Gość Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 oo tak [; Dodge Charger z 1969 :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 W tej klasie cenowej (co beema fipy) wolalbym Omege MV6 z instalacja gazowa. Tutaj mamy FULL opcje baaardzo zadbana, ktora sobie wlasciciel ceni http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=97535191 A tutaj troszke do poprawek http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=98386085 Samochod wyglada swietnie. Silnik potwor (z gazem jak oszczedny benzyniak wiec nie ma problemu) no i to wyposarzenie ! I tu zrobilbys ogromny blad. Chyba nawet nie wiesz, jak te samochody, a SZCZEGOLNIE sprzed '98r rdzewieją. To raz. Dwa, ze koszta eksploatacji beda jednak nieporównywalnie wyzsze. A trzy, to jak juz cos Ci zacznie padac, szczegolnie z elektryki, ktorej jest tam nadto, to Cie to przerośnie. Podkreslam, ze wiem co mowie.. Zauwaz, ze nie wypowiadam sie na temat samego silnika, bo oprocz tego, ze sporo pali wiem niewiele (mialem do czynienia z wersją 2.0 16V ~130KM). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Ta wersja 2.0 16V jest za słaba do tej budy.Do tego dosyć awaryjna.najlepsze są własnie 2.5 albo 3.0,ale nie powiem ten samochód też jest fajny,tylko że to Opel a jak tu piszecie rdza szybko je bierze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teps86 Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 (edytowane) Oglądaliscie przed chwilą fakty TVN??? Była relacja o fotoradarach i na jednym ze zdjęc pokazali pędzące 218km/h po WARSZWIE FERRARI ENZO!!!! Byłem w szoku że po naszym kraju takie bryki jeżdżą:) Co prawde słyszałem że ktoś zamówił w Polsce to auto ale myslałem że to tylko plota... Swoja drogą to właściciel musi poruszać sie nim ścile wybranymi drobami żeby nie musiał przedniego spojlera co tydzień wymianiac. Takie auta nie nadaja sie moim zdaniem niestety do naszego kraju bo one sa stworzone aby jeżdzić po drogach równych jak stół a u nas takich ile jest to kazdy wie... Szkoda jedynie że taką żadkością sa "super bryki" w Polsce bo z przyjemnością zawiesiło by się oko na niejedniej z nich. Mimo wszystko nie wim jak Wy ale ja zauważam jakąś tam poprawę bo w porówniu do lat poprzednich łatwiej wychaczyć jakiegoś Prosiaka chociażby (o Cayenach juz nawt niewspominam bo tego - przymajmnirj po Poznaniu jeżdzi od cholery i ciut ciut:) z reszta co to jest za porsze??? Jak dla mnie śmiech na sali. A co do tematu głównego to nieposiadam niestety bryki:( najczęściej przemieszcam się tramwajem typu 105N a jak ojciec da jego meganem sedanem. Pozdr Edytowane 19 Kwietnia 2006 przez teps86 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_1t_ Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 tylko że to Opel a jak tu piszecie rdza szybko je bierze.Nie powiedziałbym. Mam Opla Omegę 89' 2.0 i nie ma niej żadnych śladów rdzy. Od produkcji do dziś ciemnozielony kolor :D . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Oglądaliscie przed chwilą fakty TVN??? Była relacja o fotoradarach i na jednym ze zdjęc pokazali pędzące 218km/h po WARSZWIE FERRARI ENZO!!!! Byłem w szoku że po naszym kraju takie bryki jeżdżą:) Co prawde słyszałem że ktoś zamówił w Polsce to auto ale myslałem że to tylko plota... Swoja drogą to właściciel musi poruszać sie nim ścile wybranymi drobami żeby nie musiał przedniego spojlera co tydzień wymianiac. Takie auta nie nadaja sie moim zdaniem niestety do naszego kraju bo one sa stworzone aby jeżdzić po drogach równych jak stół a u nas takich ile jest to kazdy wie... Szkoda jedynie że taką żadkością sa "super bryki" w Polsce bo z przyjemnością zawiesiło by się oko na niejedniej z nich. Mimo wszystko nie wim jak Wy ale ja zauważam jakąś tam poprawę bo w porówniu do lat poprzednich łatwiej wychaczyć jakiegoś Prosiaka chociażby (o Cayenach juz nawt niewspominam bo tego - przymajmnirj po Poznaniu jeżdzi od cholery i ciut ciut:) z reszta co to jest za porsze??? Jak dla mnie śmiech na sali. A co do tematu głównego to nieposiadam niestety bryki:( najczęściej przemieszcam się tramwajem typu 105N a jak ojciec da jego meganem sedanem. Pozdr Dokładnie widze 1-2 takie auta dziannie a kosztuja 500k ;] Nie podoba mi sie ten samochod ani to porsze ani terenowka :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 moze ojciec dyrektor z imprezy w belwederze wracal :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teps86 Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 ojciec dyrektor to sie majbachami rozbija. On by przeciez nie wsiadł do tak mało komfortowego auta z takim twardym zawieszeniem. Troche szacunku dle ojca Tadeusza prosze:) chcesz zeby jakiejś kontuzji sie nam nabawił? I kto by kraj nasz ratował z wszelkiej obłudy kłamstwa i zgnilizny? ciekawe swoja droga czy facet faktycznie ma tego maybacha? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Nie powiedziałbym. Mam Opla Omegę 89' 2.0 i nie ma niej żadnych śladów rdzy. Od produkcji do dziś ciemnozielony kolor :D .To do tej pory mowilismy o Omedze B, czy jednak A :?: IMO to jest różnica.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 O Omedze B a ja nawet myślałem o C:P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 To bylo pytanie retoryczne, chodzilo mi o to, ze A i B mocno sie od siebie roznią i nie nalezy oceniac B tylko po doswiadczeniach A ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonCapone Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 od ilu lat mozna teraz zdawac na prawo jazdy na bryke?? Slyszalem ze od 17 ale trzeba jezdzic ze starymi ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Normalnie od 18 lat. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Dokładnie widze 1-2 takie auta dziannie a kosztuja 500k ;] Nie podoba mi sie ten samochod ani to porsze ani terenowka :lol: Ktoś w bloku obok ma Cayenne, więc też codziennie prawie widuję - hmm czy ja wiem, ogólnie jest fajny, tylko trochę niezgrabny się wydaje - za tą kasę wolałbym co innego... A ty fipa kiedy bak wyjeździsz i podzielisz się spalaniem? :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Hahaha, ja juz nie pamietam który to bak wyjezdzilem ;] Robie strasznie duzo kilometrów, weekendami to bez problemu ~300-450km dziennie.. Spalanie w miescie przy normalnej jezdzie (zadnych szalenstw, czy niepotrzebnego wyprzedzania) to ok 9l/100km Zaznaczam, ze moze moje miasto jest male, to jednak 'zbite' i tutaj trzeci bieg to nie jest czeste przelozenie. Ogolnie to jedynka i dwojka, sometimes 3 ;) Trasa przy 90km/h to 6-7l/100km. Przy 110km/h + jakies wyprzedzanie to juz ok. 8l/100km Jestem zadowolony z wyników. Przy fajnej :) jezdzie bak starcza na 600-700km. Koszt zalania baku to 220zł, wiec 100km robie za ok 25-30zł. Moge jeszcze powiedziec, ze co do wygody podrózowania, to jednak auto jest stworzone tylko dla 4 osób. Wtedy jest bardzo komfortowo. Piata osoba ma problem, bo siedzi na malym wybrzuszeniu siedzen i ma miedzy nogami wał (tylny napęd i jego uroki ;)). Nie wiem, czy juz o tym pisalem, ale zastanawia mnie jedna rzecz - czy tylko u mnie pod pedalem jest sróba, która jest pewnego rodzaju ogranicznikiem co do wciskania gazu? Jest wykrecona na jakies 5-7cm, wiec sporo... Nie mam zamiaru jej ruszac, chyba ze jeszcze wykręcic, bo nie chce zajezdzic mojego pierwszego autka, pytam z ciekawosci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giusepe Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 haha : D u mnie w bmw e34 tez mam ta srobe pod pedalem gazu, niemoge spac w nocy rozmyslajac co by bylo gdyby ja obnizyc... : D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 No to niezły wynik, śróba to dobry pomysł - zwłaszcza dla kogoś takiego jak ja - kto się przesiada z Una - gdzie się jeździ cały czas z gazem w podłodze (no może przesadzam...). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Wczoraj musialem pojechac ojcu zatankowac samochód, wzialem Uno, siadlem... i zaczalem sie zastanawiac, jak to bylo, ze wczesniej bylo mi wygodnie.. Kiedy ruszylem, pomyslalem, ze to dziwne, wczesniej nie przeszkadzaly mi te szarpniecia i stuki.. ! Nawet nie wiecie, jak szybko czlowiek sie przyzwyczaja do lepszego ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Ta śruba to w dużej ilość samochodów jest,ale nie wiem do czego to może słuzyć,może żeby pedał nie wpadał za bardzo?? Bo jakby ją wyjąc to i tak nie bedzie rużnicy w jeździe raczej bo to nie ogranicza przepustnicy(w seacie przynajmniej tak jest). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Coś na zachętę ;) Tylko jedno, ale szykujcie sie na ładną sesję ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Lepiej wypucuj pod maska silnik :P Przejdalo mi sie to BMW :P I zainwestuj w zawieszenie :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Swietne autko myslałem ze kupiłes serie 3 a nie 5 w sumie 5 jest ładniejsza wiec good Z zewnatrz wyglada na ładny i zadbany a lakier jak prosto z lakierni :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Przeciez to wlasnie jest moja seria 3 :lol: Lepiej wypucuj pod maska silnik icon_razz.gif Przejdalo mi sie to BMW icon_razz.gif I zainwestuj w zawieszenie icon_twisted.gif Na moje drogi nie ma sensu go glebić. Przejadlo Ci sie konkretnie moje, ze tyle o nim pisze, czy ogolnie wszystkie? Fakt, pisze sporo, wiec juz koniec ;) Ani mru-mru.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 e-36. Ladny samochod ale cholera niedlugo bedzie tego wiecej niz wszelkiej masci Daewoo-Chevrolet. I nie mowie o glebieniu samym w sobie. Utwardzenie bardziej chodzilo mi po glowie. No dobra. 15mm mnie tez sie poniewieralo ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 (edytowane) Moge jeszcze powiedziec, ze co do wygody podrózowania, to jednak auto jest stworzone tylko dla 4 osób. Wtedy jest bardzo komfortowo. Piata osoba ma problem, bo siedzi na malym wybrzuszeniu siedzen i ma miedzy nogami wał (tylny napęd i jego uroki ;)).My mamy A4 i ciągnie na przód, a z tyłu ma wejście do komputera i obudowe jakby był napęd na tył, nigdzie jeszcze tak wysokiego nie spotkałem.. Są wersje quatro ale i tak za wysoki ten wał choćby w quatro.. Siedzenia na środku też wybrzuszone i twarde, a jak siedzi piata osoba to dwie skrajne siedzą na załąmaniu siedzeń w góre co nie jest za wygodne i poprostu 'lecą' na tą w środku o; Edytowane 20 Kwietnia 2006 przez hinco Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Oglądaliscie przed chwilą fakty TVN??? Była relacja o fotoradarach i na jednym ze zdjęc pokazali pędzące 218km/h po WARSZWIE FERRARI ENZO!!!! Byłem w szoku że po naszym kraju takie bryki jeżdżą:) Co prawde słyszałem że ktoś zamówił w Polsce to auto ale myslałem że to tylko plota... Może to było to Enzo :) Na żywca nie widziałem, ale kolega widział na Powsińskiej to Enzo. W rzeczywistości to maleństwo. Miałem przyjemność dwa razy widzieć 360 Modena, raz 360 Spider, Testarossa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 OMG :lol: :blink: jak koles tym jeździ po polskich drogach to siedzi jakies 10 cm od ziemi Samochod fajny nie ma co :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Może to było to Enzo :) http://img147.imageshack.us/img147/5523/enzo3fk.jpg http://img222.imageshack.us/img222/7331/enzo23xu.jpg http://img147.imageshack.us/img147/9240/enzo35ml.jpg Na żywca nie widziałem, ale kolega widział na Powsińskiej to Enzo. W rzeczywistości to maleństwo. Miałem przyjemność dwa razy widzieć 360 Modena, raz 360 Spider, Testarossa. Te ostatnie zdjęcie jest mega :mrgreen: Mnie ostatnio na skrzyżowaniu minął Chevrolet Corvetta Oo Nie jest to może jeden z nowych supersamochodów ale na mnie nadal wywołuje ogromne wrażenie :wink: BTW czemu wszyscy sie tym Enzo rajcują? Według mnie jest okropnie brzydki w porównaniu ze starszymi modelami Ferrari. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Fajny moze i jest ale nie na nasze drogi U mnie w sasiedztwie koles ma 2szt ferrari. Testarossa i jakis starszy model. Inny koles diablo podjezdzal ale przykasowal na jednej z drog. Urwalo mu jakies elementy podwozia i nikt sie nie podjal naprawy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Te ostatnie zdjęcie jest mega :mrgreen: Mnie ostatnio na skrzyżowaniu minął Chevrolet Corvetta Oo Nie jest to może jeden z nowych supersamochodów ale na mnie nadal wywołuje ogromne wrażenie :wink: BTW czemu wszyscy sie tym Enzo rajcują? Według mnie jest okropnie brzydki w porównaniu ze starszymi modelami Ferrari. No ostatnie zdjecie roxuje szczegolnie fajnie ten samochod wyglada w tle zanakow informujacych o ograniczeniu predkosci do 50km/h :blink: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...