ent Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 na 100% jest odddzielny kontroler nowy mostek jeszcez nie został zastosowanyHuh :oops: .... moj blad nie interesowalem sie az tak nowym Abitem :/. No to teraz to ja nie wiem wogole po co oni ja wypuszczali - przeciez ona niczym nie rozni sie od NF7 (Guru pomijam). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 na 100% jest odddzielny kontroler nowy mostek jeszcez nie został zastosowanyHuh :oops: .... moj blad nie interesowalem sie az tak nowym Abitem :/. No to teraz to ja nie wiem wogole po co oni ja wypuszczali - przeciez ona niczym nie rozni sie od NF7 (Guru pomijam).ma Vdimm do 3.2V bez modow :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 na 100% jest odddzielny kontroler nowy mostek jeszcez nie został zastosowanyHuh :oops: .... moj blad nie interesowalem sie az tak nowym Abitem :/. No to teraz to ja nie wiem wogole po co oni ja wypuszczali - przeciez ona niczym nie rozni sie od NF7 (Guru pomijam).ma Vdimm do 3.2V bez modow :lol: i dlatego zamiast kombinowac z niewypalem co sie zwie AN7 lepiej sobie kupic potencjometr 1kohm i wykombinowac sobie tego moda samemu...chyba ze ktos jest doopa lutownicza to za kilka marnych zlotych w kazdym serwisie RTV przyjda nam z pomoca :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 ciekawe jest to ze na naszym forum nikt z posiadaczy nie nazeka tylko nazekają ci co jej nie maja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 ciekawe jest to ze na naszym forum nikt z posiadaczy nie nazeka tylko nazekają ci co jej nie maja a mnie bardziej ciekawi fakt,ze Ci co ja maja to siakos tak kieprawo overclockuja :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 ciekawe jest to ze na naszym forum nikt z posiadaczy nie nazeka tylko nazekają ci co jej nie maja a mnie bardziej ciekawi fakt,ze Ci co ja maja to siakos tak kieprawo overclockuja :D ja nawet zauważyęłm ze raczej reszta komponentów na razie im na to zabrdzo nie pozwala wiec czym maja overlokować ....młotkiem ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 ciekawe jest to ze na naszym forum nikt z posiadaczy nie nazeka tylko nazekają ci co jej nie maja a mnie bardziej ciekawi fakt,ze Ci co ja maja to siakos tak kieprawo overclockuja :D No mi nawet nawet podkręcił.....FSB 225 vcore 2.031 (11X225) CPU INTERFACE ENABLE CL2-1-1-12. Na stałe pracuje na FSB 220 vcore 1.97 (11X220) CPU INTERFACE ENABLE CL2-1-1-12. To chyba niezle :? :wink: Gdyby mnoznik w bartku był odblokowany to moze było by wieksze FSB :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 ciekawe jest to ze na naszym forum nikt z posiadaczy nie nazeka tylko nazekają ci co jej nie maja a mnie bardziej ciekawi fakt,ze Ci co ja maja to siakos tak kieprawo overclockuja :D ja nawet zauważyęłm ze raczej reszta komponentów na razie im na to zabrdzo nie pozwala wiec czym maja overlokować ....młotkiem ?? a zlookales na zachodnich forach ??...ludzie tam maja kasiorki po pachy, sprzet cacy i jakos niezazbytnio idzie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 no wszyscy wiemy jak jest za granica ale jak widać do nas zaczynaja trafiać płytki juz bez rysy rev 1.3 pcb i nie długo ten kolewś na powie co wycisnoł jak tylko bedzie miał swojego 1700 .Nf7 bez modw tez nie wychodzi ponad 225 a an7 jak widać idawiec ... jak dla mnie to teraz zaczyna być coraz mniej wątploiwośći i nie długo bedzie masowa przezutka na an7 wyjdzie ni długe pewnie pare biosów ludzie zaczną je modować i bedize fsb jak na intelach :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 No mi nawet nawet podkręcił.....FSB 225 vcore 2.031 (11X225) CPU INTERFACE ENABLE CL2-1-1-12. Na stałe pracuje na FSB 220 vcore 1.97 (11X220) CPU INTERFACE ENABLE CL2-1-1-12. To chyba niezle :? :wink: Gdyby mnoznik w bartku był odblokowany to moze było by wieksze FSB :wink: Coś zjechałeś z OC ... wcześniej chwaliłeś się stabilnym 2585 a teraz <2500MHz ?? To jak wcześniej było ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 2585 chodzi stabilnie tylko ze CPU INTERFACE disable ,timingi 12-2-2-2 vcore prawie 2.093 i vdimm 3.1. Nie chcę meczyc proca az tak i tak jest prawie teraz vcore 2V a wydajnosc na tym co teraz mam a na 2585 jest ta sama z lekką przewagą na to jak teraz mam ustawione. :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 bardzo ciekawe timingi masz na tych hynixach. ja za chiny ludowe nie moglem miec 2-2-2-11 na szynie 166 a co dopiero przy takiej szsynie 2-1-1-11 ??!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 idzie jakims programem w windzie pokazac jakie sie ma ustawione timingi? Moge zapuscic w tle Prime95 lub seti Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 cpu-z i do tego mem test. oba programy do nabycia na stronie z mojego profilu :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 ustaw 2 2 2 11 i 2 1 1 11 przy takim samym fsb i cpu enable i podaj nam wyniki najlepiej z rozsądnymi screanami i jak byś mógł to w paru bencharka np aida snadra 3dm 01 (jak mozesz jak nie chcesz to nie róB) Prosze bo z czystej ciekawości mnie to intesuje nie wazne jaka masz grafe mozewsz w 800x600 robić bedzie bardziej widoczna róznica Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 [smaug] Jednak myśłe ze się mylisz co do tego że tylko rev 1.0 była do bani, widziałem ze jeden user Twaeak'a ma mobo już bez ryski na plecach a niestety nie poszalał na niej, a co do takiego zachwalania uGuru, z tego co piszesz to pic na wode bo i tak trzeba robić reset żeby podnieść napięcie, jak ktoś ma olej w głowie to kręcąc z poziomu biosu wcale nie ma ciągłych resetów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 dzisiaj mialem w lapkach an7 i tez nei maila rysy. nie pamietam jednak jaki to byl rev. jak sie uda i jak Powe By AMD nie wezmie jej pierwszy to postaram sie w weekend nia pobawic troszke. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 POWER AMD WEZMIE JA NA BARDZO DŁUGO BO MIAŁ DZISAJ JA W REKACH I MAŁO NIE ZEMNDLAŁ. Juz na 90% płytka jest moja jest to rev 1.0 nie ma rysy ale jak zobaczyłem te 5*fan to az mi serce rytmiczniej zabiło bedzie mnie 540zł kosztowała wiec mnjiej wiecej tyle co nf7 na początku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 Witam Mam problem!! Wchodze do aidy albo do cpuZ patrze a tam timingi 2.5-4-4-9. :evil: Pomyslołech musiało sie cos skopac. Wchodza do biosu i ku mojemu zdziwieniu 12-1-1-2. Wchodza spowrotem do windy (aida) i 2.5-4-4-9 . Co jest?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LZIggy Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 Blue ZADNA kostka na rynku nie wspiera 1-1-5(11) wiec nawet nie mysl ze tyle bedziesz mial ... albo kostka sie przestawia na ustawienia by spd albo bios swiruje przy takich ustawieniach .. minimalne wartosci to cl2 5-2-2, oczywiscie takich takze nie osiagniesz przy swoim ramie i wysokim fsb.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 tak tylko czy ustawie TURBO (8-2-2-2.5) EXPERT (11-2-2-2) albo 12-1-1-2 W biosie ustawienia są zapamietane a jak wchodze do windy i odpalam np. aida to pokazuje mi ze mam 9-4-4-2.5 co jest grane!!??!!! :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 To Powerku jak bedziesz mial jak w domku to daj znac. Nie bede swinia i nie zabiore jej Tobie bo bloczki wazniejsze. poczekam tez na rev2 , bo pewnie bedzie miedzy nia taka sam roznica jak miedzy nf7 rev1 i rev2 :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byq Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 Nie no z tym się napewno nie zgodzę.... rev1 od rev2 NF7-S różniła się ogromnie, choćby w przypadku uzyskiwanych FSB, natomiast nic lepiej an7 rev2 nie pokaże od rev1.3 o ile wogóle wyjdzie nowa rewizja... . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 tak w ogóle to ter bez rysy to jest rev1 tylko rev pcb jest 1.3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KSkiba Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 Mam nadzieję że już powinienem uczestniczyć w tej dyskusji :-) i jestem już bezstronny - płyty jak widać pojawiły się także w innych miejscach - w dodatku taniej niż ja je sprzedaję więc to nie ma być reklama a tylko chęć pokazania możliwości tej płyty. Niżej linki do kolejnych screen`ów z testu: - co do stabilności : ******* - FSB250 - uruchamia się - wchodzi do Windows - przy próbie odpalenia SANDRY reset ******* ******* - przy FSB249 - SANDRA udaje się już uruchomić - Prime95 rezygnuje zaraz po uruchomieniu, reset przy grach i wiekszym obciążeniu procesora www.kskiba.republika.pl/Image1.jpg www.kskiba.republika.pl/Image2.jpg www.kskiba.republika.pl/Image3.jpg www.kskiba.republika.pl/Image4_1.jpg ******* ******** - przy FSB242 - wszystko działa bez problemów - jednak Prime`a nie przechodzi po kilkunastu minutach wymięka (..... Possible Hardware Failure ..... ) http://www.kskiba.republika.pl/AN7_FSB242stabilnie.jpg http://www.kskiba.republika.pl/sandra2004.jpg ******** ******* - w pełni stabilnie działa "dopiero" przy FSB238 - nie znalazłem niczego czym mógłbym "zdestabilizować" działanie systemu :-) - przechodzi wszystko - począwszy od Pasjansa ;-) po TortureTest w Prime95 www.kskiba.republika.pl/ABIT_AN7_238FSB.jpg www.kskiba.republika.pl/ABIT_AN7_238FSB_2.jpg www.kskiba.republika.pl/ABIT_AN7_238FSB_3.jpg www.kskiba.republika.pl/ABIT_AN7_238FSB_sandra_2.jpg www.kskiba.republika.pl/ABIT_AN7_238FSB_sandra_1.jpg ******* Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 no no no i co tak nie kreconce sie i niby dupne an7 a tu macie dowody troche sie ja dowoltuje i na ffsb 250 bedzie smiegać jak by była stworzona do tego a na dodatek w proline 480zł http://www.proline.pl/shop.php?prodid=414249545f414e37 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 Nie no z tym się napewno nie zgodzę.... rev1 od rev2 NF7-S różniła się ogromnie, choćby w przypadku uzyskiwanych FSB, natomiast nic lepiej an7 rev2 nie pokaże od rev1.3 o ile wogóle wyjdzie nowa rewizja... . wiem, ze byla ogromna roznica i dlatego sie usmiechnalem. A nowe rev pewnie wyjdzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shorty2001 Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 no no no i co tak nie kreconce sie i niby dupne an7 a tu macie dowody troche sie ja dowoltuje i na ffsb 250 bedzie smiegać jak by była stworzona do tego a na dodatek w proline 480zł http://www.proline.pl/shop.php?prodid=414249545f414e37Nadal sie ludzisz :o Niech Pan KSkiba ustawi CPU Interface na ENABLED! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 Tak sobie patrzę na tę dyskusję i mam wrażenie, że w oczach potencjalnych właścicieli AN7 widać tylko nadzieję. IMHO jak już powiedziałem NF7 wystawił baaaardzo wysoko poprzeczkę i wcale się nie dziwię, że oczekiwania co do AN7 jakoś w bólach się sprawdzają. Większość podawanych tu linków do "wysokich" FSB to takie trochę wysilanie się. Dobrze prawi shorty2001, co to za osiągnięcia przy CPU Disabled? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 :lol: z cpu interface disabled to mozna te fsb o kant doopy rozbic :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...