_Vip_ Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 (edytowane) no pewnie:> moze przeszczep serca lepiej? teorytycznie powinno pasowac bez zadnych przerobek. i zachowassz nie bedziesz sie musial rozstawac ze swoja Viki:> niestety taki SWAP jest calkowicie nieoplacalny ...koszta sa ogromniaste bo trzeba zmienic poprostu wszystko na tej budzie max to 2.0 16V o nominalnej mocy 136koni ...jednak po niewielkich przerobkach mozna taki silniczek wykrecic leciutko na 150koni a wtedy przy relatywnie nizszej masie od ciezkiej, 170konnej V6 osiagi sa porownywalne mysle ze wystarczy :] ....V6 jest niestety droga w serwisowaniu a i wypic lubi :] http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=114553181 - Omega C - grrr :twisted: A jezeli nie to ostanie Omegi B na pelnym wypasie. W tej cenie to sobie mozna kolorkami przebierac. tylko nie z tym silnikiem :/ 2.5 TDS to silnik BMW i o ile w bejcach radzi sobie cacy to chlopcy opla zdoopcyli calkowicie jego chlodzenie i poprostu ten silnik sie notorycznie syci i stwarza problemy, a i koszta serwisowania nie sa miskie (BMW) ....ogolnie jesli opel to TYLKO BENZYNIAK ...ewntualnie nowe klekoty serii CDTI ktore sa pochodnymi fiatowskich JTD poprzednie silniki diesla, szczegolnie 2.0 DTL czy DTH maja problemy z pompami paliwa no i felerna skrzynie o oznaczeniu F18 ktora to pada poprostu zawsze...a koszta sa spore, naszczescie dosc szybko je wycofali za to taka omecia (i nie C tylko poliftowa B) z silnikiem 3.0 V6 to prawdziwe cacuszko :] np. taka :] - http://www.allegro.pl/item115766697_opel_o...uper_auto_.html Edytowane 20 Lipca 2006 przez _Vip_ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 2.5 TDS to silnik BMW i o ile w bejcach radzi sobie cacy to chlopcy opla zdoopcyli calkowicie jego chlodzenie i poprostu ten silnik sie notorycznie syci i stwarza problemy, a i koszta serwisowania nie sa miskie (BMW) ....ogolnie jesli opel to TYLKO BENZYNIAK ...ewntualnie nowe klekoty serii CDTI ktore sa pochodnymi fiatowskich JTDKurcze tu nie moge sie z Toba zgodzic. Mam juz jako takie pojecie o BMW, interesowalem sie tez sporo cenami czesci, naprawami i w rzeczywistosci ogromny koszt utrzymania takiej przecietnej E36 320i czy E34 525tds to mit.. Jesli dbasz o samochód, to on bedzie naprawde trwały i niezawodny, a najczęstrze problemy wynikają ze słabych instalacji gazowych (strzały gazu, spalanie, osłabienie silnika), albo deptania po garach na zimnym silniku (turbina w tds). Koszty utrzymania są o wiele wyższe w przypadku serii 7 czy M3/M5, ale kto kupuje auta tej klasy musi sie z tym liczyc. Wniosek, jakie wyciągnalem z forum BMW to, ze tak naprawde największą zmorą porządnych włascicieli BMW są ich poprzednicy. Nie zauwazylem, zeby ktos narzekał na zajeżdzone silniki, raczej na osprzęt, z którym mozna sobie poradzic. Nikt też mi nie powie, ze 2.5l tds to przecietny silnik ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michu90 Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 Ja autobusem ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 (edytowane) Kurcze tu nie moge sie z Toba zgodzic. Mam juz jako takie pojecie o BMW, interesowalem sie tez sporo cenami czesci, naprawami i w rzeczywistosci ogromny koszt utrzymania takiej przecietnej E36 320i czy E34 525tds to mit.. Jesli dbasz o samochód, to on bedzie naprawde trwały i niezawodny, a najczęstrze problemy wynikają ze słabych instalacji gazowych (strzały gazu, spalanie, osłabienie silnika), albo deptania po garach na zimnym silniku (turbina w tds). Koszty utrzymania są o wiele wyższe w przypadku serii 7 czy M3/M5, ale kto kupuje auta tej klasy musi sie z tym liczyc. Wniosek, jakie wyciągnalem z forum BMW to, ze tak naprawde największą zmorą porządnych włascicieli BMW są ich poprzednicy. Nie zauwazylem, zeby ktos narzekał na zajeżdzone silniki, raczej na osprzęt, z którym mozna sobie poradzic. Nikt też mi nie powie, ze 2.5l tds to przecietny silnik ;) inaczej powiem ... 2.5TD montowany w omegach (2.5TDS z BMW) to jeden z najbardziej awaryjnych silnikow jakie siedza w omegach, ale jest to spowodowane bledami konstrukcyjnymi ukladu chlodzenia panow z GM, a nie samego silnika, ktory w BeMkach sprawuje sie wysmienicie.A koszt serwisowania jest relatywnie wyzszy niz pozostalych oplowskich jednostek (tu akurat nie ma sie co dziwic :] ) teraz pasi ? :] info z omega klub polska :] jak dla mnie to albo nowe oplowskie klekoty seri CDTi albo benzyniaki Edytowane 21 Lipca 2006 przez _Vip_ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayk Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 Poginam Neoplanem :P ..ale juz niedługo :D na dniach planuje zakupik furki w granicach 10-12tys. Celuje w Astrę I (najlepiej z LPG), brałem też pod uwagę Punto i Megankę. PS: znacie w miare konkretne forum o Oplach? (na jednym od 4 dni czekam na aktywację konta <_< )? Co polecacie? Z jakimi garami? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 (edytowane) asterka najlepiej 1.6 16V ...przy tej masie naprawde fajnie to lata silniki 8V sa za to praktycznie bezawaryjne i tanie w eksploatacji ale ja bym bral 1.6 16V + lpg (sam najpierw celowalem w astre) ...silnik X16XEL to ten sam co jest monowany w Vectrach ...plus jest taki ze bardzo latwo go zagazowac zwykla instalka IIgen. z mikserem i reduktorem tu masz fora http://www.att-tuning.tar.pl/index.php http://autokacik.pl/postlist.php?Cat=&Board=astra i polecam stronke : http://astra.autokacik.pl/ masz jakies pytania to wal Edytowane 21 Lipca 2006 przez _Vip_ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayk Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 ale ja bym bral 1.6 16V + lpg (sam najpierw celowalem w astre) myslałem o 1.4 16v z LPG - troche zejde z opłat, ale nie wiem jak ze spalaniem (codziennie szykuje mi sie jazda przez pół Warszawy, w tym 2-3 konkretne notorycznie powtarzające się co rano korki, nie ma ze ich nie ma - zawsze są :angry: ). PS: autokącik to to forum, ktore wspomniałem w poprzednim poscie :lol: Vip -> to ty lakerujesz tą vektre? zaczeło ją brać w progach po zimie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 (edytowane) myslałem o 1.4 16v z LPG - troche zejde z opłat, ale nie wiem jak ze spalaniem (codziennie szykuje mi sie jazda przez pół Warszawy, w tym 2-3 konkretne notorycznie powtarzające się co rano korki, nie ma ze ich nie ma - zawsze są :angry: ). PS: autokącik to to forum, ktore wspomniałem w poprzednim poscie :lol: Vip -> to ty lakerujesz tą vektre? zaczeło ją brać w progach po zimie? odpusc 1.4 ...pali tyle samo co 1.6 a juz tak fajnie nie smiga pewno ze ja lakieruje Viki :] ...korozji to bylo malutko ...poprostu chce zrobic sobie igle puki mam na to kase :] nie chce mi sie gadac kolejny raz, tu masz topic : http://forum.vectraklub.pl/viewtopic.php?t=24212&start=0 EDIT jak masz brac 1.4 16V to wez lepiej 1.6 8V ...podobnie jezdzi a jest mniej awaryjny i mniej siorpie ta jest fajna : http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=115127479 nie boj sie automatycznej skrzyni ...zdaniem wielu do astry to najlepsza skrzynia :] jezdzilem identyczna tez na automacie i naprawde jest bardzo pozytywnie Edytowane 21 Lipca 2006 przez _Vip_ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 w planach swap na 2.0 16V ze wzgledu na ogolna prostote takiej modyfikacji...zmienia sie TYLKO dol silnika....wszystkie pozostale elementy sa identyczne w tych dwoch ,blizniaczych silniczkach ( a jest to najtansza metoda na uzyskanie dodatkowych 20koni :] ) do tego sportowy kolektor, katalizator oraz srodek jako uzupelnienie dedykowanego tlumika z Michael Tuning Systems z Żor, walki irmscherowski i bedzie cacy :] A chłodzenie zamierzasz zostawić stock'owe? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayk Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 jak masz brac 1.4 16V to wez lepiej 1.6 8V ...podobnie jezdzi a jest mniej awaryjny i mniej siorpie ta jest fajna : http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=115127479 nie boj sie automatycznej skrzyni ...zdaniem wielu do astry to najlepsza skrzynia :] jezdzilem identyczna tez na automacie i naprawde jest bardzo pozytywnie szczerze, to zdecydowanie wolę manuala. Nie boje się autmatołów, poprostu preferuję pełną kontrolę tego, co się dzieje :wink: PS.: dodam, ze osobiści dyskwalifikuje czerwone i białe autka, z całkowitym embargo na te drugie :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 szczerze, to zdecydowanie wolę manuala. Nie boje się autmatołów, poprostu preferuję pełną kontrolę tego, co się dzieje :wink: PS.: dodam, ze osobiści dyskwalifikuje czerwone i białe autka, z całkowitym embargo na te drugie :lol: i bardzo dobrze ...bialych samochodow sie nie kupuje, a czarwone to moze byc ferrari :] tak jak mowie...szukaj 1.6 16V rocznikiem sie nie sugeruj...tak samo bedzie Ci korodowal rocznik 97 jak i 99.Tak samo przebieg nie jest adekwatny do stanu technicznego autka wazne zeby autko nie bylo walone z kazdej strony czy po dachowaniu :] A chłodzenie zamierzasz zostawić stock'owe? pewno, nie ma co szalec ....150hp to jest tylko 14konikow wiecej niz seria w przypadku 2.0 dolotu tez nie bede zmienial....szkoda mi przeplywomierza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
??????? Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 ok dzieki za pomoc :) mysle ze bede sie rozgladal miedzy tymi samochodami (focus, a4, passat, omega, vectra) i wyszukiwal najlepszej oferty :) no i rozwazyl opinnie rodzicow wkoncu oni wkladaja w to pieniadze :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayk Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 hmm.. http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=116614788 - tylko pewnie nie oclony <_< PS: co to jest Webasto? czy nie brakuje mu osłony na silniku? tego plastiku? a ztym typem prawie sie juz ustawiałem: http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=116599995 PS2: co myślice o butli w zapasie, a sam zapas w pokrowcu luzem w bagazniku? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 (edytowane) hmm.. http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=116614788 - tylko pewnie nie oclony <_< PS: co to jest Webasto? czy nie brakuje mu osłony na silniku? tego plastiku? a ztym typem prawie sie juz ustawiałem: http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=116599995 PS2: co myślice o butli w zapasie, a sam zapas w pokrowcu luzem w bagazniku? co do pierwszej : cos mi sie nie widzi w tym autku ....halogenow w zderzaku brakuje, cos czuje ze byl maly dzwon ...wskazuje na to tez minimalnie inny lakier przednich nadkoli i drzwi (ale moze taka fota) druga bardzo ladna ...widac ze autko zadbane.Butla w kole to bardzo dobre wyjscie i jak tylko mi sie skonczy legalizacja mojego walca to sam sobie taka zapodam :] WEBASTO to system dogrzewania bez odpalania silnika.Klikasz w zime z balkonu,zalancza sie ogrzewanie,schodzisz na dol do autka i juz masz cieplutko i nie musisz niczego drapac :] zadnej pokrywy mu nie brakuje ...to jest silnik 8zaworowy o mocy 60hp i wlasnie tak to wyglada Edytowane 21 Lipca 2006 przez _Vip_ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 (edytowane) powiem tyle... PO PROSTU NOWECZKA B-) tak wyglada Vectra B z rocznika 1996 :-P Edytowane 21 Lipca 2006 przez _Vip_ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 (edytowane) Gratsy Vip! Pięknie się prezentuje niunia :) Klamki też polakierowane z tego co widać 1sza klasa, więc teraz już na bank oddaję im swoje autko do restylingu. PS. Nie chciałeś zrobić sobie małego wycięcia w zderzaku na tłumik końcowy, coś a'la ? Oprócz tego idealny tunning wizualny autka jak dla mnie (czyli zawiasik, ładne aluski, szybki- dobra, dymionych szybek to Ty nie masz, coś muszę mniej "ziółek" przed snem pić ;)). PPS. Dodawanie miniaturek jest po ostatnim up'ie totalnie zwalone jak dla mnie. Edytowane 21 Lipca 2006 przez draak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 (edytowane) nie ma co kombinowac z wycieciami bo pewnie by sie skonczylo na tym ze byloby trzeba nowy zderzak kupic :D :D :D jest pieknie tak jak jest tylko musze sobie jeszcze skolowac gume pod przedni zderzak i finito narazie B-) jestem okropnie zadowolony, dodatkowo chlopaki zakonserwowali mi calutenkie autko i to za free bez zadnego wspominania na ten temat z mojej strony :rolleyes: jak co to wal do mnie i bedziemy zaklepywac termin dla Ciebie :] Edit foty wlepione juz tak jak trzeba :] Edytowane 21 Lipca 2006 przez _Vip_ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 No po prostu wyglada :>. Ladnie odpicowana... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 (edytowane) Piękna ta vectra, wygląda ja nówka :D Jak bys chciał ją sprzedać to ile bys za nią chciał $ ?? tak z ciekawości pytam :) :) Edytowane 21 Lipca 2006 przez maruh Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 Piękna ta vectra, wygląda ja nówka :D Jak bys chciał ją sprzedać to ile bys za nią chciał $ ?? tak z ciekawości pytam :) :) Są rzeczy bescenne za tą nie stety nie zapłacisz :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 Są rzeczy bescenne za tą nie stety nie zapłacisz :wink: nic dodac , nic ujac :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 Wszystko idzie kupic kwestia ilosci posiadanej gotowki $$$ :rolleyes: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 (edytowane) Wszystko idzie kupic kwestia ilosci posiadanej gotowki $$$ :rolleyes: ojca i matke tez bys sprzedal ?? :] Viki zostanie ze mna na dlugo ...a jak sie dorobie i kupie cos wiekszego to Viki powedruje w rece mojej ladniejszej polowy :] Edytowane 21 Lipca 2006 przez _Vip_ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayk Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 Viki zostanie ze mna na dlugo ...a jak sie dorobie i kupie cos wiekszego to Viki powedruje w rece mojej ladniejszej polowy :] a ile ma ona km nabiegane? rocznik 96 wiec celuje w over 200.000? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 Slicznie wyglada teraz. Jeszcze zeby sie teraz nie psula i bedzie git. Ile przycalowales za to wszystko ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 Vip - tak patrzę na te zdjęcia - na zdjęcie tyłu i coś mi nie pasuje - tylko co - a to znaczek Opla - a raczej jego brak :P A tak poza tym to autko pięknie zrobione - ciekawe, czy moje nowe wozidło będzie wymagać malowania - ale do Katowić z Wawy daleko (no chyba że akurat będę w Krakowie na dłużej). BTW - załóż szersze opony :P http://nitro.tronder.net/bilder/Hansey%20V...B1/P1010004.JPG Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 BTW - załóż szersze opony :P http://nitro.tronder.net/bilder/Hansey%20V...B1/P1010004.JPG O jezu jak to beznadziejnie wygląda i szpeci viki :-| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayk Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 BTW - załóż szersze opony :P http://nitro.tronder.net/bilder/Hansey%20V...B1/P1010004.JPG Nie wiem jak dla głównego zainteresowanego, ale dla mnie ta vectra to kibelek z deczka, wieje mi odpustowym faceliftingiem. Skuza jeśli kogoś uraziłem :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 (edytowane) Slicznie wyglada teraz. Jeszcze zeby sie teraz nie psula i bedzie git. Ile przycalowales za to wszystko ? 1.6k pln po naprawde duuuzej znizce :] ...normalnie z konserwacja 2.5k z tymi silnikami to jest tak ...w kazdej przy przebiegu ok. 100k siada przeplywka i czujnik polozenia walu, ale jak to wymienisz to juz wiecej typowych usterek nie ma, nie liczac spraw eksploatacyjnych czyli np. zawieszka :] nalatane ma 256k km a silniczek chodzi jak zegareczek :] (poprzedni wlasciciel latal glownie na trasach) BTW - załóż szersze opony :P http://nitro.tronder.net/bilder/Hansey%20V...B1/P1010004.JPG musialo by mnie po[ciach!]lic :] i to nie szersze opony tylko zle dobrane do felgi ...jak dla mnie debilizm Edytowane 21 Lipca 2006 przez _Vip_ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 1.6k pln po naprawde duuuzej znizce :] ...normalnie z konserwacja 2.5k z tymi silnikami to jest tak ...w kazdej przy przebiegu ok. 100k siada przeplywka i czujnik polozenia walu, ale jak to wymienisz to juz wiecej typowych usterek nie ma, nie liczac spraw eksploatacyjnych czyli np. zawieszka :] nalatane ma 256k km a silniczek chodzi jak zegareczek :] (poprzedni wlasciciel latal glownie na trasach) Całkiem realny przebieg Ostatnio ogladałem honde z przebiegiem 95k :lol: w pamieci miała pow 200-250 kierownica łysa na maxa a siedzenia bardzo mocno poprzecierane ogolnie auto było w opłakanym stanie a ktos z kim ogladałem to auto kupił je choc mu odradzałem ale co tam ja sie nie znam z drugiej strony na allegro za 2k wiecej niz dał takie autka wygladaja o wiele lepiej :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...