Q Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 Dziwi mnie jedna rzecz u mnie NB jest zimny nawet jak chodzi na 222mhz i 1,75V . CZEMU zimny jest?? W SUMIE FAJNIE WAM SIE GRZEJA U MNIE ZIMAa jak to sprawdzasz? Zimny jak go dotykasz?Czy zimny bo ma 20 stopni w BIOSIE? Ile ma stopni? Dla mnie to blef. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 Zimny jak go dotykam bo w biose chyba niema opcji by to sprawdzić chyba ze NB jest oznaczony jako PWM bo w takim razie na podkreconym procku mam po 75-85 stopni ale PWM to chyba mofsety i załozyłem na nich te radiatorki na pmieci od coolermastera te miedziane Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 no zobaczymy jak kiedyś wyjdziecie na fsb powyzej 230 jak bedzeicie nb chłodzić ja tez nie miałem problemu z chłodzeniem do puki nie wyszłem z fsb poza 230 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 no zobaczymy jak kiedyś wyjdziecie na fsb powyzej 230 jak bedzeicie nb chłodzić ja tez nie miałem problemu z chłodzeniem do puki nie wyszłem z fsb poza 230 JAK WYJDZIEMY :D PLANUJE wode na NB to morze coś da. Chociaz Q sie jeszcze niewypowiedział ile wyciąga maks FSB po modzie L12 A MÓGŁ BY SIE !!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loloferrari Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 Czisys - jak sie ciesze, wkońcu pozbyłem się AN7 - teraz FSB 230 to pierdnięcie dla tego Epoxa, czekam na zasilacz i cieszę się że nie będe musiał już nic pisać w tym post-cie. pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carkon Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 Mam mały problemik. Kręciłem procka. Przy FSB 190 jest wszystko OK. Wezmę FSB 195 pojawia się komunikat że jakieś pliki zostały uszkodzone. A wezmę FSB 200 to wszystko chodzi git, tylko że w 3dMarku 2001SE drugi test się nie chce włączyć. Co zrobić w tej sytuacji? Podnieść napięcie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 no podnies napiecie na pamieciach albo zwieksz timingi bo ot raczej od ramu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carkon Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 OK. Wziąłem inne timingi (tzn.z optimal włączyłem na agressive i expert) i mi komp wogóle nie wstaje i musze robić reset BIOS'u. Jak podniose napięcie z 2,65V do 2,70V to w 3dMarku 2001SE dochodzi mi do testu "Nature" i się zacina. I kolejne pytanie brzmi: jaka jest bezpieczna granica napięcia RAM'u :?: Mam RAM taki jak w podpisie. Są to normalne Kingstony. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 ja mam normalne twin mos i bez radiatorów daje im spokojnie 3v tobie radze na poczatek nie przeraczac 2.9v, sprawdz palcem czy ci sie kosci za bardzo nie grzeja jak sie nie grzeja to mozesz dac wiecej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carkon Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 Hmmm...na napięciu RAM 2,65V kości są trochę ciepłe. Wrzuciłem napięcie 2,80V i zwis znowu. Czy w tej sytuacji pomogłoby coś podniesienie vCore CPU? Czy może wrzucić to 2,90V na RAM i liczyć na łud szczęścia :?: :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 ja mam normalne twin mos i bez radiatorów daje im spokojnie 3v tobie radze na poczatek nie przeraczac 2.9v, sprawdz palcem czy ci sie kosci za bardzo nie grzeja jak sie nie grzeja to mozesz dac wiecejAmd jakie masz oznaczenia na pamięcach?Bo chce wiedziec czy mamy takie same.Przy 3V dusisz 490Mhz?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 jutro postaram sie ci napiac bo dzisiaj nie chce sie kompa rozbierać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carkon Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 Podniosłem napięcie RAM na 2,9V. Przyeszło wszystkie testy w 3dMarku 2001SE. Później włączyłem Mafię i... pyk reset kompa. Podniosłem napięcie CPU to Winda nie wchodzi. Co zrobić z tym fantem :?: (Temperaturka jest w normie tzn. w stresie 43 st. na FSB 200) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 a moze sie zasilacz juz konczy?? to tylko 300W. moj fortron 300w wymieka przy 2.3ghz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carkon Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 a moze sie zasilacz juz konczy?? to tylko 300W. moj fortron 300w wymieka przy 2.3ghzAle w morde. Przecież widziałem że na 300W'ówkach ludzie spokojnie kręcili do FSB 200 przy mnożniku 11x. Jakieś inne propozycje? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 a moze sie zasilacz juz konczy?? to tylko 300W. moj fortron 300w wymieka przy 2.3ghzAle w morde. Przecież widziałem że na 300W'ówkach ludzie spokojnie kręcili do FSB 200 przy mnożniku 11x. Jakieś inne propozycje?Mam taki sam i kręce procka do tak jak mam w opiseie na dole. ALE jakie fsb dajesz na pamięć bo moje ledwo zipiom na 222 i na napieciu 3V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carkon Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 Mam taki sam i kręce procka do tak jak mam w opiseie na dole. ALE jakie fsb dajesz na pamięć bo moje ledwo zipiom na 222 i na napieciu 3VFSB nastawiam na 200 napięcie na RAM'e 2,90V na procu 1,688V. Jak dam te ustawienia to winda nie wchodzi wogóle. Podstawowe napięcie procka mam 1,656V. I na tym napięciu proca(1,656V) i RAM'u (2,90V) oraz FSB 200 windows sie uruchamia ale się wiesza po pewnym czasie. Mnożnik oczywiście 11x. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 na 99% zasilacz nie wyrabia skoro po podniesieniu napiecia nastepuje zwis. poza tym trzeba miec szczescie do noneme'owych zasilek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carkon Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 na 99% zasilacz nie wyrabia skoro po podniesieniu napiecia nastepuje zwis. poza tym trzeba miec szczescie do noneme'owych zasilekPo pierwsze u mnie nie następuje zwis tylko reset a po drugie nie mam zasilacza noname tylko Modecoma 300GTF. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 na 99% zasilacz nie wyrabia skoro po podniesieniu napiecia nastepuje zwis. poza tym trzeba miec szczescie do noneme'owych zasilek To co powiesz ze u mnie zasilka wyrabia i wszystko dział na CPU 2623 2.096V i nawet sobie grac moge ale pirime nieprzejde niestety. UPDATE: Q może coś wreszcie powiesz na temat efektów moda L12 jaki zrobiłes !!!!!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 UPDATE: Q może coś wreszcie powiesz na temat efektów moda L12 jaki zrobiłes !!!!!!!!!!!Będą miał wyniki we wtorek/środe. Mam rekolekcje wię zrobię wszystkie testy.. Bo jest czas. Jak sam widzisz w podpisie teraz smigam na ? czyli nie kręconym. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 Ach ku..wa :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x Hj warta jest ta płyta. Teraz miałem czas, że po testować i również miałem dobre podzespoły. Tak jak kiedyś nażekałem na procka (Duron) to teraz mam Athlona z najlepsze serii. Tak jak kiedyś nażekałem na zasilacz (Codeshit) to teraz mam Antec 430W. Tak jak wkońcu nażekałem na ram (TwinMOS) to wziołem od brata Hynixy które u niego na NF-7 śmiagają 400@520 :!: :!: :!: Tak więc już na nic nie mogłem nażekać, więc przystąpiłem do testów. Właczam kompa wita się jako 3200+(200x11) po L12 modzie.Wszystko ok. Zaczynam od ostatniego max czyli 222. :arrow: FSB222 Wszystko ok. :arrow: FSB230 Wszystko ok. :arrow: FSB235 Wszystko ok. :arrow: FSB237 MAX :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Przy 240 nawet się nie bootuje!!!! Max FSB u mnie to 237. Brat na NF7 stukał na tych pamięciach i procku 261 :!: :!: (only L12mod) Ja teraz bardzo poważnie myśle na sprzedaża płyty za 380-400zł i kupieniu NF7-S albo jakiegoś Epox'a.Bo się bardzo rozczarowałem. No more to say... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 Widze że kolejny user musiał sie dopiero przekonać na własnej skórze że AN7 jest skopany :D inaczej nie dawało sie przemówić :D:D:D:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 a morze to wina NB że sie grzał zabardzo?? w sumie to dużo jak na niego 237 mhz przeciez jest robiony domyślnie na 200mhz a to że na nf dobrze działa to ze tam sie mniej grzeje :) ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 a morze to wina NB że sie grzał zabardzo?? w sumie to dużo jak na niego 237 mhz przeciez jest robiony domyślnie na 200mhz a to że na nf dobrze działa to ze tam sie mniej grzeje :) ??uGuru pokazuje 60 stopni. A założyłem na NB zółtego zalmana z wiatrakiem.Zalmanik jest ciepły. Przylega idealnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 Własnie a NB jest jako co oznaczone bo ja własnie niemoge tego dojść w uGuru jako co PWM bo ja na mojeje koniguracji mam czasem po 86C Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megagames Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 no to wymieniasz w końcu tą płytke Q A na allegro ostanio widziałem szła coś około 430 zł bodajze :roll: widze ze jednak na tą płytke nie ma sposobu, nie sądze aby moja była wyjątkiem :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danzig74 Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 no niestety plytka idzie do serwisu :( dobrze ze sklepikza 30 zlociszy daje mobo na okres naprawy cholerny AN7 nawet boisu nie odpala raz na 10 prob da rade po przestawianiu ramu w bankach odpali ale drugi raz jush nie paranoja :( wywala sie na C3- dekompresji biosu do ramu co za syfisata plyta :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 hehe bywa :/ to chyba najwieksza lipa jaka odwalił abit ja na jego miejscu bym ise ostro sprezał aby wydac kolejny rev bo sporo straci na serwisowaniu tego badziewia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 no to wymieniasz w końcu tą płytke Q A na allegro ostanio widziałem szła coś około 430 zł bodajze :roll: widze ze jednak na tą płytke nie ma sposobu, nie sądze aby moja była wyjątkiem :( Ile dostane za AN7 bez pudełka bo wyzuciłem,ze wszystkimi kablami i 100%sprawną no i na gwarancji :wink: :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...