Orgiusz Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Wolalbym tamto Evo w tle pierwszego zdjecia. Albo cholerna kobyle ktora reaguje na imie Dodge Ram SRT-10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Takim Ferrari jeździł Udaj - syn Husajna, a żal serce ściska :sad: Dodam, że to moje ulubione Ferrari F550 Maranello Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 ja bym testarosse chcial. @Orgiusz samochod czaka norrisa?:> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teps86 Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Całkiem mozliwe że to było to Enzo bo w Faktach dysponowali tyljko czarnobiałą fotką z fotoradaru:) A wiemy do kogo należy to autko? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Pamiętajcie, że Enzo się nie zamawia. To Ferrari wyszukuje i wybiera klientów do zakupu tej maszyny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Tak było kiedyś, teraz istnieje jeszcze rynek wtórny:> Poza tym z tego co pamiętam to już nie produkują tego samochodu- wyprodukowano bodajże 349 sztuk. Widziałem Enzo w zeszłe wakacje, jednak do tej pory na publicznej drodze największe wrażenie zrobił na mnie McLaren, a nie Enzo, Gallardo czy SLR;] Heh, popatrzeć też czasem fajnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 (edytowane) o taki. otwierane swiatla byc musza :D bardziej przyziemnie to gdybym garaz mial i troche zbednej kasy kupil bym to http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C754884 Edytowane 20 Kwietnia 2006 przez Gość Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Tak było kiedyś, teraz istnieje jeszcze rynek wtórny:> Poza tym z tego co pamiętam to już nie produkują tego samochodu- wyprodukowano bodajże 349 sztuk. Widziałem Enzo w zeszłe wakacje, jednak do tej pory na publicznej drodze największe wrażenie zrobił na mnie McLaren, a nie Enzo, Gallardo czy SLR;] Heh, popatrzeć też czasem fajnie. No wlasnie Maclaren F1 Jak go zobaczylem i uslyszalem to wszystkie ferrari i lamborghini sie pochowac moga Duze wrazenie tez zrobila na mnie rasowana TVR Cerbera Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Może to było to Enzo :) Na żywca nie widziałem, ale kolega widział na Powsińskiej to Enzo. W rzeczywistości to maleństwo. Miałem przyjemność dwa razy widzieć 360 Modena, raz 360 Spider, Testarossa. Heheh to Enzo to ja widziałem jakis czas temu w Wawie ... tzn. jechałem sobie ul.Marszałkowsą i widze w lusterku ze cos niskiego i szerokiego sie do mnie zbliża, poznałem dopiero podziwiając jego tył jak juz mnie minął. Nawet nie zdążyłem sie mu porządnie przyjżeć :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Obraz153 przywolal mi serie zdjec z e-bay z odbiciami :lol2: Trzeba przyznac ze utrzymane wozidelko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 No muszę powiedzieć, że jak na taki przebieg samochód wygląda świetnie - zadbany, nic nie zniszczone - za tą cenę to był dobry zakup. I na oko bezwypadkowy. Kolorek chyba najlepszy z możliwych :] W silniczku jak przystało na niemców porządek ja należy (w moim uno jest jak w moim pokoju)... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Pomimo przesytu E36 i wszelkimi "stjuninkowanymi" E30, to bardzo mi się podoba. Na zewnątrz wyglada bardzo ładnie. Wewnątrz już trudniej stwierdzić, ale też raczej ołkej;] Brakuje mi tylko zdjęcia "kokpitu"- wskaźniki, itd. Wiem, czepiam się;] Bardzo fajne felgi i tak jak pisał Varrol fajny kolorek. Krótko mówiąc- zazdroszczę;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 A ja musze jeszcze ponarzekac ;] To jest ladniejsze. Szkoda ze ma tyle lat ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 No, to fakt, że tzw. "rekiny" prezentują się bardzo fajnie i są ciekawszymi wozami. Ale spotkać coś takiego na drodze w dobrym stanie, to naprawde rzadkość- to już raczej zabawa dla koneserów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonCapone Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 najfajniejsze ferrari to testarosa, 360 i jeszcze jakis 5.. juz nie pamietam :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 fipa, jak sie osobno oglada kazda e36 to sa swietne. Ale juz jak jade samochodem badz ide chodnikiem to nawet tych samochodow nie zauwazam. Twoj egzemplarz ze zdjec wyglada bardzo ladnie. Zrob jeszcze zdjecia kokpitu. Radio pod kolor jakies zamontuj. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Niestety to, co napisal Keares jest prawdą - tych samochodów sie nie zauwaza na ulicy, w rzeczywistosci one są pospolite.. To tez zdjecie ze wczoraj. Wszystkie sa takie dziwne, bo robione w pelnym sloncu, a ja nie umiem cykac fotek. Kierownica w rzeczywistosci jest mniejsza, niz na zdjeciu, tylko tak jakos to wyszlo.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 ehh moje mazenie ... Bugatti veyron - najszybszy samochod na swiecie .. 2,5s do 100km/h 1000kM predkosc maxymalna pod zdjeciu blokady (jak sie nie przeslyszalem) 640km/h :o :o :o i pali 100l na 12minut jazdy na pelnym gazie ;) jeah a teraz moje bardziej realny mazenie czyli mustang shelby z 1966/67/68 roku a tu najrealniejsze: ehehe ale wam bezdie cielo :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Tak było kiedyś, teraz istnieje jeszcze rynek wtórny:> Poza tym z tego co pamiętam to już nie produkują tego samochodu- wyprodukowano bodajże 349 sztuk.A nie 399 przypadkiem?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 (edytowane) 349 sztuk (-1 - Ameykaniec jedno skasował na autostradzie) było Ferrari F50. Co do Enzo to chyba nawet nie zdążyliby tyle wyprodukować. Wiadomo, ręczna robota, od zera samochód składają w kilkanaście tygodni, testują itp. Kiedyś jak jechałem do pracą zobaczyłem takie cuś przed maską: http://img458.imageshack.us/my.php?image=m15bj.jpg Reszta fotek tu: Kolejna fotka Enzo: http://img48.imageshack.us/my.php?image=enzo8fg.jpg Laborgini Murcielago: http://img404.imageshack.us/my.php?image=murcielago0fh.jpg Ferrari 360: http://img266.imageshack.us/my.php?image=21f14nk.jpg Chyba zaraz obrabuję jakiś spory bank :wink: Edytowane 22 Kwietnia 2006 przez Grimlock Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Co moglby dac w moim przypadku chip-tuning (318tds)? Pytanie czysto teoretyczne ;) Czy tylko zwiekszenie mocy/momentu? Jak zmienia sie spalanie? Jak zmienia sie trwalosc? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 A nie 399 przypadkiem??Masz racje. Wikipedia mówi: "2002 - Enzo Ferrari(V12-60v) 355 km/h i 3,65 do 100 km/h; wyprodukowano 399 aut." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Co moglby dac w moim przypadku chip-tuning (318tds)? Pytanie czysto teoretyczne ;) Czy tylko zwiekszenie mocy/momentu? Jak zmienia sie spalanie? Jak zmienia sie trwalosc? To zależy co ten chip tak naprawdę robi, jeśli to tylko rezystor który markuje temp przez co komputer daje więcej paliwa do mieszanki żeby polepszyć osiągi to nie wiem czy warto. Jeśli chcesz polepszyć odrobinę osiągi niewielkim kosztem to polecam sportowe świece NGK (Niemcy/Japonia) i filtr stożkowy (sensownie zamontowany). Zawsze zyskasz kilka KM. A to mój samochód, skończył 6 lat, przebieg 30500km: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Co moglby dac w moim przypadku chip-tuning (318tds)? Pytanie czysto teoretyczne ;) Czy tylko zwiekszenie mocy/momentu? Jak zmienia sie spalanie? Jak zmienia sie trwalosc? Chip-tunning - rozumiem przeprogramowanie starego - to zależy od silnika - niektóre diesle - chyba te z grupy Volkswagena mają spory potencjał i można nawet kilkadziesiąt koni dodać. Można też zmniejszyć spalanie - kosztem osiągów, lub nie - zależy do jakiego stopnia - różnych ustawień jest masa zależnie od preferencji. A trwałość - zależy ja jeździsz - jak wgrasz oprogramowanie na max mocy, a będziesz jeździł delikatnie, to silnik więcej wytrzyma niż na serii i piłowaniu - najgorzej na silnik działają wysokie obroty i przeciążanie go. Tu nie ma znaczenia ile go stunningujesz - najważniejsze jest to jak bedziesz jeździł. A na E36 niestety zwracam uwagę i jak widzę ją na każdym parkingu, przed każdym skrzyżowaniem to tylko denerwuje, że jeszcze nie mam takiego. Ostatnio widziałem dwóch kolesi w czarnych E36 niestety wiejski tunning i kiepskie umiejętności w prowadzeniu - ale ciągnęli ile się dało... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zwiekszenie mocy to raczej mnie nie interesuje, chyba, ze to uboczny skutek. Ciekawsze wydaje sie zmniejszenie spalania, moment przy nizszych obrotach etc. Czy swiece zarowe powinny sie grzac za kazdym razem? U mnie tylko po dluzszym postoju kontrolka sie swieci, a tak w ciagu dnia to raczej nie.. Wydaje mi sie, ze przez to troszke dluzej zapala.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zwiekszenie mocy to raczej mnie nie interesuje, chyba, ze to uboczny skutek. Ciekawsze wydaje sie zmniejszenie spalania, moment przy nizszych obrotach etc. Przy dobrym chiptuningu nie wzrasta zapotrzebowanie na paliwo. Niemieckie turbo diesle sa ustawiane z wieeelkim zapasem swoich mozliwosci. Skad niby TDi z roznymi mocami o tych samych pojemnosciach ? Bebechy sa niemal te same wiec nie widze problemu chipowac takiego TD. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 To, ze istnieja takie 1.9 TDI o mocach 90, 110, 130KM to ja wiem, wiem tez, ze to jest zasluga wlasnie chipów w gruncie rzeczy. Chodzi mi o to, czy to 90KM z 1665ccm to juz nie jest sporo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Z 1,9 TDI robią i 150KM i więcej:P Te silniki mają potencjał.A w tym BMW to można by pewnie do 100 kucyków dociągnąć choć musze przyznać że nie wiem jak to jest w tych silnikach,najlepiej poczytaj na forum BMW tam napeno coś znajdziesz na ten temat. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Trza trochę wysiłku i googli :] http://www.upsolute.pl/auto.html?kid=78 113 kucy i zmniejszone zużycie paliwa... Ale te są najlepsze: E36 2.5D http://www.upsolute.pl/auto.html?kid=90 +32 konie +120 niutonometrów E46 2.0D http://www.upsolute.pl/auto.html?kid=83 +32 konie +68 niutonometrów Znając przegrzewające się 2.5D trzeba uważać... Zainteresowało mnie to: http://www.upsolute.pl/auto.html?kid=375 - golfik trójka - diesel 1.9 110koni - po upgrate 143 konie, 290Nm, 5.6l po mieście... Ale i tak wolę bmw... No i golfik IV na najpopularniejszym dieslu jaki do tej pory powstał - 1.9 oczywiście - 183 konie i 7 litrów po mieście (chyba z 80 letnim kierowcą) http://www.upsolute.pl/auto.html?kid=450 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...