano 6Cu+ ... może jakieś porady bo robię to poraz pierwszy, a pod titanem nie mam copper shima, ale jak będę zakładał volcano to już coppershim będzie :) więc na co mam uważać zdejmując tego titana :?: :oops: :? :roll: żeby ukruszyć przy zdejmowaniu musisz mieć niesamowite zdolności manualne Wystarczy "dobrze użyć" wkrętak i nie ma bata żebyś ukruszył. nie wiem czy ty mnie źle zrozumiałeś czy ja ciebie ale napisałem to samo tylko inaczej ująłem - znaczy się bez wkrętaka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loader Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 Jeżeli pierwszy raz zdejmujesz coolera i nie masz copershima to istnieje ryzyko, że ukruszysz rdzeń (choćby malutki kawałaczek). Podczas tej operacji nie wykonuj żadnych gwałtownych ruchów i nacisków. Cooler nie ma prawa odchylać się na boki, musi być pewnie trzymany, może mógłby Ci ktoś pomóc przy tym? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Khorne Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 Najważniejsze to usiąść wygodnie, mieć zapewniony spokój i swobodę ruchów i pod żadnym pozorem się nie spieszyć! W końcu idzie o procek, nie? 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dunaj Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 W ''poważniejszych'' firmach np. ACTION zaprzestano już jakiś czas temu przyjmowania uszkodzonych w taki sposób procków, a jeśli je przyjmowano to i tak warunkowo /z odpowiednim dopiskiem/ tak że przychodząc po 2- tygodniach oczekiwania i tak z reguły dostawałeś ''połamanego'':) proca spowrotem :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 tnx. to all :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 O Twojej inteligencji swiadczy to: A i skoro nie rozumiesz... I nie mam zamiaru ...Chyba w czwartej klasie podstawowki ucza tego. wyciągnołemO jest dosc daleko od A wiec... Znawca jestes pewnie lepszym, bo przeciez skoro tak piszesz... I nie mam zamiaru więcej z tobą dyskutować...szkoda, że niema czarnej listy To normalne zachowanie ludzi Twojego pokroju. Tylko pisownie umiesz sprawdzać?? Chyba jednak tak... nie masz argumentów i się czepiasz takich bzdetów. To normalne zachowanie ludzi Twojego pokroju.A ty to kurde kim jesteś?? Weś się zastanów co wypisujesz. Pokarz mi jakiś sensowny argument utwierdzający cie w przekonaniu o : Inna sprawa to zastanawiam sie ile procent prockow AMD sprzedaje jako kolejne po ukruszeniu czy spaleniu.Nie masz takiego napewno więc nie wypisuj takich pierdół bo jeszcze ktoś uwierzy. Jesteś głupim i zarozumiałym bufonem, który myśli, że jest inteligentny... szkoda, że tylko myśli... Narazie pajacu... Pisownie sprawdzam w kontekscie pisania o Twojej inteligencji. Pewnie gdybym zobaczyl Twoja gebe juz to by mi starczylo. Piszac o ludziach Twojego pokroju mam na mysli krzykaczy, ktorzy kogos wyzywaja a potem nie maja zamiaru dyskutowac. To takie tchorze, chowajace sie w nore. Ty jednak nawet na to miano nie zaslugujesz, bardzo latwo dales sie sprowokowac (to zreszta kolejny dowod Twojej inteligencji). Do Kaeres: Akurat sprawa sprzetu bardziej nas dzieli niz laczy i to nie dlatego ze jestem wrogiem AMD, tylko dlatego ze jestem wrogiem glupoty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 Witam!!! Kurcze nie było mnie troszkę i nie mogłem wyjaśnić paru spraw, ale postaram się szybko sprostować. Ten felerny procesoe to celeron 800MHz w podstawce FCPGA, a do całej tragedii doszło w servisie komputerowym przy testowaniu kompa. Kilka razy były sprawdzane wszystkie podzespoły i tylko celek nie dał sobie rady :( . Raczej wykluczam brak umiejętności bo robiłem to już naprawdę wiele razy, a z drugiej strony to sam nie mam pojęcia ile razy trzeba zdjąć collera z procka aby mięć 100% pewności co do końcowego efekty. Ja odpowiadam za tego kompa i to ja będe musiał popłynąć 200 za nowego, więc raczej mnie zdołowaliście. No nic pojade reklamować może się uda!!! Dzięki za opinie i porady!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 Panowie intelowcy przesadzaja z ta "krusznoscia" AMDkow ,sam mam durona 600tke bedzie jush z poltora roku ,4 rozne radiaty ,okolo 30 zakladan/sciagan z procka .bez coppershima i innych <span style="color:red;">[ciach!]</span>l ,i jakos nic mi sie nie ukruszylo, zauwazylem jedna rzecz ,ze zakladanie radiata potrafi byc strasznie upierdliwym zadaniem ,a i czlowiek chce sie "starac" zeby dobshe dociskal ,ale wystarczy jedna cecha u czlowieka i raczej nie ukruszy CIERPLIWOSC :D ,ostatnio zakladalem w knajpie przy piwie i fajkach radiata (TITANA na durka 1.2) i niecierpliwy kumpel ktoremu skladalem kompa meczyl zeby "szybciej" bo jush kce to testowac itp. ale radiat nie chcial zaskoczyc "na palucha" i wedlug mnie potrzebny byl jakis srubokret ,spokojnie go wyslalem popijajac pifko (postafione przez niego :D ) po srubokret po tym jak omalo plyty nie zlamal usilujac "wepchnac to badziewie" ;-D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 Wybacz ale mam prawo miec swoje zdanie w tej sprawie. Juz nie bede pisal ile mialem prockow i ile kompow skladalem. Fakt jest taki ze zalatwilem dwa i to oba AMD. Juz dosc dawno temu pisalem co bylo tego przyczyna i nie bede tego powtarzal. Fakt jest taki ze pierwszego zalatwilem przez nieuwage a drugiego bo bylem glupi, tak bylem glupi ze go kupilem i nie ma to nic wspolnego z szybkoscia AMD bo jest OK, ani z moja opinia co do Intela. Mowcie co chcecie, czy to bedzie nietrzezwosc czy drewniane rece, nieudolnosc czy cokolwiek innego statystyka mowi swoje, ja nawet szklanek tluke wiecej niz inni a wiecej pada prockow AMD niz innych. Rozumiem tez ludzi, ktorzy robiac rozne wygibasy z AMD nigdy nic nie sknocili, maja prawo pukac sie w czola na wiesc o kolejnym skruszonym AMD, jednak nikt mi nie powie ze ten problem nie jest znany i ze jego wystepowanie jest zupelnie marginalne. Swoja droga to widzieliscie jakie materialy AMD wysyla do serwisow odnosnie uszkodzen prockow? Przeciez nie ma skutku bez przyczyny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 17 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2002 Swoja droga to widzieliscie jakie materialy AMD wysyla do serwisow odnosnie uszkodzen prockow? Przeciez nie ma skutku bez przyczyny. coś nie kumam :oops: jakie :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dunaj Opublikowano 17 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2002 Rozumiem tez ludzi, ktorzy robiac rozne wygibasy z AMD nigdy nic nie sknocili, maja prawo pukac sie w czola na wiesc o kolejnym skruszonym AMD, jednak nikt mi nie powie ze ten problem nie jest znany i ze jego wystepowanie jest zupelnie marginalne. Swoja droga to widzieliscie jakie materialy AMD wysyla do serwisow odnosnie uszkodzen prockow? Przeciez nie ma skutku bez przyczyny.Widze koleś, że jesteś cwany bo na Twoim zakichanym P4 jest coś w postaci ''blachy'' wciśniętej na jądro proca, ciekawe gdybyś tak zakładał wentyl na samo jądro ile byś ''połamał'' Pentiumów, a co do kruszenia się AMD to chyba jednak zależy od ręki, mój szwagier jest już chyba ze 3szt. w plecy, a ja swojego ''maltretuję'' ile wlezie /raz mu nawet pod Titana wsadziłem blaszkę miedzianą ok. 1,5mm grubości i jakoś nic nie połamałem oczywiście bez żadnego shimma/, Wniosek prosty jak ktoś dużo pije to /powinien pić więcej co by mu się ręce nie trzęsły przed tak ważną operacją/ :):):) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...