Pure Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 100 % racji!! po przeróbe na thortona przyśpieszyło ci cos czy niebardzzo?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebcioo Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Wiesz praktycznie tego nie odczułem. Zresztą bardzo krótko miałem thortona i szczerze powiedziawszy nawet nie zdążyłem go przetestować. Wydaje mi się że skok wydajności na pewno był niewielki, praktycznie nie do zauważenia w codziennej pracy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TADRIK Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Ja też zgadzam sie ze mozna trafic na pechowy egzemplarz i nie mozna od razu wyciagac zlej opinii na temat danego produktu czy tez calej marki. Ale tych padów AN7 było chyba troche za duzo - co wynika z tego forum i nie tylko z tego. Zrezygnowalem ostatecznie z AN7, cofnałem sie do NF7-S - zaraz wlasnie bede wszystko instalowal. Ale robie to z zalem bo AN7 jest naprawde niezle wypasiona i drzemia w niej potezne mozliwosci, tylko trzeba cos w niej poprawic. Jak Abit wypusci rev 2.0 - to na pewno sie przesiadę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carkon Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Ja też zgadzam sie ze mozna trafic na pechowy egzemplarz i nie mozna od razu wyciagac zlej opinii na temat danego produktu czy tez calej marki. Ale tych padów AN7 było chyba troche za duzo - co wynika z tego forum i nie tylko z tego. Zrezygnowalem ostatecznie z AN7, cofnałem sie do NF7-S - zaraz wlasnie bede wszystko instalowal. Ale robie to z zalem bo AN7 jest naprawde niezle wypasiona i drzemia w niej potezne mozliwosci, tylko trzeba cos w niej poprawic. Jak Abit wypusci rev 2.0 - to na pewno sie przesiadę. Święta racja. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cywa Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Czy na AN7 ktoś z Was założył Zalmana CNP 7000A Al-Cu (nie wiem czy dałem poprawny opis) :?: Chciałbym go kupić ale nie wiem czy będzie on pasował, a raczej czy zasiłka nie będzie przeszkadzała i nie będzie kolidowala. Bo soket jest wyjątkowo wysoko niż na innych płytach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Ja też zgadzam sie ze mozna trafic na pechowy egzemplarz i nie mozna od razu wyciagac zlej opinii na temat danego produktu czy tez calej marki. Ale tych padów AN7 było chyba troche za duzo - co wynika z tego forum i nie tylko z tego. Zrezygnowalem ostatecznie z AN7, cofnałem sie do NF7-S - zaraz wlasnie bede wszystko instalowal. Ale robie to z zalem bo AN7 jest naprawde niezle wypasiona i drzemia w niej potezne mozliwosci, tylko trzeba cos w niej poprawic. Jak Abit wypusci rev 2.0 - to na pewno sie przesiadę. skad wiesz ze rev.2 będzie super udana? Możliwe że tez sie rozczarujemy :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carkon Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Czy na AN7 ktoś z Was założył Zalmana CNP 7000A Al-Cu (nie wiem czy dałem poprawny opis) :?: Chciałbym go kupić ale nie wiem czy będzie on pasował, a raczej czy zasiłka nie będzie przeszkadzała i nie będzie kolidowala. Bo soket jest wyjątkowo wysoko niż na innych płytach.Z tego co słyszałem to się zmieści tylko trzeba piłować zapinkę. Popytaj jeszcze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huba1983 Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Jakie ustawic optymalne AGP Frequency ? Na razie mam 66MHz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[cahe] Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Jakie ustawic optymalne AGP Frequency ? Na razie mam 66MHz... Wlasnie takie :-). Wyzsze moze powodowac bledy w grafice/spalenie karty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szuchaj Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zlożyłem sobie nowego kompa - tak jak w podpisie i oczywiście mając taką mobo chciałem leciutko podkręcić FSB na 200, tak żeby procek chodził jak Athlon 3200+ a pamięci na DDR400. Za colerę jednak nie mogę sobie poradzić. Przeczytałem oczywiście cały topic na temat AN7 i jednak ją kupiłem, czego teraz żałuję. Opiszę teraz problemy które zauważyłem: 1. Beznadziejnie nałożona pasta na NB - jeszcze przed pierwszym odpaleniem nasmarowałem po swojemu. 2. Denerwujące alarmy post, czasami pokazuje numery których nie ma w instrukcji. 3. Bios 1.5 niby najnowszy a sprawuje się gorzej jak poprzedni (nie wiem któą wersję miałem na początku, ale chyba do niej wrócę). 4. Mocno grzeje się SB, muszę jakiś radiator skombinować. 5. uGuru do ..py, to badziewie nie działa - zalicza zwiechę zaraz po próbie zmiany FSB, jedynie spoko pokazuje temperaturki i napięcia, działa też automatyczna regulacja wiatraków i zmiana napięć. 6. Za cholerę nie chce wstać na FSB 200 Moja prośba wiąże się z punktem nr. 6, może ktoś miał takie problemy i powie mi jak ustawić napięcia na procesor i pamięci, oraz jak ustawić timingi. Który bios jest najlepszy do tej płyty, bo 1.5 nie za bardzo. Dodam że płyta na ustawieniach standardowych jest super stabilna. Myślę że zasiłka mimo że noname to powinna jednak pociągnąć mojego kompa przy FSB 200, to wkońcu żaden wielki OC. No więc czekam na ratunek, bo szkoda marnować ten sprzęt na standardowych ustawieniach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zlożyłem sobie nowego kompa - tak jak w podpisie i oczywiście mając taką mobo chciałem leciutko podkręcić FSB na 200, tak żeby procek chodził jak Athlon 3200+ a pamięci na DDR400. Za colerę jednak nie mogę sobie poradzić. Przeczytałem oczywiście cały topic na temat AN7 i jednak ją kupiłem, czego teraz żałuję. Opiszę teraz problemy które zauważyłem: 1. Beznadziejnie nałożona pasta na NB - jeszcze przed pierwszym odpaleniem nasmarowałem po swojemu. 2. Denerwujące alarmy post, czasami pokazuje numery których nie ma w instrukcji. 3. Bios 1.5 niby najnowszy a sprawuje się gorzej jak poprzedni (nie wiem któą wersję miałem na początku, ale chyba do niej wrócę). 4. Mocno grzeje się SB, muszę jakiś radiator skombinować. 5. uGuru do ..py, to badziewie nie działa - zalicza zwiechę zaraz po próbie zmiany FSB, jedynie spoko pokazuje temperaturki i napięcia, działa też automatyczna regulacja wiatraków i zmiana napięć. 6. Za cholerę nie chce wstać na FSB 200 Moja prośba wiąże się z punktem nr. 6, może ktoś miał takie problemy i powie mi jak ustawić napięcia na procesor i pamięci, oraz jak ustawić timingi. Który bios jest najlepszy do tej płyty, bo 1.5 nie za bardzo. Dodam że płyta na ustawieniach standardowych jest super stabilna. Myślę że zasiłka mimo że noname to powinna jednak pociągnąć mojego kompa przy FSB 200, to wkońcu żaden wielki OC. No więc czekam na ratunek, bo szkoda marnować ten sprzęt na standardowych ustawieniach. Patrz swoj podpis - szczegolnie noname (L&C) 300W :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szuchaj Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 jesteś pewny, że to na 100% wina zasilacza? próbowałem wielu kombinacji z timingami i ni cholery nie wstaje system, na 8-3-3-2,5 bez problemu bios rusza tylko jak już winda startuje to zwis oczywiście, aha jeszcze jedną rzecz zauważyłem, na biosie 1.3 optymalne timingi to 5-2-2-2 natomiast w biosie 1.4 i 1.5 są to już 7-3-3-2,5, przy jakiejkolwiek próbie zmiany timingów - zwis Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Czy na AN7 ktoś z Was założył Zalmana CNP 7000A Al-Cu :?:... . da sie, ale jest problem...jedna z podstawek niebezpiecznie wlazi na kondenastor przy stabilizatorach - praktycznie wygina go na granicy urwania :( i albo to zaryzykujesz, albo delikatnie spilujesz krawedz podstawki (0,5mm) o odcieciu kawalka klipsa nie wpomne... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebcioo Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Szuchaj a może problem jest prostszy niż myślisz. Mam na myśli to że twój barton może mieć zablokowany mnożnik i np może być z serii która ma problemy z działaniem na 2200 mHz. Pomyśl nad tym i najlepiej sprawdz proca u kumpla czy działa na 2200. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKoczi Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 panowie jedno pytanko, poniewaz tak czytam i juz sam nie wiem czy L12 mod dziala na AN7?! Bo z tego co czytalem Q cos kombinowal z tym... Dzieki za odpowiedz z gory. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szuchaj Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 raczej nie, pp przestawieniu w biosie na FSB 200 x 11 komputer normalnie się uruchamia, bios poprawnie rozpoznaje procesor jako Athlon 3200+ tylko ekrany windy już nie widać, wiesza się za każdym raziem, timingi pamięci wybieram optymalne (bios 1.5) a przy FSB 200 jest to 8-3-3-3raczej nie, po przestawieniu w biosie na FSB 200 x 11 komputer normalnie się uruchamia, bios poprawnie rozpoznaje procesor jako Athlon 3200+ tylko ekrany windy już nie widać, wiesza się za każdym raziem, timingi pamięci wybieram optymalne (bios 1.5) a przy FSB 200 jest to 8-3-3-3raczej nie, po przestawieniu w biosie na FSB 200 x 11 komputer normalnie się uruchamia, bios poprawnie rozpoznaje procesor jako Athlon 3200+ tylko ekranu windy już nie widać, wiesza się za każdym raziem, timingi pamięci wybieram optymalne (bios 1.5) a przy FSB 200 jest to 8-3-3-3raczej nie, po przestawieniu w biosie na FSB 200 x 11 komputer normalnie się uruchamia, bios poprawnie rozpoznaje procesor jako Athlon 3200+ tylko ekranu windy już nie widać, wiesza się za każdym raziem, timingi pamięci wybieram optymalne (bios 1.5) a przy FSB 200 jest to 8-3-3-3raczej nie, po przestawieniu w biosie na FSB 200 x 11 komputer normalnie się uruchamia, bios poprawnie rozpoznaje procesor jako Athlon 3200+ tylko ekranu windy już nie widać, wiesza się za każdym raziem, timingi pamięci wybieram optymalne (bios 1.5) a przy FSB 200 jest to 8-3-3-3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 panowie jedno pytanko, poniewaz tak czytam i juz sam nie wiem czy L12 mod dziala na AN7?! Bo z tego co czytalem Q cos kombinowal z tym... Dzieki za odpowiedz z gory.działa działa. Chodź nie daje takich efektów jak NF-7 to troszkę podnosi FSB. Warto go zrobić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKoczi Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 dzieki wielkie, moze niedlugo bede mial AN7 do testow to sobie zobacze i jesli efekt bedzie w miare zadowalajacy to moze sie skusze na to AN7... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megagames Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Jest jakiś inny program do monitorowania temperatury niz Abit EQ ? Przezuciłem sie ostanio na Windowsa 2003 server i oprogramowanie "oryginalne" nie chce sie zainstalować. Probowałem Motherboard monitor (najowszy oczywiście) i Speed Fan ale one nie widzą czujników tej mobo :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriani Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 raczej nie, pp przestawieniu w biosie na FSB 200 x 11 komputer normalnie się uruchamia, bios poprawnie rozpoznaje procesor jako Athlon 3200+ tylko ekrany windy już nie widać, wiesza się za każdym raziem, timingi pamięci wybieram optymalne (bios 1.5) a przy FSB 200 jest to 8-3-3-3raczej nie, po przestawieniu w biosie na FSB 200 x 11 komputer normalnie się uruchamia, bios poprawnie rozpoznaje procesor jako Athlon 3200+ tylko ekrany windy już nie widać, wiesza się za każdym raziem, timingi pamięci wybieram optymalne (bios 1.5) a przy FSB 200 jest to 8-3-3-3raczej nie, po przestawieniu w biosie na FSB 200 x 11 komputer normalnie się uruchamia, bios poprawnie rozpoznaje procesor jako Athlon 3200+ tylko ekranu windy już nie widać, wiesza się za każdym raziem, timingi pamięci wybieram optymalne (bios 1.5) a przy FSB 200 jest to 8-3-3-3raczej nie, po przestawieniu w biosie na FSB 200 x 11 komputer normalnie się uruchamia, bios poprawnie rozpoznaje procesor jako Athlon 3200+ tylko ekranu windy już nie widać, wiesza się za każdym raziem, timingi pamięci wybieram optymalne (bios 1.5) a przy FSB 200 jest to 8-3-3-3raczej nie, po przestawieniu w biosie na FSB 200 x 11 komputer normalnie się uruchamia, bios poprawnie rozpoznaje procesor jako Athlon 3200+ tylko ekranu windy już nie widać, wiesza się za każdym raziem, timingi pamięci wybieram optymalne (bios 1.5) a przy FSB 200 jest to 8-3-3-3 Też mam podobny problem może ktoś w końcu pomoże albo napisze czy mu An7 poszedł na FSB 200 wydaje mi się że nie jest to wina zasilacza a tym bardziej procka bo mam na pewno odblokowany mnożnik bo mam XP-M i komp normalnie się odpala tylko jak zaczyna się uruchamiać Windows XP to tuz po ukazaniu się okna komp restartuje się. Jak ktoś jest zainteresowany kupnem tej płyty to niech nie dobiera sobie do niej pamięci Twinmosa Twisterów bo nie są kompatybilne z ta płytą sam się o tym przekonałem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D[4]rO Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 adriani ja mam 2500+ (zablokowany) + Twinmos Twister oczywiscie na AN7 i wszystko smiga :] FSB 200 bez problemow Megabajt 350W - jakos tak to sie zwie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriani Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 D[4]rO a jaką masz wersje biosu?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D[4]rO Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 ver. 1.5 1x512MB - 2 3 2 11 (166, 200 i ponad 200MHz) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szuchaj Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 rO"]adriani ja mam 2500+ (zablokowany) + Twinmos Twister oczywiscie na AN7 i wszystko smiga :] FSB 200 bez problemow Megabajt 350W - jakos tak to sie zwie kurcze to ja już sam nie wiem, wynika z tego co napisałeś że też nie masz jakiegoś super zasilacza ostatnio z ciekawości podniosłem npięcia na procka i pamięci bez podnoszenia fsb i zmiany timingów i spokojnie się uruchomił, natomiast jeśli tylko spróbuję zmieniać coś w fsb lub timingi to system się nie uruchamia... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriani Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Udało mi się odpalić windowsa na FSB 200 ale dopiero po tym jak zmieniłem banki pamiątek, teraz nie chodzą w dualu, ale za to mogę zmienić ustawienia FSB i jest wszystko ok. Spróbuj u siebie tez zmienić oczywiście jak masz 2 kości. Ciekawe czy tylko ja miałem taki przypadek czy innym chodzą pamięci w dualu i FSB ustawione na 200. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniolo Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Mi chodziły w dualu na FSB 215 z timingami 2-2-2-11. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Warrior Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Panowie brac AN7 czy NF7-S ver. 2.0 Mam NF7-S ver. 2.0 ale mam okazje zmienic na jakąś inną.... zmieniać...? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchy83rok Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Jedyne sensowne rozwiazanie w twoim przypadku to wymiana na DFI. http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=659...er=asc&&start=0 To AN7 co jest dostepne w tej chwili to raczej miom zdaniem niewypal Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BIGuś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 witam dziś złożyłem do kupy kompa Abit AN7 Bartek 2500+ box 256MB TWINMOS 400Mhz WD 120GB na SATE zasilacz Procomp 430W i jakiś czas temu kupowałem radeka 9200 128mb 128bit Saphira Lite On 52... Pytanie jakieś problemy ktoś miał z instalką win xp? nie wykrywa mi dysku tz bios widzi sate itd mam włączoną dysk sformatowany partycje są itd. 98se ruszył bez problemów a xp uparcie twierdzi że nie widzi dysku. Czy to wina sterów do raida które xp instaluje na poczatku? czy jak dam mu stery z dyskietki to ruszy ten xp? pytam dla tego że nie moge sam sprawdzić bo jeszcze flopa nie mam :-D ew jakieś inne pomysły na to ustrojstwo? Dodam że użyłem opcji szukaj ale jakoś nie przyniosło to zamierzonych rezultatów. Dobra właśnie coś znalazłem na ten temat wczoraj już późna pora była i może dla tego nie wysiliłem sie bardziej :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchy83rok Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zaraz na poczatku instalacji dajesz mu "F6" i z dyskietki podajesz sterowniki. Ja probowalem te sterowniki podac z cd, na tym cd byly tylko stery sata, i nic niewykryl ich. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...