nitek Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 mam zadanie na studiach rozklad liczby calkowitej na iloczyn poteg liczb pierwszych zrobic to w delphi .W pascalu wiem jak to napisac : program fact; {$APPTYPE CONSOLE} var a : array[1..40] of integer; i,d,maxd,n : integer; begin write('Podaj n = '); readln(n); writeln; write(n,' = '); if n > 1 then begin i := 0; maxd := round(sqrt(n)); for d := 2 to maxd do while n mod d = 0 do begin Inc(i); a := d; n := n div d end; if n > 1 then begin Inc(i); a := n end; write(a[1]); for d := 2 to i do write(' * ',a[d]); writeln; end else writeln('niepoprawna liczba'); writeln; write(' Enter...'); readln end. to nie jest dokladnie moj kod ale na tym bedzie latwiej mi zrozumiec a chodzi o to samo ! Chodzi mi o to jak zrobic w delphi to graficznie tzn . zeby do jednego okna wpisywac liczbe a w drugim oknie(po nacisnieciu przycisku) pojawial sie wynik (chodzi o akcje w przycisku ).Mam z tym problem bo wynik ma rozna ilosc cyfr w zaleznosci od wielkosci liczby . Pewnie nie jest to teudne ale nie jestem obcykany z tym graficznym interfejsem delphi . Jak ktos ma czas to moja skrzynka czeka :lol: mateuszpolska@wp.pl albo chociaz prosze o podp na forum Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 Jak będę w domu to pomyśle(teraz buda :cry: )... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitek Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 ok dzieki ja zaraz ide do budy na analize i elektre bleeeeeeeeeeeee Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...