Skocz do zawartości
Macho

Jakim wozem jeździsz? - motoryzacja

Rekomendowane odpowiedzi

Wtrace sie do tematu :) bo przeglada go wiele osob w temacie....

Pomozcie mi... nie wiem gdzie w Szczecinie moge kupic czesci do Peugota, chodzi mi o termostat chlodnicy ...

Najlepiej poszukaj sobie ASO w Szczecinie i tam sie udaj :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiem wam tak mialem ta nowa octavie (naszczescie firmowa) i od passata sie nie rozni praktycznie niczym wiec teoretycznie bardziej sie oplaca octavie ale... jest 1 rzecz taka octavia juz sie posypie jak passat bedzie jeszcze wieku sredniego max? skad to wiem ? bo jak sie jezdzi na serwis i placi co chwile za wymiany czegos to nie jest to fajne... ogolnie octavia jest lepsza ale tylko do czasu... moja rada? kupic octavie i potem sie jej pozbyc :) acha no i octavia disel to taktor ;(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiem wam tak mialem ta nowa octavie (naszczescie firmowa) i od passata sie nie rozni praktycznie niczym wiec teoretycznie bardziej sie oplaca octavie ale... jest 1 rzecz taka octavia juz sie posypie jak passat bedzie jeszcze wieku sredniego max? skad to wiem ? bo jak sie jezdzi na serwis i placi co chwile za wymiany czegos to nie jest to fajne... ogolnie octavia jest lepsza ale tylko do czasu... moja rada? kupic octavie i potem sie jej pozbyc :) acha no i octavia disel to taktor ;(

Na pompo-wtryskiwaczach to i passat jest fajnym traktorem . I co do awaryjnosci to owszem moze i passat sie mniej sypie ale jak juz sie posypie to ciezko sie zmiescic w 3-cyfrowej sumie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też kiedyś sądziłem że jest robiona na tej płycie od passata,ale jak w środku siadłem to jakoś mjejsca za mało jak na passata:P Zresztą już link podaliście że jednak ma płytę od golfa:P Niezłe zaskoczenie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To musze chyba przestac czytac autoswiata bo wlasnie z niego czerpalem swoją wiedze ;]

pomyliles sie najprawdopodobniej dlatego, ze w porownaniach byla czasem z passatem.

w ogole jakies smieszne porownania robia z tymi skodami: octavia[golf] zestawieniu z passatem, superb[passat] z a6 i mercem e

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze ktos wie ile max pradu mozna wziac z gniazdka zapalniczki samochodowej w oplu astrze II? z 30A bedzie?

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

moze ktos wie ile max pradu mozna wziac z gniazdka zapalniczki samochodowej w oplu astrze II? z 30A bedzie?

Jak dasz mi czasu troche, to może znajde to w książce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można znaleźć 10A, można i 30A. W Uno jest bodajże 15A.

Ja podpiąłem kiedyś do zapalniczki zestawik Creative Cambridge 4.1. Ładnie grał i zasilanie wytrzymywało. Był tylko jeden "malutki" feler - zwiększanie obrotów silnika powodowało, iż z głośników prócz muzyki wydobywał się odgłos startującego odrzutowca ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie: w jaki sposob weryfikujesz to co wystroiles? - mam na mysli to ,czy korzystasz z hamowni, podpietych czujnikow np. AFR itp. , tak poza tym, nie pogniewalbym sie, gdybys zdradzil nieco wiecej informacji, okraszonych malym foto story ;) .

Z Twoich wczesnieszych wypowiedzi dowiedzialem sie o tym, ze zalales silnik Castrolem - podziwiam odwage ;) , bo znam dwa udokumentowane przypadki zatarcia silnikow na tym szlamie rozlewanym u nas (podobnie sprawa ma sie z Mobilem, choc tego, korzystajac ze stalych zrodel, mozna dostac bez "uszlachetniaczy" ;) ) , co sie tyczy zmiany oleju po dotarciu na Motula 300V, to moge Ci go z czystym sumieniem polecic, ja korzystam dokladnie z 300V Competition 15W50 lub LeMans 20W60 - zmieniam co ok. 7000 km i wszystko gra. Co sie zas tyczy tarcz EBC TG, to mimo tego ,ze sa naprawde dobrej jakosci (od moich poprzednich ATE PD hamuja nawet nieco lepiej) , to jednak do szewskiej pasji mnie doprowadza czas oczekiwania na sprowadzenie - ponad 3 tygodnie i fakt, ze o klockach Red Stuff juz zapomnieli, a nie chcac czekac kolejnych tygodni zalozylem Green Stuff'y - wykoncze je, to tamte powinny dotrzec :) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokladnie tak jak mowisz, w Polsce zawsze znajda sie chetni na dodatkowy zarobek. Dlatego bardzo mnie cieszy, ze MOTUL jest tylko z importu. Pochwal sie chociaz osiagami na gtechu i zdradz kiedy aktualizacja watku na SR.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie nowe foty :mrgreen:

az serce mi scisnelo :wink:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

no i dowiedzialem sie ze Viki kiedys miala spoiler zamontowany :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Bardzo mnie raduje fakt, ze zespol lakierniczy (Arek i Sebastian) sa bardziej czepliwi niz ja :mrgreen: moze to wynika z doswiadczenia, ale poznajdowali "kwiatki" w takich miejscach o ktorych nie mialem pojecia...chocby wgniecenie na masce ktorego nie widzialem :smile:

do konca tygodnia ma byc skonczone :]

JAK KTOS ZA SLASKA SZUKA LAKIERNIKA TO WALIC SMIALO NA PW...DAM NAMIARY

Edytowane przez _Vip_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Przewertowałem książke i zobaczyłem tylko, że urządzenie, które podłączasz nie może mieć więcej niż 240W.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...