Skocz do zawartości
Demboch

Serie bartonów

Rekomendowane odpowiedzi

Wiecie co temat serii byl klepany 10-tki razy ale jakas nie widzialem tego apopo bartona ... jikt nie narzeka ze mu sie slabo kreci ... a raczej widze ze kazdy kto ma tu bartka 2500 to ma go na 3200 minimum a wiec stad moje pytanko ... czy w tych bartonach tez sa serie z poblokowanymi mnoznikami ??? I czy sa serie EWIDENTNIE gorzej sie krecace ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak nie było??? Mój nie szedł na 3200+, dopiero jak kupiłem Zalmana 7000 to wstała winda...Prime i tak wali błędami, jak narazie zwisu systemu nie miałem, ale czekam.

http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=39355&highlight=

http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=46377&highlight=

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co mi wiadomo to serie:

AQUCA

AQXDA

się kręcą najlepiej ~ MAX 2650MHz ( Nie wiem na jakim chłodzeniu niestety) ale myślę, że 2300MHz na takim można uzyskać bez żadnego "cuda" w kompie... :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pokaze wam wyniki mojej ostatniej seri

AQZFA 0335 - 4 procki

batch ...270240 - 2.6 gh 2.02 v

...270239 - 2.4 gh 1.95 V

...270239 - 2.35 gh 2 V

...270233 - 2.5 gh 2.02 v

sa to maksymalne wyniki tych procesorów - wieksze Vscore nic niedaje

były testowane na asusie A7N8X deluxe i solteku SL - 75FRN2L

Z WC i V11 Enermaxem 465 W i pamieciami Geil ultra 400 i twin mos 400

Wiec powiem to jeszcze raz miałem bartony które chodziły tylko na 2.1 gh i dalej nie oraz takie które niewstawały powyzej 1.85 v

Jak widac z testów sa to kolejne bartki z seri i trzeba miec szczescie zeby dobrze trafic, wiekszosc chodzi bez problemu na 2.2 gh

dobre dochodza do 2.4 gh a najlepsze smigaja na 2.6 gh, tylko ze tych jest jak na lekarstwo.

No i dostałem dzis nowa serie 0345 z nowymi oznaczeniami - jutro wam powiem jakie bo niepamietam ale sa całkiem nowe cos z y w srodku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...