TyBiAs Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 A no wlasnie, przymierzam sie do zakupumobo na nforce2, i koniecznie musza byc otwory wokol socketu(blok wodny). Soltek ich niestety nie ma a wileka szkoda :( . Czy Abit NF7 je ma??? I co byscie mi doradzali do 500zl, chcialbym na niej pokrecic co nieco 8), no i te otwory :D Z gory dziekuje za rady, POZDRO! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junior Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 Z czego pamiętam to abit chyba ich nie ma . Jak sie mylę to niech ktoś mnie poprawi. Wiem że a7n8x asusa ma dziury . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TyBiAs Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 ASUS A7N8X nForce2-ST SocketA U/133 DDR400 Sound 6ch. USB 2.0 LAN ATX No calkiem spoko ta plytka, a ten kontroler dzwieku to Soundstorm ma sie rozumiec?? Czy ac97?? A tak wogole to co sadzicie o tej plytce? Cena calkiem przystepna. Tylko brzydki kolor laminatu ;p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 ASUS A7N8X nForce2-ST SocketA U/133 DDR400 Sound 6ch. USB 2.0 LAN ATX No calkiem spoko ta plytka, a ten kontroler dzwieku to Soundstorm ma sie rozumiec?? Czy ac97?? A tak wogole to co sadzicie o tej plytce? Cena calkiem przystepna. Tylko brzydki kolor laminatu ;p SoundStroma to posiada tylko wersja Deluxe, a płytka w miarę dobra no ale cena. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackul Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 Cóż sam mam tą płyte w wersji Deluxe, i narazie nie mogę na nią żadnego złego słowa powiedzieć; oprócz tego, że na początku gdy ją kupiłem była zepsuta i musiałem czekać 3 tyg na nowa :( Co do podkręcania to udało mi się mojego 1667 Mhz na 2119 (Fsb 175), jednak wiem że da się więcej, wystarczy poczytać temat http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=334...der=asc&start=0 wiem że 65 stron to trochę dużo, ale wydaje mi się że jeżeli chcesz ją wziąśc to warto poświecić czas na przeczytanie tego tematu (w końcu płyta główna to zakup minimum na rok - przynajmniej tak mi sie wydaje :) ) Co do SoundStormu, to wydaje mi się że tylko wersja Deluxe go ma, ale pewny nie jestem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koz@k Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 abit ma dziury Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 abit ma dziury od rev.2.0 o ile pamietam bo rev.1.0 na 1000% nie mial (na szczescie tych juz raczej nie ma w sklepach) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TyBiAs Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 Widzialem zdjecie i ma :D Chyba sie na nia skusze, jedyna interesujaca pozaycja na nforce2 z dziurami :D Dzieki za pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LiZzArD Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 Epox też ma dziury :) np 8 Rda3+ - całkiem fajna płytka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 Teraz to chyba dziur nie ma tylko Soltek . Abit,Asus , Epox , MSI maja dziury . Do 400PLN to Epoxa 8RDA jakiegos. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TyBiAs Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 Juz sie prawie na tego Asusa zdecydowalem, ale jeszcze doladnie poczytam o Epoxiku. Dzieki za szybkie odpowiedzi ;D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WRX Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 Zobacz tez na Shuttle AN35N Ultra, tania i dobra. Recenzja i duze zdjecia na tej stronie: http://www.tbreak.com/reviews/article.php?id=215 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 ... MSI maja dziury ... chyba jak sobie sam wywiercisz :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TyBiAs Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 ... MSI maja dziury ... chyba jak sobie sam wywiercisz :P wlasnie... :D, a Abit NF7 chyba tez nie ma..z tego co widzialem na zdjeciach, chyab ze sie myle. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 wlasnie... :D, a Abit NF7 chyba tez nie ma..z tego co widzialem na zdjeciach, chyab ze sie myle. mylisz sie czesciowo bo ogladales pewnie zdjecia rev. 1.0 poszukaj zdjec rev. 2.0 :P a zreszta znaj moja dobroc :P http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=34241&start=30 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziober Opublikowano 6 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2003 Abit nf7 ma dziurki wokol socketa od rewizji 1.2 w gore Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 Epox 8RDA(+) rev2.1 spoko płyta wersja z plusem ma nawet serial ata no i te możliwości oc :D wyczytałem ze jeden z userów forum ciągnie na tej płycie fsb 250 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 Epox 8RDA(+) rev2.1 spoko płyta wersja z plusem ma nawet serial ata no i te możliwości oc :D wyczytałem ze jeden z userów forum ciągnie na tej płycie fsb 250S-ata to ona nie ma, ale mozliwosci oc sa niezle. (http://sirius.pl/product.php?action=info&id=5273&sid=1) (w końcu płyta główna to zakup minimum na rok - przynajmniej tak mi sie wydaje ) wydaje sie Tobie, bo ja od stycznia mam 3 mobo i w tym roku na 100% bede zmienial jeszcze raz :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TyBiAs Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 Chyba wezme Asusa, choc Abit tez mi ladnei pachnie ;) Niech kazdy powie jaka plyte by wzial na moim miejscu to moze sie zdecyduje do niedzieli(gielda). Asus co prawda ma pasywne chlodzenie mostka ale i tak na wc to mi rozniecy nie robi, na Abicie chyba sie lepiej kreci...yh sam juz nie wiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TyBiAs Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 A, jeszcze jedno, jezeli bym wybieral Asusa to na jakim Nforce'ie(400,ST)?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TyBiAs Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 Czy tylko wersja deluxe posiada sound storma??? Zalezy mi na nim, ale na deluxa to chyba nie wycisne. Zreszta s-ata i raid nie sa mi do szczescia potrzebne ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kost@k Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 s-ata i raid nie sa mi do szczescia potrzebne ;) jak ktos nie mial z tym do czynienia i nie widzial jak to chodzi , to z pewnoscia nie bedzie potrzebne do szczescia... :? ja sobie juz nie wyobrazam bez RAID'a - na IDE 28-29MB/s , a na SATA RAID-0 2x BARRACUDA 8MB cache dobija na max do 95MB/s , a srednie jest na poziomie 55-56MB/s 8) :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekaa Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 mam takie pytanie w jakiej odległości oddalone są od siebie dziurki przy sokecie, i czy kawałek miedzi 70mm długości styknie aby montować blok do dziur?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 mam takie pytanie w jakiej odległości oddalone są od siebie dziurki przy sokecie, i czy kawałek miedzi 70mm długości styknie aby montować blok do dziur??poszukaj bo ten obrazek byl an forum z 1000 razy :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekaa Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 ej stary na forum było już wszystko, ja chce podtrzymać ciągłość Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 mam takie pytanie w jakiej odległości oddalone są od siebie dziurki przy sokecie, i czy kawałek miedzi 70mm długości styknie aby montować blok do dziur?? jak jeszcze ktos o to zapyta to chyba udusze :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekaa Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 dzieki Ci wielkie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 Zobacz tez na Shuttle AN35N Ultra, tania i dobra. Recenzja i duze zdjecia na tej stronie: http://www.tbreak.com/reviews/article.php?id=215wiem cos o dobroci tej Shuttle i nie polecam - za 340pln lepiej wziac abita KV7 niz an35 ultra ( pomijajac fakt ze zawsze lepiej wziac Abita :P ) Shuttle robil dobre plyty tylko z serii GT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TyBiAs Opublikowano 8 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2003 Po pierwsze, czy do wlaczenia Raidu wystarczy jeden dysk??(moze to glupie pytanie ale nigdy nie mialem doswiadczenia z Radiem) Czy jest jakas plyta (Abit, Asus), ktora ma sound storma w zwyklej wersji(nie deluxa, za droga). Bo sam zintegrowany kodek ac'97 na plycie to ja juz mam, i nie chce do neigo wracac. A jak mowilem ze s-ata mi nie potrzebne to chodzilo mi o to ze mam dysk ata 133(maxtor diamond max+60gb 7200rpm). Jutro gieldka wiec musze sie zdecydowac ;P . Obstawiam za asusem ale ten ss a raczej jego brak w zwyklej wersji mi sie nie podoba. No ale coz nie ma kasy to nie ma soundstorma i raida ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WRX Opublikowano 8 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2003 Zobacz tez na Shuttle AN35N Ultra, tania i dobra. Recenzja i duze zdjecia na tej stronie: http://www.tbreak.com/reviews/article.php?id=215wiem cos o dobroci tej Shuttle i nie polecam - za 340pln lepiej wziac abita KV7 niz an35 ultraCzy mozesz napisac konkretnie co jest nie tak z plyta AN35N Ultra? Pytalem ciebie juz o to samo w innym watku ale mi nie odpowiedziales. Z drugiej strony to rzeczywiscie macie w PL chora cene na ta plyte i w tym przedziale mozna by wybrac cos innego. U mnie obecnie moge miec ta plyte za 48$ i za te pieniadze jest nie do pobicia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...