bartek79 Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 Ups, sorry. Wyskakiwalo, ze nie moze wyslac, wiec ponawialem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 Zamierzam wlasnie zmienic sobie PC. Upatrzylem plyte Abita AN7, ktora wg stronki producenta ma: - 6-kanałowy układ dźwiękowy zgodny ze specyfikacją AC 97 - profesjonalny cyfrowy interfejs audio z obsługą optycznego wejścia i wyjścia S/PDIF - technologia NVIDIA SoundStorm z funkcją kodowania dźwięku w locie do postaci Dolby Digital 5.1 Interesuje mnie te wejście optyczne na dzwiek + "funkcja kodowania w locie dzwieku do postaci DD 5.1". Czy przypadkiem nie umozliwi to podpiecia na kablu optycznym Xboxa do tej plyty i uzyskania na wyjsciu analogowego, prawdziwego 5.1? Czy sa jakies tansze modele Abita z soundstromem + wejsciem optycznym?[/i] Wszystko się zgadza. Możesz nawet stacjonarny odtwarzacz DVD podłączyć jak nie masz amplitunera. Nic tańszego w ofercie Abita z SS nie ma. Poczytaj opisy w sklepach on-line. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Apsik Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 Moje kolejne pytanie to: w grudniu przychodzi moje FC z Danii (VapoChill) i po przeczytaniu tego topic'u cos nie widze mojej mobo w extream o/c wiec na co ja zamienic - moze na DFI LanParty II?? Co o tym myslicie (przekrece moje memorki powyzej 250Mhz?) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek79 Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 Wszystko się zgadza. Możesz nawet stacjonarny odtwarzacz DVD podłączyć jak nie masz amplitunera. Nic tańszego w ofercie Abita z SS nie ma. Poczytaj opisy w sklepach on-line. Czyli... Xbox aby mial dzwiek 5.1 wymaga podlaczenia kablem optycznymam do amplitunera (trzeba rozkodowac). Rozumiem, ze role ta moze spelniac AN7? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 Dokładnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 przestawiłem zworki na płycie od na opcje usbpwr (usb włączone cały czas). ale mimo wszystko nie świeci myszka :?: dopiero jak włącze pc to działa dobrze... nie zawsze włącza mi sie modem usb od neo , pomaga wyjęcia wtyczki i ponowne włożenie , dlaczego ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 eee ale USBPWR sluzy do ODPALANIA KOMPA za pomoca urzadzenia USB :) ze zacytuje instrukcje: " USBPWR1: 2-3 shorted - Enable wake-up function for USB1 port. " Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 tak ale skoro do tego służy to myszka powinna świecić ?????? ayem , mam prośbe , zrób tak ze zwrorką zeby była enabled i zobacz czy mysz będzie świecić jak będzie pc wyłączony dzieki !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 bawilem sie tym kiedys i owszem swiecila co doprowadzalo mnie do pasji - zwarzywszy ze nie uruchamila kompa - pomimo ustawien w biosie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 a umnie nie świeci , tam samo modem do neo nie zawsze sie włącza , mam uszkodzone usb ?????? myszka zawsze sie włącza.... czemu ten modem niezawsze sie włącza /???? czy dam zworke od usb na disable czy enable to nic nie pomaga , modem pobiera 500mA , może jakieś zabezpieczesnie sie włącza ??? heh , troche kijowo chodzi to fanEQ , jak włączam to testuje wentyle (słychać) ale nie moge odchaczyć opcji disabled :/ , mimo iż w biosie jest włączone....... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Apsik Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 Ponawiam pytanie: w grudniu przychodzi moje FC z Danii (VapoChill) i po przeczytaniu tego topic'u cos nie widze mojej mobo w extream o/c wiec na co ja zamienic - moze na DFI LanParty II?? Co o tym myslicie (przekrece moje memorki powyzej 250Mhz?) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 Ponawiam pytanie: w grudniu przychodzi moje FC z Danii (VapoChill) i po przeczytaniu tego topic'u cos nie widze mojej mobo w extream o/c wiec na co ja zamienic - moze na DFI LanParty II?? Co o tym myslicie (przekrece moje memorki powyzej 250Mhz?) Myśle, że źle myślisz :) Ja bym nie zmieniał. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 umnie sie wywala powyzej 250 fsb ale to napewno wina proca bo brakuje mu v a jak dam więcej to sie wywala w windowsie (przywiesza się) , jak qpie wc to nepewno bedzie 260 , mysle ze na dobrym ramie i procu to na tej płycie bedzie szło 280..... dobre jest to wc ????? http://www.bloki.webpark.pl/index.php?name...=extreme_system Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaguar Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 jakie byście polecili pamięci do tej płytki??? Zastanawiam się nad: http://sirius.pl/product.php?action=info&id=5855&sid=1 lub http://sirius.pl/product.php?action=info&id=8439&sid=1 Czy geil to dobry wybór na tą płytkę???jakie byście polecili pamięci do tej płytki??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 hmm , ja myśle że coś na bh5 albo bh6 byłoby super , potym co riker napisał to łohohoho , same 2 przy 250 fsb :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 heh , troche kijowo chodzi to fanEQ , jak włączam to testuje wentyle (słychać) ale nie moge odchaczyć opcji disabled :/ , mimo iż w biosie jest włączone....... A z ciekawości powiedz mi jak ci sie kręcą wentyle? Też miałem podobny problem i sie naprawiło... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 po prostu program nie ma mozliwosci odchaczenia disabled i rpm tylko z biosa reguluje :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 jakie byście polecili pamięci do tej płytki??? Zastanawiam się nad: http://sirius.pl/product.php?action=info&id=5855&sid=1 lub http://sirius.pl/product.php?action=info&id=8439&sid=1 Czy geil to dobry wybór na tą płytkę???jakie byście polecili pamięci do tej płytki??? Zależy jak ostro chcesz kręcić. Jak chcesz wysokie FSB to raczej kup pamiątki co najmnej 433, 466 albo nawet 500. Lepiej z zapasem to timingi jeszcze dobre ustawisz nawet jak Ci procek nie pójdzie. Ja mam zwykłe twin mosy i to każda z innej serii a 400 poszły na 470 ale to już max i więcej nie poszaleje. Może twistery 500 spróbuje, tylko dobrze się umówić w sklepie na ewentualną wymiane gdyby nie chciały chodzić. Nie wszystkie Twin Mosy z Abitem chodzą. Jak będziesz max 230FSB dawał to chyba każde pójdą. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 po prostu program nie ma mozliwosci odchaczenia disabled i rpm tylko z biosa reguluje :evil: Nie zrozumiałeś mnie ja pytałem ile obrotów mają(jak sie kręcą twoje wentyle)?? Jak około 2000 rpm to chyba wiem o co chodzi... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 kręcą sie na 3000 ale zmniejszyłem w biosie do 2000 ....... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 W biosie ograniczyłeś? Znaczy sie niby jak? Ustawiłes wysoko temperature dla 8V?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 dałem od 8v do 12v przy temp 50-60 c , dla czipsetu dalem 8v-12v i 40-50 c Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 No ja właśnie miałem identyczny problem jak ty Tylko że u mnie dało sie regulować obroty systemowego wentyla i tego z NB a z proca nie szło... No i po zastanowieniu sie zmieniłem wentyl na procu na szybszy i wszystko zaczęło działać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 hmm , nie wiem czemu ale czasem jak włącze fanEQ to mam 3 zakładki , cpu fan , nb fan , i otes fan 8O ale to tylko czasami , natomiast nie wiem czemu czasami działa a czasami nie działa ta regulacja :/ może będzie jakiś biosik nowy (dawno nie było) albo uguru i będzie działać :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 ja jak mam w biosie wlaczona regulacje dla CPU to jak wlacze fanEQ w windie i NIC nie zrobie poza dniaem Aply to przestawia mi regulacje na disabled - zrozum go tu ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 hmm , nie wiem czemu ale czasem jak włącze fanEQ to mam 3 zakładki , cpu fan , nb fan , i otes fan 8O ale to tylko czasami , natomiast nie wiem czemu czasami działa a czasami nie działa ta regulacja :/ może będzie jakiś biosik nowy (dawno nie było) albo uguru i będzie działać :) No przeciez juz pisałem: zmień wentyle na szybsze albo w biosie "odkręć" wentyle to i fanEQ zacznie normalnie działać.U mnie to pomogło Wydaje mi sie że fanEQ jest tak wyskalowany że przy obroach rzędu 2000-2500 rpm nie da sie go w windzie regulować ... Skądinąd słusznie bo przy takich obrotach zakres regulacji i tak jest niewielki... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 Dla przykładu: Jak miałem Spire FR2 (2300rpm) to FanEQ w windzie nie dawał możliwości regulacji, tymczasem NBfan(max5000rpm)dało sie regulować w zakresie 4100-5000),system fan kręci sie u mnie około 2500rpm - i tez sie nie dało nic zrobić. Zamieniłem wentyl na Pentagrama QC80Alcu(max3100rpm)i nagle FanEQ zaczął pozwalac na regulacje z poziomu windy,jednak tylko w niewielkim zakresie: 2950-3100... Wniosek: FanEQ przydaje sie wtedy gdy mamy hałaśliwe wentyle z obrotami 3000 rpm i więcej... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w1tek Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 Mam pytanie. Jakie maxymalne napiecie powinny wytrzymac mosfety mi na tej plycie. W tej chwili mam 75 stopnie (ostre krecenie) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 ok , jak zmieniłem w biosie (wyłączyłem fanEQ ) to miałem 3300 rpk i wtedy windowsowy fanEQ działa bez zastrzeżeń , myśle że nowa wersja programu to poprawi :) po prostu wystarczzy mieć cooler min 2500 rpm :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 jaka macie temp. na NB i jakie napiecie ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...