Misiu15go Opublikowano 9 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2006 Wtrace sie do tematu :) bo przeglada go wiele osob w temacie.... Pomozcie mi... nie wiem gdzie w Szczecinie moge kupic czesci do Peugota, chodzi mi o termostat chlodnicy ... Najlepiej poszukaj sobie ASO w Szczecinie i tam sie udaj :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2006 Raczej Golf bo Octavia jest na tej samej płycie podłogowej:PHe?Octavia jest na płycie podłogowej pasiaka... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 9 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2006 He?Octavia jest na płycie podłogowej pasiaka...mylisz sie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slasher Opublikowano 9 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2006 %C5%A0koda_Octavia#.C5.A0koda_Octavia_I_.281996_-_2006.29 Znaczy to ze Leborg byl w bledzie, Ja zreszta tez bylem przekonany ze oktawia jest zbudowanana plycie passata Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 9 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2006 %C5%A0koda_Octavia#.C5.A0koda_Octavia_I_.281996_-_2006.29 Znaczy to ze Leborg byl w bledzie, Ja zreszta tez bylem przekonany ze oktawia jest zbudowanana plycie passata Moze ci sie pomyliło bo Audi i Golf jest na tej samej płycie podłogowej... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 9 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2006 (edytowane) Moze ci sie pomyliło bo Audi i Golf jest na tej samej płycie podłogowej...A3 tak. Edytowane 9 Lipca 2006 przez J.O.H.N. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiczis Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 powiem wam tak mialem ta nowa octavie (naszczescie firmowa) i od passata sie nie rozni praktycznie niczym wiec teoretycznie bardziej sie oplaca octavie ale... jest 1 rzecz taka octavia juz sie posypie jak passat bedzie jeszcze wieku sredniego max? skad to wiem ? bo jak sie jezdzi na serwis i placi co chwile za wymiany czegos to nie jest to fajne... ogolnie octavia jest lepsza ale tylko do czasu... moja rada? kupic octavie i potem sie jej pozbyc :) acha no i octavia disel to taktor ;( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 %C5%A0koda_Octavia#.C5.A0koda_Octavia_I_.281996_-_2006.29 Znaczy to ze Leborg byl w bledzie, Ja zreszta tez bylem przekonany ze oktawia jest zbudowanana plycie passata To musze chyba przestac czytac autoswiata bo wlasnie z niego czerpalem swoją wiedze ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Najlepiej poszukaj sobie ASO w Szczecinie i tam sie udaj :wink: racze w aso bym nie szukał, pewnie wywalą cene za termostat 4 razy wiekszą niz rynkowa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 powiem wam tak mialem ta nowa octavie (naszczescie firmowa) i od passata sie nie rozni praktycznie niczym wiec teoretycznie bardziej sie oplaca octavie ale... jest 1 rzecz taka octavia juz sie posypie jak passat bedzie jeszcze wieku sredniego max? skad to wiem ? bo jak sie jezdzi na serwis i placi co chwile za wymiany czegos to nie jest to fajne... ogolnie octavia jest lepsza ale tylko do czasu... moja rada? kupic octavie i potem sie jej pozbyc :) acha no i octavia disel to taktor ;( Na pompo-wtryskiwaczach to i passat jest fajnym traktorem . I co do awaryjnosci to owszem moze i passat sie mniej sypie ale jak juz sie posypie to ciezko sie zmiescic w 3-cyfrowej sumie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Każdy diesel r4 to traktor, gdy porównujemy do benzynowego. A nowa octavia to w środku ma wszystko z Jetty, więc nie taki passat do końca. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Też kiedyś sądziłem że jest robiona na tej płycie od passata,ale jak w środku siadłem to jakoś mjejsca za mało jak na passata:P Zresztą już link podaliście że jednak ma płytę od golfa:P Niezłe zaskoczenie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 To musze chyba przestac czytac autoswiata bo wlasnie z niego czerpalem swoją wiedze ;]pomyliles sie najprawdopodobniej dlatego, ze w porownaniach byla czasem z passatem. w ogole jakies smieszne porownania robia z tymi skodami: octavia[golf] zestawieniu z passatem, superb[passat] z a6 i mercem e Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Może dlatego że to taki kompromis między golfem a passatem ? Sam nie wiem taka mi myśl poprostu przyszła do głowy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 W każdym razie, dla mnie z tyłu w Octavii nie ma miejsca na nogi :P Jest ciasno i niezbyt wygodnie. A najlepsze modele to te z 110KM 1.9TDi wspaniały silnik i ogólnie samochód. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 mi sie skody nie podobają... wszystkie mają taki sam przód... ta wstrętna atrapa z jeszcze brzydszym znaczkiem skody Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 O gustach sie nie dyskutuje:P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 (edytowane) moze ktos wie ile max pradu mozna wziac z gniazdka zapalniczki samochodowej w oplu astrze II? z 30A bedzie? Edytowane 10 Lipca 2006 przez Gość Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 moze ktos wie ile max pradu mozna wziac z gniazdka zapalniczki samochodowej w oplu astrze II? z 30A bedzie?Jak dasz mi czasu troche, to może znajde to w książce. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Jak dasz mi czasu troche, to może znajde to w książce.A może by tak sprawdzić po bezpieczniku ile wytrzyma?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Można znaleźć 10A, można i 30A. W Uno jest bodajże 15A. Ja podpiąłem kiedyś do zapalniczki zestawik Creative Cambridge 4.1. Ładnie grał i zasilanie wytrzymywało. Był tylko jeden "malutki" feler - zwiększanie obrotów silnika powodowało, iż z głośników prócz muzyki wydobywał się odgłos startującego odrzutowca ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 wczoraj stroilem rst na 0.7 bar - STRASZLIWE jest te auto... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 berkut bedziesz planujesz moze odwiedzic hamownie? ile masz teraz na 1/4 mili i 0-100km/h ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cobra Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 Pytanie: w jaki sposob weryfikujesz to co wystroiles? - mam na mysli to ,czy korzystasz z hamowni, podpietych czujnikow np. AFR itp. , tak poza tym, nie pogniewalbym sie, gdybys zdradzil nieco wiecej informacji, okraszonych malym foto story ;) . Z Twoich wczesnieszych wypowiedzi dowiedzialem sie o tym, ze zalales silnik Castrolem - podziwiam odwage ;) , bo znam dwa udokumentowane przypadki zatarcia silnikow na tym szlamie rozlewanym u nas (podobnie sprawa ma sie z Mobilem, choc tego, korzystajac ze stalych zrodel, mozna dostac bez "uszlachetniaczy" ;) ) , co sie tyczy zmiany oleju po dotarciu na Motula 300V, to moge Ci go z czystym sumieniem polecic, ja korzystam dokladnie z 300V Competition 15W50 lub LeMans 20W60 - zmieniam co ok. 7000 km i wszystko gra. Co sie zas tyczy tarcz EBC TG, to mimo tego ,ze sa naprawde dobrej jakosci (od moich poprzednich ATE PD hamuja nawet nieco lepiej) , to jednak do szewskiej pasji mnie doprowadza czas oczekiwania na sprowadzenie - ponad 3 tygodnie i fakt, ze o klockach Red Stuff juz zapomnieli, a nie chcac czekac kolejnych tygodni zalozylem Green Stuff'y - wykoncze je, to tamte powinny dotrzec :) . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 EGT AFR subiektywne odczucia, gtech ostatnio nie mierzylem kiedy koncze stroic na drodze jade na hamownie lalem castrola bo zawsze bylo super i brytyjczycy polecaja, widac nie mieszkaja w polsce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cobra Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 Dokladnie tak jak mowisz, w Polsce zawsze znajda sie chetni na dodatkowy zarobek. Dlatego bardzo mnie cieszy, ze MOTUL jest tylko z importu. Pochwal sie chociaz osiagami na gtechu i zdradz kiedy aktualizacja watku na SR. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 bylo 5.9, 14.6 na 1/4. Bedzie ok. 6-6.5s 0-100 i jakies 13.5 na 1/4 ciagle stroje samochod Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 12 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2006 (edytowane) Panowie nowe foty :mrgreen: az serce mi scisnelo :wink: no i dowiedzialem sie ze Viki kiedys miala spoiler zamontowany :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Bardzo mnie raduje fakt, ze zespol lakierniczy (Arek i Sebastian) sa bardziej czepliwi niz ja :mrgreen: moze to wynika z doswiadczenia, ale poznajdowali "kwiatki" w takich miejscach o ktorych nie mialem pojecia...chocby wgniecenie na masce ktorego nie widzialem :smile: do konca tygodnia ma byc skonczone :] JAK KTOS ZA SLASKA SZUKA LAKIERNIKA TO WALIC SMIALO NA PW...DAM NAMIARY Edytowane 13 Lipca 2006 przez _Vip_ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 12 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2006 moze ktos wie ile max pradu mozna wziac z gniazdka zapalniczki samochodowej w oplu astrze II? z 30A bedzie?Przewertowałem książke i zobaczyłem tylko, że urządzenie, które podłączasz nie może mieć więcej niż 240W. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 12 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2006 do konca tygodnia ma byc skonczone :]A co się szykuje? Bez zmian...? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...