RaFiB Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 Piszę o regulacji wentylatora podłączonego do złącza SYS. Mam podgląd prędkości ale brak możliwości regulacji tak jak wentyla od CPU i NB Dlaczego 3000 obrotów? moje mają poniżej i nie ma żadnego problemu. pozdr RaFiB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 dlatego że jak ja miałem wentyle mniej jak 3000 rpm to ten program też mi nie działał :/ pozatym wypadało by pomóc też innym i napisać jakie masz temperatury i sprawdzić w biosie oraz wgrać najnowsze uguru Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaFiB Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 U mnie działa regulacja CPU a wentyl ma obroty od 2100 do 2800 obr. Ten z NB przepiołem na tyłobudowy i połączyłem 2 Arctic supersilet PRO TC z obrotami od 1500 do 2800. I na to wszystko działa regulacja. Kolejne dwa podpiąłem z przodu obudowy i do złącza SYS. I ta zakładka jest zablokowana w FanEQ. A Uguru jest najnowsze ze strony Abita Co do temperatur to CPU 55 (63) SYS 30 PWM 45 pozdr RaFiB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 no to już sam nie wiem , ja na PWM mam 60 c w stresie ale w budzie nie mam ani jednego wentyla Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 no to już sam nie wiem , ja na PWM mam 60 c w stresie ale w budzie nie mam ani jednego wentylaNo to sobie sam odpowiedziałeś. Ja w samej obudowie mam 4 wolno obrotowe + dwa w zasilaczu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domjes Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 mam taki problem z plyta abit AN7 plyta sie zresetowala niestety nie odpala monitora wszystkie wiatraki dyski sie kreca niestety nie ma obrazu myslalem ze padla karta badz monitor wszystkie czesci z kompa sprawdzilem na innym sprzecie na wyswietlaczu AN7 pojawilo sie AF a takiego oznaczenia nie ma w instrukcji przestawienie zworki clear cmos rowniez nic nie daje moze ktos z was wie co z tym zrobic czy sie zepsula i musze ja odeslac do serwisu czy jest na to jakas rada domowymi sposobami z gory dzieki za wszystkie podpowiedzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carkon Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 Mam do Was pytanie w związku z płytą i dyskami SATA i ATA. Mianowicie jak zainstaluje OS na SATA i później chce podłączyć ATA to mi się nie chce bootować. W rezultacie moge mieć tylko podłączony dysk SATA. W BIOS'e nie ma żadnych opcji, dzięki którym mógłbym przestawić bootowanie na dysk SATA. Proszę bardzo o radę i z góry dziękuję. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 Mam do Was pytanie w związku z płytą i dyskami SATA i ATA. Mianowicie jak zainstaluje OS na SATA i później chce podłączyć ATA to mi się nie chce bootować. W rezultacie moge mieć tylko podłączony dysk SATA. W BIOS'e nie ma żadnych opcji, dzięki którym mógłbym przestawić bootowanie na dysk SATA. Proszę bardzo o radę i z góry dziękuję.Oczywiście że są w Biosie takie funkcje! :arrow: Disk Boot Priority zmieniasz na SATA jako pierwszy i musi być włączony kontroler Raid. Wszystko śmiga tylko trzeba poszukać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carkon Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 O w morde 8O Nie zauważyłem tej funkcji. Wielkie dzięki Rafa mój masta :wink: Jeżeliby Cię intereswało to zobacz jaka tu była o tym debata :lol: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=76050&highlight= Jeszcze raz wielkie dzięki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Apsik Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 Witam!!! Ostatnio zauwazylem ze moje memorki nie pracuja w trybie dualchanel :? Da sie te opcje w jakis sposob wlaczyc w biosie ?? Konfig jak w opisie, BIOS 17DE81TS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 włóż w takiej kolejności do slotów jak pokazują kolory (chyba 2 pierwsze od strony procka) wgraj oryginalnego biosa na próbe :) właśnie , kiedy abit zamierza nowego biosika puścic do tej płyki ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Apsik Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 Ej lama to ja nie jestem!!! pamiatki sa wlozone odpowiednio Slot 1 i 2 Oryginalny BIOS to kila i nawet nie mysle do niego wracac Teraz mam wszystko full stable i o to mi chodzilo!!! Ale moze ktos ma DUAL'a na tym biosie lub innym biosie TicTaca ???? PLS HELP SuperPi challenge CZEKA (z wynikiem na 47 miejsce przy aktualnych ustawieniach nie mam ochoty startowac :? ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 a to czemu uważasz że syf ??? jakoś ja na 1.7 mam takie wyniki jakie mam...... może nie umiałeś sie obsłużyć oryginalnym biosem ??? :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Apsik Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 Ha ha ha Ja jakos wole wszystko co przerobione, tuningowane itp. :wink: BTW ty na tych 256MB to chyba napewno Duala nie masz :twisted: Chcialbym bardzo tego Duala wiec moze rzeczywiscie jak wroce z akademika do domu to sie z tum 1.7 pobawie bo na wynikach mi zalezy BARDZO, ale zobacze jeszcze - moze ktos ma tego BIOSa i ma Duala na nim :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 jak tak sie cieszysz że masz 1 gb ramu to podskocz :twisted: dual jest do [gluteus maximus] według mnie , bo sie wtedy zmiejsza oc pc.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Apsik Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 HUDY ja mam to w d... kto ile ma ramu ale mysle se ze chyba dwoch kostek po 128MB na Duala nie pusciles BTW mam tez gdzie kto ile ma GB na HDD Chodzi mi jedynie o osiaganie dobrych i bardzo dobrych wynikow w o/c - dlatego tez uczestnicze w tym forum i nie mam zamiaru niczego nikomu wytykac!!! bo wiadomo ze z kasa roznie jest :? Mam nadzieje ze sie zrozumielismy :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 teraz toś mnie zagiął <hahaha> skoro taki dobry z ciebie OC to czemu nie wiesz że nie istnieją Hynixy D43 w wersji 128 mb ??? i skoro zależy ci na OC to po kija chcesz duala :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Apsik Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 OK co do Hynixow to pomyslalem ze jak ktos pisze ze ma 256MB to na jednej kosci bo ze 128MB to szkoda slotow, ale to juz wedle uznania :wink: Co do o/c na tych memorkach to skoro juz sie za nie wybulilem niemala kasa to chcialbym chociaz zobaczyc jaka jest roznica np. w testach everesta (read/write) - mysle ze moge :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 nie możesz !!!!!!!!!!!! nie pozwalam !!!!!!!!!!!!!!!!!! :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Apsik Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 :idea: Dobra to konczymy z tym o/t chyba :P :roll: :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucasgrunt Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 Kupiłem ABita An7 i mam go już około 2 tygodnie. I nagle dzisiaj rano po włączeniu kompa mój wentylator na mostku półocnym zaczął wyć i obroty mu spadły chyba do 280 i tak skakały z tej wartości niżej i wyżej. Czy ktos ma jakiś pomysł jak mozna to naprawić, żeby nie uszkodzic wenta (żeby nie starcić gwarancji) . Dodam, że taka sytuacja powtórzyła sie drugi raz (po dłuższym niewłączaniu kompa). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Apsik Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 Zdejmij te metalowa obudowe wiatraka - mi pomoglo - ale i tak potem zamienilem na Zalmana tego zoltego + cichy wentylatorek (ale nie wiem co to za wentylatorek :wink: ) Mysle ze warto sprobowac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucasgrunt Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 Dzięki ślicznie, jak jutro rano po włączeniu będzie wył znowu to od razu zdejmuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 jak tylko zobaczylem ten wentylatorek smieszny na chipsecie to wiedzialem ze szybko padnie, wiec kupilem odrazu zakmana pasywnego - ten niebieski, imam spokoj :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 Ej lama to ja nie jestem!!! pamiatki sa wlozone odpowiednio Slot 1 i 2 Oryginalny BIOS to kila i nawet nie mysle do niego wracac Teraz mam wszystko full stable i o to mi chodzilo!!! Ale moze ktos ma DUAL'a na tym biosie lub innym biosie TicTaca ???? PLS HELP SuperPi challenge CZEKA (z wynikiem na 47 miejsce przy aktualnych ustawieniach nie mam ochoty startowac :? ) Jak instrukcja mówi, kości trzeba wkładać od zewnętrznej strony a nie od procesora czyli sloty 0 i 1. Przy 1 i 2 nie ma duala! A w samym biosie nie ma takiej funkcji i dual uaktywnia się sam przy włożeniu kości. Mam na biosie tic taca i jest dual jak w popisie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 O w morde 8O Nie zauważyłem tej funkcji. Wielkie dzięki Rafa mój masta :wink: Jeżeliby Cię intereswało to zobacz jaka tu była o tym debata :lol: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=76050&highlight= Jeszcze raz wielkie dzięki. Dzięki za link, przeczytałem z ciekawości :D Swoją drogą chłopaki zakręcili się jak słoiki na zimę :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 ile macie na NB i niebieskim zalmanie ?? mam 56c bez stresu i 63 w stresie, po włączeniu wentyla na 220v mam 40c bez stresu i 46 w stresie.... to dobre temp ??? wydaje mi sie że takie temp. powinny być na coolerku od abita...... aha, poelcam paste ocz 5 ultra !!!! po zmianie z titana mam 4c mniej w idle , myśle że jak bym wymoczył blok wodny w spirycie i procka tak samo to by było 5c :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 niemożliwe ze masz takie temp ja mam niebieskiego zalmana i mam 32 stropnie w stresie. moze ci sie temp mofsetu z chipsetem pomyliła. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Apsik Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 To moze ktos wiek ktory radiator jest lepszy: Niebieski czy Zolty Zalman?? Mam zoltego + wentyl temperatura okolo 30-35 Czy warto (bo mam okazje) zamienic to na niebieskiego i jakos tam zamontowac fan'a??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 jak sprawdzić temp. NB ??? Bo pwm mam 56c teraz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...