Skocz do zawartości
RAZOR

Jastem ścigany Listem Gończym

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj rano o godzinie 8:00 do mojego rodzinnego domu z butami wjechała policja. Potem bardzo "grzecznie" poinformowali wszystkich że jestem ścigany listem gończym i że za ukrywanie mnie grożą kratki następnie przeszukali mieszkanie poczym równie "grzecznie" zaczeli przesłuchiwać moją rodzinkę... przesłuchanie 3 dorosłych osób zajęło im ponad godzinę !!! Gdybym był tam wtedy to zamiast pisać ten temat na forum siedziałbym w areszcie :evil: :evil: :evil:

K#%&@ mój wujek mówił że czuł się wtedy jakby ukrywał seryjnego mordercę !!

:evil: :evil: :evil:

Zgadnijcie tylko o co jestem oskarżony ..... :cry:

Zaznaczam że temat jest BARDZO poważny i nie wiem zabardzo co zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha, i przepraszam moderatorów... Wiem że ten temat nie pasuje zabardzo do forum o kompach ale mam nadzieję że mnie zrozumiecie.

POLICJA mnie poprostu W@#$%&A , przecierz nikogo nie biłem w sklepach szyb nie wybijałem... :cry: :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Psy jak niemaja co robic to ida po najmniejszej lini oporu i robia naloty na niewinnych dezerterow :? bo po co zajmowac sie powazniejszymi przestepstwami :x

slyszeliscie o tym gostku ktory za podrobiona legitymacje szkolna trafil do aresztu - cos czuje ze kolega jest w podobnej sytuacji... :( :lol:

---edit---

zrobili ci nalot za niestawienie sie na komisji poborowej :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: normalnie CHWDPiŻW :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem 18'kę w sierpniu...  Nie przyszło żadne zawiadomienie...

A tu nagle wjazd na chatę i oskarżenie o niezjawieniu się na WKU.

Skoro nie dostałeś wezwania to jak cie moga oskarzać o nie stawienie sie na wku. Wezwania są wysyłane za potwierdzeniem odbioru, więc skoro go nie dostałes, to go nie odebrałes i nie mają potwierdzenia zwrotnego ze go odebrałeś. Chyba ze wogóle go nie wysłali i sfałszowali twój podpis który powinein być złozony przy odbiorze. A tak pozatym skoro miałes 18 w sierpniu to WKU powinieneś mieć dopiero w przyszłym roku. Więc coś oni kręcą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem, czy wlasciwie Cie zrozumialem, ale chodzi Ci o stawienie sie na komisje wojskowa w celu zakwalifikowania Cie do jakiejs kategorii, tak? W takiej sytuacji wyslij pismo (koniecznie poleconym), w ktorym zadasz wyjasnienia kwestii "nalotu" policji, jako, ze nie dostales jeszcze wezwania do stawienia sie na ta komisje, ktore powinno przyjsc poleconym (zakladam, ze nie migales sie od odebrania takiego wezwania). Dodatkowo okras pismo swoje zaswiadczeniem ze szkoly, ze jeszcze sie uczysz (przez co nie mozna cie powolac do wojska jeszcze). A najlepiej to wez i zadzwon do WKU i zrob awanture, bo to pewnie im sie cos w papierach poje...

Pozdro

M.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WKU - Wojskowa komisja uzupełnien

Tu sie jeszcze kategorii A, B itd nie dostaje. Tu Cie ytylko spisuja.

I tu nie ma znaczenia kiedy miales/masz 18 tylko rocznik urodzenia. Kumpel ma osiemnastke 31 grudnia a 27 pazdziernika bylismy juz na WKU.

Komisja wojskowa bedzie dopiero luty/marzec(w Gdansku)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powinno a ja nic nie dostalem, zadnym listem poleconym. DO mnie przyszlo w kopercie jeszczj ak bylem w liceum. A na badanie to powiedzieli ze moze przyjsc ale jak nie przjydize to sam se mam zadzwonic i sie dowiedizec kiedy przyjsc (!!!). No ale tak czy siak dostalem wezwanie na badanie ROWNIEZ w normlanej kopercie a nie zadne polecone. WIec pewno babka CI nie powiedziala tego ze amsz sie wstawic , albo nie usylsdzales albo inny <span style="color:red;">[ciach!]</span>. Tak czy siak przesadzili. Mnie za to kazano stawic sie na badanie w moje urodziny :-) i oczywiscie nie obeszle se bez zartow typu ' prosze, a na 18 urdoziny bilet'.

btw. moj kumpel ktory ma ponad 4 diople, z cylindrami an obu galkach. NA badaniu dostal D a potem wezwali go ponownie (w dzien matury za polaka) i dostal B 12 jakby mial po roku <span style="color:red;">[ciach!]</span>a nagle lepiej widziec :-). Lolqi po<span style="color:red;">[ciach!]</span>e.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki. Zrobie tak jak mówicie bo ta sprawa naprawdę mnie zdołowała. Bo nie rozumiem co za *(#@ wydał polecenie nalotu, na kogoś kto nie stawił się na komisję...

Pozatym cała ta sprawa śmier.dzi, coś musiało im się rzeczywiście w papierach poje...,

A może nie chodzi o WKU i jest to tylko podpucha abym się stawił na komendzie ? Raczej nie bo niby o co mieli by mnie oskarżyć, ale qmpel mówi że i tak może być.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najbardziej to mnie wqr.wia to że gdybym tam był to siedziałbym teraz w areszcie rozkajoarzony i niemiałbym pojęcia o co chodzi i co zrobić, no i jeszcze ten tekst że jestem ścigany listem gończym :evil: :evil: :evil: . Ciekawe ilu ludzi musi cierpieć lub mieć nieprzyjemności przez pomyłki lub zwyczjną głupotę POLICJI.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Psy jak niemaja co robic to ida po najmniejszej lini oporu i robia naloty na niewinnych dezerterow :? bo po co zajmowac sie powazniejszymi przestepstwami :x

slyszeliscie o tym gostku ktory za podrobiona legitymacje szkolna trafil do aresztu - cos czuje ze kolega jest w podobnej sytuacji... :( :lol:

Ta szkoła co gość jeździł, to szkoła moje starego, ale to taka ciekawostka :P

A co do Seryjnego Mordercy Dziewic - RAZOR'a - ja bym polazł na policje. Lepiej żeby nie było takiej akcji że Cię zgarną przed blokiem. Wyjaśnij sprawe. Na bank przygotuj się że pójdziesz do pierdla, ale niechcę Cię straszyć :lol: Spokojnie, jakoś się ułoży.

Powinieneś dostać zawiadomienie, a że jesteś uczniem to stawić się na to "zebranie" i pokazać dokumenty że się uczysz i masz spokuj. A teraz to jest tylko i wyłącznie ZDRADA KRAJU - wielkie słowa :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O ile sie nie myle to nawet jesli nie dostales wezwania na komisje to i tak masz obowiazek sie tam stawic po ukonczeniu 18 roku zycia. Tylko ze zazwyczaj przysylaja takie zawiadomienia i tak sie utarlo ze sie na nie czeka.

Rozumiem twoja zlosc, ale raczej nie powinna byc ona w tym przypadku skierowana na policje. Gdyz oni maja oowiazek doprowadzic na komisje czlowieka ktory nie stawia sie z wlasnej woli.

Tak na marginesie to cale WKU to jeden wielki syf, z leniami za biurkiem ktorzy na kazdym kroku probuja udowodnic swoja wyzszosc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Facet! Jaka komisja! Przecież dla rocznika 1985 komisja jest do<span style="color:red;">[ciach!]</span> na wiosne! Teraz to dopiero była rejestracja, więc nie wiem o co się rzucają.

W wojsku mają taki burdel, że posądzili cię o... nic(?).

Współczucie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O ile sie nie myle to nawet jesli nie dostales wezwania na komisje to i tak masz obowiazek sie tam stawic po ukonczeniu 18 roku zycia. Tylko ze zazwyczaj przysylaja takie zawiadomienia i tak sie utarlo ze sie na nie czeka.

Rozumiem twoja zlosc, ale raczej nie powinna byc ona w tym przypadku skierowana na policje. Gdyz oni maja oowiazek doprowadzic na komisje czlowieka ktory nie stawia sie z wlasnej woli.

Tak na marginesie to cale WKU to jeden wielki syf, z leniami za biurkiem ktorzy na kazdym kroku probuja udowodnic swoja wyzszosc.

dokładnie, to że nie dostałeś z niczego Cię nie zwalnia, sam powinieneś o tym pamiętać :/ ale czy aby na pewno tu chodzi tylko o WKU :roll: nie sądzę ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mnie koles z WKU namawial zebym sie przyznal ze sfalszowalem zaswiadczenie ze szkoly:

- No juz, niech pan powie, ze sam pan to napisal;

W sumie mogl miec podejrzenia bo kwit wystawiala glupia sekretara ze szkoly (pozdrowienia dla pani bozenki) ktora nie wiedziala co sie musi znalezc. Wiec jak przyszedlem drugi raz do niej po nowy (tym razem juz dobrze wypelniony kwit) to stalem i jej palcem pokazywalem, co sie ma w nim znalezc; a musi sie znalezc (ach te powtorzenia):

- imie i nazwisko oraz imie ojca

- data urodzenia

- nazwa szkoly, klasa/rok oraz przewidywany termin ukonczenia nauki;

- okragla pieczec placowki oswiatowej; podpis (najlepiej dyrektora ale na moim kwicie parafe zlozyla sekretara i sie nie czepiali)

- cos jeszcze o czym na pewno zapomnialem =)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj rano o godzinie 8:00 do mojego rodzinnego domu z butami wjechała policja. Potem bardzo "grzecznie" poinformowali wszystkich że jestem ścigany listem gończym i że za ukrywanie mnie grożą kratki następnie przeszukali mieszkanie poczym równie "grzecznie" zaczeli przesłuchiwać moją rodzinkę... przesłuchanie 3 dorosłych osób zajęło im ponad godzinę !!! (...)

Ja pieprzę, to nic dziwnego, że się wszędzie drechy panoszą, jak policja musi się zajmować takimi akcjami. Ilu ich po ciebie przysłali? Pięciu, dziesięciu, jednostka antyterrorystyczna, psy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O ! Jutro biore indeks, legitymacje i do WKU (juz listopad) bede mial rok spokoju - dzieki ze mi przypomnieliscie - w innym wypadku pewnie i by mnie odwiedzili

Pytanie do studiujacych - do kiedy mozna isc tam i sie "odchaczyc" , chodzi mi o najpozniejszy termin bo zdaje mi sie ze do nowego roku by nie czekali. a wytlumaczenie ze zapomnialem by ich nie obchodzilo i do woja :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi