Kaeres Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 Ile najlepiej ustawic pamieci dla textur PCI dla d3d (max mam 127MB) i ile najlepiej dla opengl (max mam 16MB) ? Jak Wy macie ? Konfig w skrocie: C1.2/gf2mx 32MB/256 ram. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 Okej. Trudne pytanie. Napiszcie prosze ile macie w zakladkach sterownikow pamieci przeznaczonej dla PCI - osobno dla d3d i opengl. Plizz, to nie trudne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gordon_23 Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 Okej. Trudne pytanie. Napiszcie prosze ile macie w zakladkach sterownikow pamieci przeznaczonej dla PCI - osobno dla d3d i opengl. Plizz, to nie trudne. Nigdy sie tym nie interesowalem (zostawialem tak jak bylo) - teraz sprawdzilem i samo sie ustawilo na 31MB dla D3D i 5MB dla OpenGL... 8) Zauwazyles zeby mialo to jakis wplyw na szybkosc :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 Okej. Trudne pytanie. Napiszcie prosze ile macie w zakladkach sterownikow pamieci przeznaczonej dla PCI - osobno dla d3d i opengl. Plizz, to nie trudne. Nigdy sie tym nie interesowalem (zostawialem tak jak bylo) - teraz sprawdzilem i samo sie ustawilo na 31MB dla D3D i 5MB dla OpenGL... 8) Zauwazyles zeby mialo to jakis wplyw na szybkosc :?:Nie zauwazylem wlasnie, ani w 3dmark ani w grach. Lecz po cos jest ta opcja. Moze jest ktos na forum kto ma wiedze na ten temat ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 Coś chyba teraz walnę, ale gdzieś kiedyś czytałem (jak to fajnie brzmi) że te ustawienia się tylko zmienia gdy grafika oparta jest na złączu PCI a nie na AGP. Przy AGP powinno się to dać na min. Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 Ja mam na 1 lub 0 :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gordon_23 Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 Coś chyba teraz walnę, ale gdzieś kiedyś czytałem (jak to fajnie brzmi) że te ustawienia się tylko zmienia gdy grafika oparta jest na złączu PCI a nie na AGP. Przy AGP powinno się to dać na min. Pozdr. Czyzby jais spadek z driverow z ery Rivy 128 ??? :lol: :lol: :lol: (dla przypomnienia pseudo AGP na PCI) :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 Dla OpenGL mam 5 MB :? chyba troche mało :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 A dla direct3d mam 15MB .Cholera naprawdę mało :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 Czyzby jais spadek z driverow z ery Rivy 128 ??? :lol: :lol: :lol: (dla przypomnienia pseudo AGP na PCI) :P Uzywane jedynie przy kartach na szynie PCI. Kiedys mialem Vante PCI 16MB, zmiana tych ustawien nic nie dawala, wiec pozostalem przy standardowych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...