stona Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 Witam all forumowiczow :) Mam pytanko o ustawienia BIOSU : 1) co to sa za funkcie i do czego , co robia 2) jakie maja byc ich ustawienia zeby dawalo maxymalny FPS w grach :twisted: -- ADVANCED SETUP -- a) Memory Termination B) S2K I/O compensation c) Dram Driver Slew Rating d) CLK GEN Spread Spectrum d) SDR/DDR RAS Active Time e) SDR/DDR RAS Precharge Time -- PCI/PNP Setup -- a) PCI Latency Time B) PCI IDE Bus Master -- CPU Setp -- a) IO APIC Support dzieki :lol: , dodam ze mam Durona 700@800 , ECS K7S5A +LAN :( ,GF4MX440 + 256 SDR 133 + dodatkowo 64 SDR 133 i WinXP Pro driverki 30.30 , sisAGP 1.10 i quake chodzi okrutnie :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 Jestem ciekaw czy dostaniesz ospowiedź na tak zajebiste pytanie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stona Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 :) moze chociaz ktos wie do czego jest chociaz jedna funkcja ? jak jazdy opisze jedna to moze sie uzbiera :) :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 http://www.frazpc.pl/artykuly_wyswietl/76-34 link do artykułu na temat optymalizacji biosu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stona Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 niestety nie ma tam tych opcji ktorych szukam :( :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jotmar Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 kiepskii jestem z opisywania biosu, ale spróbuję : A. coś takiego jest na tej płycie ? może memory timing ? B. nie wiem, ale enable c. nie wiem, ale ustawiłem fast :D D. rozproszenie widma magnetycznego, aby komp nie siał tak po paśmie radiowym, ALE ZDECYDOWANIE OFF ?D. chyba E. to i jak następne to są timingi pamięci im niżej to teoretycznie szybciej ?E. chyba F. j. w. PCI/PnP A.czas na komunikację urządzenia po szynie PCI u mie 96 lub 128 CPU Setup to jest chyba programowe zwiększenie przerwań do bodajże 24, ale głowy nie dam Jeżeli chcez zwiększyć wydajność na tej płycie, to nie ustawiaj jej asynchronicznie (100/ 133), ma wtedy tragiczną wydajność u mnie duron800@993 na tej płycie zapierdziela teraz jak rakieta fsb 124/124 bios CheepoBios 1.01 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...