POWER BY AMD Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 Następca nf7 http://www.abit.com.tw/page/en/motherboard...TYPE=Socket%20A Firma ABIT oficjalnie zaprezentowała swoją najnowszą płytę główną AN7, opartą na chipsecie Nvidia nForce2 Ultra 400. Tym samym jest ona przeznaczona do obsługi procesorów AMD K7 korzystających z podstawki Socket A. Model ten wyposażony został w jedną z nowinek firmowych jaką jest układ microGuru, dzięki niemu wszelkie zmiany taktowań szyny czy napięć możemy dokonywać nie wchodząc do BIOS-u. Połączenie właściwości układu microGuru i zestawu funkcji wchodzących w skład ABIT Engineered (ABIT EQ, ABIT FanEQ, ABIT OC Guru, ABIT FlashMenu, ABIT AudioEQ oraz ABIT BlackBox) czyni tą płytę bardzo przyjazną dla overclockerów. benchmark.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michnik Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 Teraz to FSB 250MHz niewyjęte ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 w moim przypadku klamka zapadnie dzis. Dorwałem ostatnio płytke abita na kórej 2 procki poszły mi na 250 fsb ale za to kolekjnych 15 nie chciało. Dla tego dzisiaj biore swojego i sie dowiem jak z na moim nie pujdzie to pewnie ta płyta też mu nie pomozę ale. Jak bedzie lepiej sie krecic to moze wypadało by zmienić juz nie moge sie doczekać aż dostane ja w swoje rece Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 fajny ten abitek tylko ciekawe ile kosztuje i kiedy pojawi sie w sprzedazy. zastanawiam sie czemu ABIT nie zastosowal nowego mostka poludniowego ze zintegrowanym s-ata a uzywa dalej zewnetrznego kontrolera. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destiny Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 Poczekajmy na testy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 Poczekajmy na testy...a wszyskiego sie dowiemy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 Poczekajmy na testy...a wszyskiego sie dowiemyI bedziemy wiedzieli - kupowac, czy kupowac nie :idea: :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 w koncu ktos pomyslal i zmienil to chore rozmieszczenie gniazd IDE ciekawe czy reszta gniazd zasilania zostala w tych samych m-cach. Ciekaw jestem rowniez czy kondesatorki dalej rubycona (ale o ile dobrze widze raczej tak) czy moze cos lepszego??? Poczekajmy na testy.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lebioda Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 Ciekawi mnie czy wejdzie na nią zalman CNPS7000A Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 Ciekawi mnie czy wejdzie na nią zalman CNPS7000A No własnie moze poprawili i teraz sie zmieści bez kombinacji... oby Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mk1 Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 ciekawe czy to tylko NF7 w zmienionej nazwie jak r8500 i r9100, dodali guru i to wszystko - pożyjemy,zobaczymy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoshi_tom Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 ciekawe czy to tylko NF7 w zmienionej nazwie jak r8500 i r9100, dodali guru i to wszystko - pożyjemy,zobaczymy. No chyba wyraznie pisze ze ma nowszy chipset nie ? P.S: Moim zdaniem kupowanie tej plytki nie bedzie chyba zbyt oplacalne poniewasz na zwyklym ABIcie NF7 tez sie bez problemu odpali proca na FSB 400. W tej plycie jedyne co nowe to oficjalne wsparcie i to calau Guru ktore jest IMHO tylko jako gadżet... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mk1 Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 No chyba wyraznie pisze ze ma nowszy chipset nie ? co w tym chipsecie nowego ? nic ? :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destiny Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 Pewnie nowa nazwa :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dns Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 jak ktos bedzie mial to niech sie podzieli wrazeniami z Guru...ciekawi mnie jak to wyjdzie w praniu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 mam nadzieje, ze cena bedzie przystepna a nie PRZESTEPNA :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 Abit zrezygnował z dżwięku nvidii na korzyśc własnego układu, zawartego w chipie µGuru, certyfikowanego przez laboratoria Dolby Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djswistak Opublikowano 10 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2003 znacie juz moze cene? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WRX Opublikowano 10 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2003 Cene mozna jak narazie zgadywac. W tym sklepie http://www.komplett.co.uk (Wielka Brytania) maja NF7-S V2.0 po 76 funtow a AN7 po 88 funtow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 10 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2003 Cene mozna jak narazie zgadywac. W tym sklepie http://www.komplett.co.uk (Wielka Brytania) maja NF7-S V2.0 po 76 funtow a AN7 po 88 funtow.czyli prawie 100zl roznicy. Duzo, ciekawe czy ta roznica w cenie bedzie tego warta ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 10 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2003 no ja licze ze sie szybko pojawi i sie bedzie na niej zajefajnie kręcić o ja już krece kupców na moją Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 10 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2003 NF7 z paroma bajerami :P, poczekamjy na testy, ale jakos watpie w to ze to bedzie przelom. (a jak bedzie to pewnie zmienie mobo :P). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 10 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2003 Liczylem przede wszystkim na mostek poludniowy MCP-S - a tu kicha. Sadz, ze ta plyta to tylko pare bajerow wiecej, ot taka nf7-s rev. 3.0 tylko, ze spoooro drozsza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 11 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2003 ciekawi mnie co prezentuje te uguru bo to co tu widze to wygląda zachęcająco http://www.abit.com.tw/engineered/uguru.php Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 11 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2003 te uGuru widziałem u kumpla na plycie IC-7Max3, wszystko wygląda poprostu pięknie. od tej pory wszystko można ustawiać z poziomu Windows. ABIT Engineered™ poprostu rulez. na tym nowym Abicie AN-7 brakuje jak dla mnie chłodzenia OTES, i podstawy jak dla mnie SoundStorma (chociaz moge sie mylić ale ktos mi mowił że soundstorma juz nie bedzie) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 11 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2003 te uGuru widziałem u kumpla na plycie IC-7Max3, wszystko wygląda poprostu pięknie. od tej pory wszystko można ustawiać z poziomu Windows. ABIT Engineered? poprostu rulez. na tym nowym Abicie AN-7 brakuje jak dla mnie chłodzenia OTES, i podstawy jak dla mnie SoundStorma (chociaz moge sie mylić ale ktos mi mowił że soundstorma juz nie bedzie) jak to przeciez ma mostek MCPT wiec ma i SS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 11 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2003 te uGuru widziałem u kumpla na plycie IC-7Max3, wszystko wygląda poprostu pięknie. od tej pory wszystko można ustawiać z poziomu Windows. ABIT Engineered? poprostu rulez. na tym nowym Abicie AN-7 brakuje jak dla mnie chłodzenia OTES, i podstawy jak dla mnie SoundStorma (chociaz moge sie mylić ale ktos mi mowił że soundstorma juz nie bedzie) jak to przeciez ma mostek MCPT wiec ma i SS ale tam ma zostać zastosowany jaiś abitowski dzwiek chyba właśnei z tego uguru i to niby też przeszło testy zgodnosci z dolby digital Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 jet pewnie tak ze DAC i PHY są ABIT-a - jezeli są certyfikowane przez Dolby to moze byc to przełom dla ludzi uzywajacych wyjsc analogowych - Audigy 2 do pieca mozna wtedy wrzucic... (bo AL650 z NF7-S suxx) - napisane jest w detailed spec. ze SS jest na pokładzie i robi AC3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artizpol Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 Opis płytki pojawił się już nawet na polskiej stronie abita, więc może od przyszłego tygodnia? Mogliby w końcu umożliwić normalną instalację Zalmana 7000, albo chociaż nie uniemożliwić jej zupełnie. Zdjęcie z rzutu izometrycznego, jeżeli ktoś jeszcze nie widział: http://www.abit-poland.com/gfx/prod/mb/soc...7_angle_500.jpg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 Czy to uGuru ma taką funkcję, żeby sobie mieć kilka ustawień proca/pamięci/prędkość wiatraczków itp. i z poziomu Win zmieniać?? To jest marzenie, po co obciążać proca jak się chodzi po necie, ustawiało by się tylko konfig : np. Net i już procek 1466 działa na 800, bo po co komu więcej. Dajesz Gry i 2200Mhz się włącza.... Ach, marzenie.... a jakby jeszcze sam wykrywał jaki ma włączyć tryb :D:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...