Skocz do zawartości
bunny

serwis

Rekomendowane odpowiedzi

A w jaki sposób zespułes karte flasciach!ąc ją ?

karta nie wstaje i nieda się jej ponownie zflashować z dosa.Wszyskie jakie używałem nvflashe(od 4.13 do 4.41)nie obsługują mojej kości eeprom,a jak próbowałem wymusić flashowanie (nvflash -o3 -fbios.rom) to pisze coś tam że nie można.Wniosek:albo oddać do serwisu albo przelutować bios i zaprogramować kość.Wolał bym to pierwsze bo zaprogramowanie wlutowanego biosu kosztuje 50zeta+koszty przesyłki czyli razem 80zeta no i gwarancje strace.. :? :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszyskie jakie używałem nvflashe(od 4.13 do 4.41)nie obsługują mojej kości eeprom

karty graf. zepsutej flashowaniem biosu?

A możesz mi wyjaśnić, jak flaszowałeś tą kartę, skoro żadne nvflashe nie obsługują jej epromu???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszyskie jakie używałem nvflashe(od 4.13 do 4.41)nie obsługują mojej kości eeprom

karty graf. zepsutej flashowaniem biosu?

A możesz mi wyjaśnić, jak flaszowałeś tą kartę, skoro żadne nvflashe nie obsługują jej epromu???

z windowsa za pomocą winfoxa- programu dołączonego do karty,ale teraz nie da sie im flashować grafy,bo program nie wykrywa mojej karty :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok. A szukałeś w necie/helpie do progsa info? Bo może da się uruchomić program z parametrem, zmuszając go do flashowania "w ciemno", urządzenia zdefiniowanego przez użytkownika, jak to ma miejsce w przypadku flashera dla ati...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok. A szukałeś w necie/helpie do progsa info? Bo może da się uruchomić program z parametrem, zmuszając go do flashowania "w ciemno", urządzenia zdefiniowanego przez użytkownika, jak to ma miejsce w przypadku flashera dla ati...

do winfoxa raczej nie ma takich bajerów,to jest lipny program sam nie wiem dlaczego zdecydowałem sie flashować właśnie nim,zciągnełem za to bios ze strony leadteka który nie wymaga żadnego programu do flashowania,wystarczy odpalić i wszystko samo sie robi,fanie nie??szkoda tylko że u mnie wyskoczył komunikat: niepotrzebujesz update`a dla biosu czy jakoś tak,naprade jest to świetny bajer któremu może dorównać jedynie WINFOX.

no ale wracając do tego serwisu,da sie go jakoś oszukać? :?: :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nijak. Poprostu idź, powiedz że pewnego razu komp się wyłączył i już nie wstał -- nie wiesz czemu. W serwisie nie będą jej sprawdzać na 99% -- tzn. stwierdzą, że nie działa, i odeślą do producenta. Tam obadają ją pod kątem uszkodzeń mechanicznych, spalonych mikroukładów, etc. Nawet, jak stwierdzą błędy w biosie, to taka sytuacja niekoniecznie musi wyniknąć z winy usera, więc Ci na 99% uznają reklamację.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nijak. Poprostu idź, powiedz że pewnego razu komp się wyłączył i już nie wstał -- nie wiesz czemu. W serwisie nie będą jej sprawdzać na 99% -- tzn. stwierdzą, że nie działa, i odeślą do producenta. Tam obadają ją pod kątem uszkodzeń mechanicznych, spalonych mikroukładów, etc. Nawet, jak stwierdzą błędy w biosie, to taka sytuacja niekoniecznie musi wyniknąć z winy usera, więc Ci na 99% uznają reklamację.

i to właśnie chciałem usłyszeć!!!!!wielkie dzięki odezwe sie za jakiś miesiąc jak ją z serwisu odbiore :D :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i stało się :!: :!: :!: mam nową kartę-winfasta310td-256 vivo(Fx5600 256MB),z taktowaniem 325/500,na taką mi wymienili 8) nie jest to może jakaś <span style="color:red;">[ciach!]</span>na karta,ale dobrze ,że mi wogule wymienili 8) 8) jak to zwykle bywa u kart z wyższą ilością pamięci niż standardowo(256)ma ona nieco zaniżone taktowanie pamięci ale nie narzekam,wykręciłem na niej 8500 w 3DMarku,2000 mniej niż na poprzedniej,myślałem że będzie gorzej :D

wielkie dzięki za pomoc ,zwłaszcza dla Dijkstra,dzięki niemu przez ponad miesiąc mogłem spać spokojnie,inaczej bym się chyba zajebał ze strachu ,że mi nie uznają gwarancji :D :D :D :D :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...