Skocz do zawartości
mily888

Zakup nagrywarki DVD

Rekomendowane odpowiedzi

...wejdź na www.cdrinfo.pl i do działu dvd, najlepiej wziąć wieloformatową, ale przy używaniu afaik najlepiej wypada +

Moze bys powiedzial cos wiecej, nmp ile masz kasy :lol:

wcale tak dużo kasy nie potrzeba, sam mam starego dosyć Philipsa +RW228, teraz można go kupić za 600-700 zeta, a sprzęt przyzwoity, co prawda tylko 2,4x, ale jak dobra płytka kosztuje 10-12 złych, to prędkość nie ma takiego znaczenia...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Chcialbym kupic nagrywarke DVD i nie wiem jaka i o co chodzi z tymi formatami nagrywania. 

Dzienx  :twisted:

Najlepszy w tej chwili jest Lite-On 411S. Jest dwuformatowy, ma sporo funkcji i kosztuje w tej chwili coś koło 650zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dostaniesz taniej Liteona 401S to możesz bez problemu przerobić ją na 411S (dwuformatowa). One różnią się tylko firmware i eepromem.

ale nie wszystkie 401S daja sie przerobic bez bolu :? IMO juz lepiej troszke dozbierac do 411S ,ja tak chyba zrobie albo poczekam na cos szybszego

...ale jak ktos sie uprze to.... http://mech7.w.interia.pl/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMO juz lepiej troszke dozbierac do 411S

Jeśli różnica ma wynieść niewiele to owszem, można dopłacić parę złotych żeby nie odstać zawału podczas paru sekund flaszowania :D

Ale jeszcze niedawno różnica wynosiła ponad 200 złotych i w takim wypadku przeróbeczka była jak najbardziej usprawiedliwiona 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja osobiscie nie polecam nagrywajek sony, mam wiec pisze z doswiadczenia. plytki w porownaniu do liteona, choc ten na poczaatku mial tez problemy, teraz z ostatnimi f/w jest znacznie lepiej - lepiej niz sony.

tacka chodzi brzydko, tylko wyglad zewnetrzny serii dru moze sie podobac, generalnie nic ciekawego, napewno nie za takie pieniadze ile normalnie kosztuje.

jesli chodzi o jakosc nagran to tylko pioneer-dvr106

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...