Skocz do zawartości
POWER BY AMD

ABIT AN7 złote rady max o/c

Rekomendowane odpowiedzi

testowałem dzis an8 i bartonika z zablokowanym mnoznikiem to dojechałem do fsb 228 nie było to do konca stabilnie ale sypał na pewno procek nie mogłem mu dać wiekszego napiecia bo coolerek za 50zł by tego juz nie wytrzymał ale mobo normalnie mioodzio. Kombinuje tylko aby samemu sie go dorobić :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja chyba zrezygnuje ze swojego abita - nic mu nei pomaga. Pamieci wypas, procek też, zasilacz - jak na no name calkiem wporzo. NAWET 205 FSB stabilnie nie osiągam!!!! Porażka na całej linii. Zmieniłem chłodzenie na NB - radiator z coolerem podstamarowany Arctic Ceramique i ch..... zero kręcenia magistralą nawet asynchro...... już nie wiem co robić......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja chyba zrezygnuje ze swojego abita - nic mu nei pomaga. Pamieci wypas, procek też, zasilacz - jak na no name calkiem wporzo. NAWET 205 FSB stabilnie nie osiągam!!!! Porażka na całej linii. Zmieniłem chłodzenie na NB - radiator z coolerem podstamarowany Arctic Ceramique i ch..... zero kręcenia magistralą nawet asynchro...... już nie wiem co robić......

Moze za niskie timingi na pamieciach ustawiasz, spróbuj z jakimś bardzo niskim mnożnikiem a przed sprzedażą radze ci pozyczyć od kogoś zasilacz i sprawdzic jeszcze raz, jak masz miernik to sprawdz se napiecia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jednak jeszcze pomecze mojego AN7. Sproboje chlodzenie SB i mosfetow. A tak w ogole to poczebuje rady dotyczacej coolerka. Bo moj 1700+ dochodzi do 80 st/C w stresie. I nie ma zadnej roznicy czy chlodze go Volcano6cu czy CoolerMaster Silent CU. Dodam za mam w budzie 2 dodatkowe wiatraki 80x80@5V + ZM0P1 + otwarty bok. Dzis wezme z roboty SpireWhisper Rocka i zobacze co sie dzieje.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"]Ja jednak jeszcze pomecze mojego AN7. Sproboje chlodzenie SB i mosfetow. A tak w ogole to poczebuje rady dotyczacej coolerka. Bo moj 1700+ dochodzi do 80 st/C w stresie. I nie ma zadnej roznicy czy chlodze go Volcano6cu czy CoolerMaster Silent CU. Dodam za mam w budzie 2 dodatkowe wiatraki 80x80@5V + ZM0P1 + otwarty bok. Dzis wezme z roboty SpireWhisper Rocka i zobacze co sie dzieje.

Pozdro

A jak pasta.

Ja używam Arctic Ceramique i mam tak http://mavers.w.interia.pl/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój ABIT AN7 padł!! :evil:  :cry: 

Uruchomiłem kompa i nagle sie wyłączył sam!!

Teraz włończa się,jednak monitor się nie uruchamia a na wyswietlaczu post pisze 90.  Co robiC??!!??

Od czego masz MANUAL'a, ktory dostales z plyta AN7 :!: Radze abys go

przeczytal a znajdziesz tam odpowiedz na swoje pytanie | "code 90".

BTW wyciagnij z plyty kosc bios'u i zanies do kogos kto ja zaprogramuje.

W najlepszym wypadku padl Ci bios w najgorszym plyta :o AN74LIFE ;)

Zapraszam ABIT USA Forum Search wpisz (zachowaj cudzyslow): "code 90"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupiłem kilka dni temu AN7

Nie mam żadnych problemów , proc kręci sie pięknie tylko jak ma sie cooler za 50 zł to mozna sie w d... pocałować z temperaturą :(

Nazazie to co w podpisie bo jak mówie, Spire FR2 nie pociągnie więcej. chociaż może i nawet ale musze wyprobować na jakiejś dobrej paście

AS5 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No rzeczywiście pięknie 11*166, jak będziesz miał szyne 200mhz to dopiero napisz że proc sie kręci przeciętnie :wink: . Niedługo kupuje płyte, gdyby nie to forum i doświadczenia ludzi to miałbym AN7, a tak NF tylko pozostaje(z abitów).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zalozylem wlasnie Zalmana 7000ALCu na mojego proca, Panowie rewelacja!!!! Pomijajac pieprzone pilowanie zapinki to jestem bardzo zadowolony. Prime95 torture test przy 11,5x200 przy VCore 1,750 ma 54 stopnie. Pasta Arctic Ceramiqe. Teraz moge kombinowac z testowaniem wysokiego FSB. Po reinstalce systemu zaczynam testy

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No rzeczywiście pięknie 11*166, jak będziesz miał szyne 200mhz to dopiero napisz że proc sie kręci przeciętnie :wink: . Niedługo kupuje płyte, gdyby nie to forum i doświadczenia ludzi to miałbym AN7, a tak NF tylko pozostaje(z abitów).

Ustawiając ze 133x13.5 na 11x166 wynik w marku podskoczył mi o 1k

a najwięcej na tych pamiatkach co udało mi sie wycisnąć stabilnie to 9x193 , w sumie żadnego skoku wydajności nie zauważyłem. 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego masz się sugerować tylko 3D Markiem, zapuść inne testy, np Super Pi 2MB na czas i zobaczysz napewno różnice.

Masz jeszcze np PC Mark, Sandra i jeszcze pare testów nie wspominając o grach.

ale w Super Pi i aide 32 się nie gra .

W gierkach miedzy FSB 133 a 200 nie widze żadnej różnicy. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego masz się sugerować tylko 3D Markiem, zapuść inne testy, np Super Pi 2MB na czas i zobaczysz napewno różnice.

ale w normalnej pracy zobaczysz. nie mow, ze kompa uzywasz tylko do grania. jak tak to mogles kupic konsole.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale w normalnej pracy zobaczysz. nie mow, ze kompa uzywasz tylko do grania. jak tak to mogles kupic konsole.

jak nie ma róznicy ?? a moze zauważyłeś spadek wydajności ?? a jak miezyłeś te fps miernikiem ?? jak 3dm odnowotuje wzrosy 1k a ty nie odnotowujesz zwrostu fps to sorki coś jest nie tak nie uważąsz ??

wszycy przezucają sie na jak najwyższe fsb a ty mówisz ze to nie ma róznicy. A jak komputera uzywasz tylko do grania to gratuluje bo to na prawde bardzo twórcze zajecie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak nie ma róznicy ?? a moze zauważyłeś spadek wydajności ?? a jak miezyłeś te fps miernikiem ?? jak 3dm odnowotuje wzrosy 1k a ty nie odnotowujesz zwrostu fps to sorki coś jest nie tak nie uważąsz ??

wszycy przezucają sie na jak najwyższe fsb a ty mówisz ze to nie ma róznicy. A jak komputera uzywasz tylko do grania to gratuluje bo to na prawde bardzo twórcze zajecie

kompa nie używam tylko do grania. jednak wole grać niż testowac ciągle 3 dmarki. napisałem że nie widze różnicy bo co mi ztego jak zamiast 120 fps będe miał 80 ? zajmuje się obróbką filmów . i też dla mnie jest bez rożnicy czy bedzie się to robić 40 minut czy 50 . więc ja nie widze różnicy. fakt faktem że lece na wysokim FSB. nie po to mam taką płyte żeby się marnowała.

ty do czego kompa używasz? tylko do testowania ? i chwalenia się jakiego masz kompa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kompa nie używam tylko do grania.  jednak wole grać niż testowac ciągle 3 dmarki.  napisałem że nie widze różnicy bo co mi ztego jak zamiast 120 fps będe miał 80 ?   zajmuje się obróbką filmów . i też dla mnie jest bez rożnicy czy bedzie się to robić 40 minut czy 50 .  więc ja nie widze różnicy.   fakt faktem że lece na wysokim FSB.  nie po to mam taką płyte żeby się marnowała.

ty do czego kompa używasz? tylko do testowania ? i chwalenia się jakiego masz kompa?

Huh, jak nie robi Ci roznicy 80 czy 120 fps, to po co wogole bierzesz sie za OC? i po co Ci szybki komp? Przeciez Duron 1400 tez bedzie ok? 40 czy 50 minut? Jasne przeciez to tylko 25%.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kompa nie używam tylko do grania.  jednak wole grać niż testowac ciągle 3 dmarki.  napisałem że nie widze różnicy bo co mi ztego jak zamiast 120 fps będe miał 80 ?   zajmuje się obróbką filmów . i też dla mnie jest bez rożnicy czy bedzie się to robić 40 minut czy 50 .  więc ja nie widze różnicy.   fakt faktem że lece na wysokim FSB.  nie po to mam taką płyte żeby się marnowała.

Huh, jak nie robi Ci roznicy 80 czy 120 fps, to po co wogole bierzesz sie za OC? i po co Ci szybki komp? Przeciez Duron 1400 tez bedzie ok? 40 czy 50 minut? Jasne przeciez to tylko 25%.

nie będe się z tobą spierał. moje oczy nie wyłapują różnic miedzy 120p fps a 80 moze ty widzisz takowe róznice :) ( oczywiście podałem przyklad)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie będe się z tobą spierał. moje oczy nie wyłapują różnic miedzy 120p fps a 80 moze ty widzisz takowe róznice :) ( oczywiście podałem przyklad)

Roznica miedzy 80 a 120 fps jest latwa do wylapania :wink: Chodzilo mi o to ze to forum i watek jest o maxymalnym wyciagniu wszystkiego ze sprzetu. no offence

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak czytasz topic dokładnie to sam sobie powinieneś odpowiedzieć :D jeśli fsb do 230 cię zadowoli to myśle ze chyba warto głównie dla 3,2V na mem :twisted: a jeśli chcesz więcej to NF7 + vdimm i jedziesz dużo więcej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wlasnie poczytalem i sam nie wiem; plyty padaja, problemy ze wspolpraca z pamieciami, ta rysa na pierwszych seriach; teraz mam 8rda+ i jade na fsb 221 (NB A3) w single channel; nie wiem czy jest sens sprzedawac moja plyte i doplaca 200pln zeby miec wieksze fsb o 9 mhz, czy lepiej zrobic vmoda za 5zł i miec tez takie fsb??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...