fipa Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 1.8TDS - także dość oszczędnie, tylko ten klekot spod maski BMW to jakoś nie bardzo..Hmm... tez tak na to patrzylem, az w koncu kupilem to auto. Klekot slychac tylko na zewnatrz, ale to tez nie taki tragiczny. W srodku cisza. Powiem szczerze i najobiektywniej jak tylko potrafie, ze klekot tds jest calkiem inny, duzo milszy od takiego audi 1.9tdi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Koncepcja dobra, tylko wymaga pewnych poprawek odnośnie silników. Domyślam się, iż E34 idzie na święta - wtedy koniecznie benzyna (dla kultury pracy) i jakaś duża pojemność (dla respektu). Skoro E36 na codzień, to są 3 pomysły: 1) mały, 4 cylindrowy silnik 1.6 oraz 1.8 to dość oszczędne silniki; z gazem będą jeszcze bardziej oszczędne, ale zabije on osiągi (bo zapewne na wtrysk się nie zdecydujesz) 2) większy, 6-cylindrowy silnik (2.0 - 2.5), założenie gazu zabije lekko osiągi, ale cenowo wyjdzie na to samo, co 1.6 - 1.8 3) 1.8TDS - także dość oszczędnie, tylko ten klekot spod maski BMW to jakoś nie bardzo.. Ja żartowałem - poza benzyną są jeszcze ubezpieczenie, kontrola techniczna, naprawy coroczne - nie wydoliłbym - to tylko takie moje młe marzenie mieć je oba. A co do gazu - to ile kosztuje na 6 cylindrów - jeżeli przejeżdżam 5k km rocznie to kiedy mi się zwróci? Ropa - no cóż - niedługo będzie droższa od benzyny, więc nie wiem, czy jest sens kupować diesla. Generalnie będę szukał E36 w jak nalepszym stanie, a silnik to już jaki się trafi - główny priorytet to stan samochodu - prawdę mówiąc bardziej mi się od E34 podoba (niewiele, ale zawsze). Klekot mi nie przeszkadza - nawet lubię ten odgłos. Gorsza jednak sprawa to sprawa blach w Uniaku. Myłem ostanio samochód i wychodzi na to, że wszystkie drzwi i tylna klapa nadają się do malowania. Do tego lewe tylnie do małych poprawek blacharskich a przednie lewe do wymiany (lekko się rozpadły i nie ma co spawać a szpachli nie chcę). No i nadwozie pod tymi uszczelkami przy górnych krawędziach drzwi (gdzie przypina się bagażnik dachowy) - też do malowania. Ogólnie jak by się uprzeć to katastrofa. Jedyny plus to fakt, iż wozik ogólnie bezawaryjny pod względem jazdy. Ogólnie więc koncepcje są 3: 1) sprzedać go tak, jak stoi (mały zysk) i kupić coś innego (Astra F, Vectra A) 2) zrobić małe poprawki i wtedy sprzedać (mam kumpla, który zajmuje się takimi rzeczami) 3) zrobić go porządnie (malowanie na czarno, OC silnika) i używać (odkładając zakup własnego - ileż można mieć samochodów pod domem?) Una się nie opłaca sprzedawać - ja mojego dam dziadkowi - z rdzą niestety bywają problemy - ja mam od nowości konserwowan co roku - wszystkie profile zamknięte zalane środkiem antykorozyjnym - a przez jakieś 5-6 lat buliłem za rust-checka (ale później stwierdziłem, że 500zł to za dużo, a samemu można za 100zł zrobić to samo). Ale efektem jest brak rdzy - jedynie od strony lakieru trochę, ale to widać i można na to zaradzić. No i po 12 latach mam przebieg 120kkm więc malutko. Jakieś sugestie? Zamiana na E34 odpada, bo to samochód mamy i nie chcę, aby sobie krzywdę zrobiła następnej zimy lub przy ostrym deszczu (bo byłoby to 2.5i 12V czyli 170KM na tylnej osi bez kontroli trakcji) - taki kupię sobie sam jeszcze tego roku, jak fundusze pozwolą i nie wyskoczą jakieś niespodzianki (np ze strony uczelni). Edit: giusepe: A miałeś oznaczenie modelu ("520i") na klapie? A co do lamp, to już brałbym te biało-czerwone: http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=98308393 - są boskie. Ee tam krzywdę, byłaby zachwycona :D btw - nie widziałem jeszcze tych lamp na beemce założonych - owszem podobne, ale z przeźroczystym górnym światłem, a reszta czerwone. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giusepe Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 niemialem znaczka 520i... tez chce montowac te clear lampy z linka, jezdzi jedna taka czarna Bunia z takimi po elblagu i jest cudnie, pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 (edytowane) Varrol: Takie światła (o których mówisz) też są ładne i nawet bardziej popularne w E34. Widziałem kilka i dobrze to wygląda, szczególnie w połączeniu z ciemnym kolorem nadwozia (nie koniecznie czarnym). Ja jednak wole te z linka. giusepe: Skoro już brać te do tyłu, to pasuje też przednie kierunki wymienić - zakładam, że są fabryczne (pomarańczowe). Oznaczenia modelu bym nie zakładał. Dobrze, że "lexusów" nie rozważasz - w tym samochodzie takie lampy to porażka. Edytowane 16 Kwietnia 2006 przez ULLISSES Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giusepe Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 kierunki z przodu mam biale, mam tez czarne nerki, o wiele lepiej wyglada Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 (edytowane) W tej klasie cenowej (co beema fipy) wolalbym Omege MV6 z instalacja gazowa. Tutaj mamy FULL opcje baaardzo zadbana, ktora sobie wlasciciel ceni http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=97535191 A tutaj troszke do poprawek http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=98386085 Samochod wyglada swietnie. Silnik potwor (z gazem jak oszczedny benzyniak wiec nie ma problemu) no i to wyposarzenie ! Edytowane 19 Kwietnia 2006 przez Kaeres Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 ktos zna samochodzik(marka i model) general lee z serialu dukes of hazard?:> http://www.joemonster.org/download.php?d_op=getit&lid=2070 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 (edytowane) Mam pytanie. Czy opłaca się kupować opony (letnie) przez internet? Nie znam żadnego dobrego sklepu. Więc na wszysko co mi znajduje google patrze z pewną rezerwą. Znacie jakiś dobry sklep? Mile widziane ciekawe promocje i bardzo niskie ceny, ponieważ nie mam zamiaru przeznaczać dużo pieniędzy na opony do starego grata. /edit @Arnie, to nie jest przypadkiem Dodge Charger?:> Edytowane 19 Kwietnia 2006 przez narcyz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 oo tak [; Dodge Charger z 1969 :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 W tej klasie cenowej (co beema fipy) wolalbym Omege MV6 z instalacja gazowa. Tutaj mamy FULL opcje baaardzo zadbana, ktora sobie wlasciciel ceni http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=97535191 A tutaj troszke do poprawek http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=98386085 Samochod wyglada swietnie. Silnik potwor (z gazem jak oszczedny benzyniak wiec nie ma problemu) no i to wyposarzenie ! I tu zrobilbys ogromny blad. Chyba nawet nie wiesz, jak te samochody, a SZCZEGOLNIE sprzed '98r rdzewieją. To raz. Dwa, ze koszta eksploatacji beda jednak nieporównywalnie wyzsze. A trzy, to jak juz cos Ci zacznie padac, szczegolnie z elektryki, ktorej jest tam nadto, to Cie to przerośnie. Podkreslam, ze wiem co mowie.. Zauwaz, ze nie wypowiadam sie na temat samego silnika, bo oprocz tego, ze sporo pali wiem niewiele (mialem do czynienia z wersją 2.0 16V ~130KM). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Ta wersja 2.0 16V jest za słaba do tej budy.Do tego dosyć awaryjna.najlepsze są własnie 2.5 albo 3.0,ale nie powiem ten samochód też jest fajny,tylko że to Opel a jak tu piszecie rdza szybko je bierze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teps86 Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 (edytowane) Oglądaliscie przed chwilą fakty TVN??? Była relacja o fotoradarach i na jednym ze zdjęc pokazali pędzące 218km/h po WARSZWIE FERRARI ENZO!!!! Byłem w szoku że po naszym kraju takie bryki jeżdżą:) Co prawde słyszałem że ktoś zamówił w Polsce to auto ale myslałem że to tylko plota... Swoja drogą to właściciel musi poruszać sie nim ścile wybranymi drobami żeby nie musiał przedniego spojlera co tydzień wymianiac. Takie auta nie nadaja sie moim zdaniem niestety do naszego kraju bo one sa stworzone aby jeżdzić po drogach równych jak stół a u nas takich ile jest to kazdy wie... Szkoda jedynie że taką żadkością sa "super bryki" w Polsce bo z przyjemnością zawiesiło by się oko na niejedniej z nich. Mimo wszystko nie wim jak Wy ale ja zauważam jakąś tam poprawę bo w porówniu do lat poprzednich łatwiej wychaczyć jakiegoś Prosiaka chociażby (o Cayenach juz nawt niewspominam bo tego - przymajmnirj po Poznaniu jeżdzi od cholery i ciut ciut:) z reszta co to jest za porsze??? Jak dla mnie śmiech na sali. A co do tematu głównego to nieposiadam niestety bryki:( najczęściej przemieszcam się tramwajem typu 105N a jak ojciec da jego meganem sedanem. Pozdr Edytowane 19 Kwietnia 2006 przez teps86 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_1t_ Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 tylko że to Opel a jak tu piszecie rdza szybko je bierze.Nie powiedziałbym. Mam Opla Omegę 89' 2.0 i nie ma niej żadnych śladów rdzy. Od produkcji do dziś ciemnozielony kolor :D . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Oglądaliscie przed chwilą fakty TVN??? Była relacja o fotoradarach i na jednym ze zdjęc pokazali pędzące 218km/h po WARSZWIE FERRARI ENZO!!!! Byłem w szoku że po naszym kraju takie bryki jeżdżą:) Co prawde słyszałem że ktoś zamówił w Polsce to auto ale myslałem że to tylko plota... Swoja drogą to właściciel musi poruszać sie nim ścile wybranymi drobami żeby nie musiał przedniego spojlera co tydzień wymianiac. Takie auta nie nadaja sie moim zdaniem niestety do naszego kraju bo one sa stworzone aby jeżdzić po drogach równych jak stół a u nas takich ile jest to kazdy wie... Szkoda jedynie że taką żadkością sa "super bryki" w Polsce bo z przyjemnością zawiesiło by się oko na niejedniej z nich. Mimo wszystko nie wim jak Wy ale ja zauważam jakąś tam poprawę bo w porówniu do lat poprzednich łatwiej wychaczyć jakiegoś Prosiaka chociażby (o Cayenach juz nawt niewspominam bo tego - przymajmnirj po Poznaniu jeżdzi od cholery i ciut ciut:) z reszta co to jest za porsze??? Jak dla mnie śmiech na sali. A co do tematu głównego to nieposiadam niestety bryki:( najczęściej przemieszcam się tramwajem typu 105N a jak ojciec da jego meganem sedanem. Pozdr Dokładnie widze 1-2 takie auta dziannie a kosztuja 500k ;] Nie podoba mi sie ten samochod ani to porsze ani terenowka :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 moze ojciec dyrektor z imprezy w belwederze wracal :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teps86 Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 ojciec dyrektor to sie majbachami rozbija. On by przeciez nie wsiadł do tak mało komfortowego auta z takim twardym zawieszeniem. Troche szacunku dle ojca Tadeusza prosze:) chcesz zeby jakiejś kontuzji sie nam nabawił? I kto by kraj nasz ratował z wszelkiej obłudy kłamstwa i zgnilizny? ciekawe swoja droga czy facet faktycznie ma tego maybacha? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Nie powiedziałbym. Mam Opla Omegę 89' 2.0 i nie ma niej żadnych śladów rdzy. Od produkcji do dziś ciemnozielony kolor :D .To do tej pory mowilismy o Omedze B, czy jednak A :?: IMO to jest różnica.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 O Omedze B a ja nawet myślałem o C:P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 To bylo pytanie retoryczne, chodzilo mi o to, ze A i B mocno sie od siebie roznią i nie nalezy oceniac B tylko po doswiadczeniach A ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonCapone Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 od ilu lat mozna teraz zdawac na prawo jazdy na bryke?? Slyszalem ze od 17 ale trzeba jezdzic ze starymi ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Normalnie od 18 lat. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Dokładnie widze 1-2 takie auta dziannie a kosztuja 500k ;] Nie podoba mi sie ten samochod ani to porsze ani terenowka :lol: Ktoś w bloku obok ma Cayenne, więc też codziennie prawie widuję - hmm czy ja wiem, ogólnie jest fajny, tylko trochę niezgrabny się wydaje - za tą kasę wolałbym co innego... A ty fipa kiedy bak wyjeździsz i podzielisz się spalaniem? :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Hahaha, ja juz nie pamietam który to bak wyjezdzilem ;] Robie strasznie duzo kilometrów, weekendami to bez problemu ~300-450km dziennie.. Spalanie w miescie przy normalnej jezdzie (zadnych szalenstw, czy niepotrzebnego wyprzedzania) to ok 9l/100km Zaznaczam, ze moze moje miasto jest male, to jednak 'zbite' i tutaj trzeci bieg to nie jest czeste przelozenie. Ogolnie to jedynka i dwojka, sometimes 3 ;) Trasa przy 90km/h to 6-7l/100km. Przy 110km/h + jakies wyprzedzanie to juz ok. 8l/100km Jestem zadowolony z wyników. Przy fajnej :) jezdzie bak starcza na 600-700km. Koszt zalania baku to 220zł, wiec 100km robie za ok 25-30zł. Moge jeszcze powiedziec, ze co do wygody podrózowania, to jednak auto jest stworzone tylko dla 4 osób. Wtedy jest bardzo komfortowo. Piata osoba ma problem, bo siedzi na malym wybrzuszeniu siedzen i ma miedzy nogami wał (tylny napęd i jego uroki ;)). Nie wiem, czy juz o tym pisalem, ale zastanawia mnie jedna rzecz - czy tylko u mnie pod pedalem jest sróba, która jest pewnego rodzaju ogranicznikiem co do wciskania gazu? Jest wykrecona na jakies 5-7cm, wiec sporo... Nie mam zamiaru jej ruszac, chyba ze jeszcze wykręcic, bo nie chce zajezdzic mojego pierwszego autka, pytam z ciekawosci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giusepe Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 haha : D u mnie w bmw e34 tez mam ta srobe pod pedalem gazu, niemoge spac w nocy rozmyslajac co by bylo gdyby ja obnizyc... : D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 No to niezły wynik, śróba to dobry pomysł - zwłaszcza dla kogoś takiego jak ja - kto się przesiada z Una - gdzie się jeździ cały czas z gazem w podłodze (no może przesadzam...). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Wczoraj musialem pojechac ojcu zatankowac samochód, wzialem Uno, siadlem... i zaczalem sie zastanawiac, jak to bylo, ze wczesniej bylo mi wygodnie.. Kiedy ruszylem, pomyslalem, ze to dziwne, wczesniej nie przeszkadzaly mi te szarpniecia i stuki.. ! Nawet nie wiecie, jak szybko czlowiek sie przyzwyczaja do lepszego ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Ta śruba to w dużej ilość samochodów jest,ale nie wiem do czego to może słuzyć,może żeby pedał nie wpadał za bardzo?? Bo jakby ją wyjąc to i tak nie bedzie rużnicy w jeździe raczej bo to nie ogranicza przepustnicy(w seacie przynajmniej tak jest). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Coś na zachętę ;) Tylko jedno, ale szykujcie sie na ładną sesję ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Lepiej wypucuj pod maska silnik :P Przejdalo mi sie to BMW :P I zainwestuj w zawieszenie :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Swietne autko myslałem ze kupiłes serie 3 a nie 5 w sumie 5 jest ładniejsza wiec good Z zewnatrz wyglada na ładny i zadbany a lakier jak prosto z lakierni :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...