zwei Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 No to wychodzi w czasie . Jeszcze tylko raz na gware i wezme w zamian rev 2 . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzywa Opublikowano 12 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2004 po grzyba mi ten sprzętowy firewall w MCP-GB gdy nie ma SoundStorma!! :twisted: pfff no mi akurat spzretowy firewall by sie przydal, bym moogl spokojnie wywalic sie na DMZ na routerze... reszta bajerkow tez jest naprawde przydatna ALE! czy na bank nie ma soundstorma? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 na bank Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 27 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2004 Wiecie co morze napiszcie jakie macie tempreaturki na pwm bo ja raz miałem taka ze szczena opada na podłoge. Oczywiście po podkręceniu procesora. Mogą być obrazki bo moja rekorodowa to była 116 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 chopcy a jak wam chodzi wentyl na chipsecie?? bo mi jakos coraz glosniej :x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 Ja mam niebieskiego zalmana. ale bardzo sie angrzewa. jest gorący ze az parzy. zmień sobie lepiej ten normalny cooler abita bo to jest zwłykłą płytka z wygiętymi po bokach płatkami Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 ogólnie to pasywne chłodzenie wystarcza do fsb 220 max, dalej bez wiatraka sie nie obejdzie, a ten oryginalny jest beznadziejnie głośny, ..ale wydajny..z takimi obrotami to trudno zeby coś nie było wydajne :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 w sumie jest wydajny chyba ale lepiej sobie kupić niebieskiego zalmana i dać mu jakiś cichy coolerek będzie cisza a pozatym przecież on niema nic pod tym coolerkiem żadnych "żeberek" jest goły :) to chyba to niezadobrze wpływa na chłodznie równie dobrze morzna wiać na sam chipset on też jest prawie goły bo jest troche porowaty . Ale przypadkiem te zalmanay niemają za małego spodu do chłodznie tak dużego chpisetu jak nforce2 bo np: mój niepokrywa całego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 13 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2004 czy radiator o wysokosci 2cm i zakrywający cały chipset (aluminiowy) starczy do stabilnej pracy (wczesniej miałem ten orginalny (ale strasznie głosny jest) i go postanowiłem wymienic. :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaziulek Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 Hmmmm , czytam ten temat od początku , powoli i gdybym znalazł go wcześniej nie byłbym "szczęśliwym" posiadaczem tego Abita ..... :cry: . Co do wysokich fsb to kupa stabinie max 220 , myślałem że to procek no i zamieniłem zwykłego 2500+ na mobilnego i dalej lipa ( niewielka różnica jeżeli chodzi o FSB ) , podejżewałem zasilacz no i kupiłem chiefteca 420W i też nie pomogło ... , co do napięć to w stresie +12V nie spada poniżej 12V ( przy napięciu na procku ~1,9V ) . Poważnie zastanawiam się nad wymianą na DFI lanparty II , no chyba że ukaże się jakiś super BIOS w co wątpie . Mój AN7 rev.1.x C1 bez przeciętych ścieżek . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carkon Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 Mam pytanko: czy aktualizacja BIOS'u za pomocą FlashMenu jest bezpieczna?(no bo OC Guru jest taki... nie bardzo :lol: ). Chodzi mi dokładnie o aktualizaje z pliku a nie z netu. Czy jednak lepszym sposobem jest tradycyjna aktualizacja? I jeśli tak to jak ją wykonać bo opis w dziale FAQ jest troche pokręcony(chodzi mi o najłatwiejszy sposóB) :wink: Z góry dzięki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HamP Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 Mam pytanko: czy aktualizacja BIOS'u za pomocą FlashMenu jest bezpieczna? Według producenta jest,jednakże większość użytkowników (w tym ja) poleci starą,dobrą metodę,czyli przez tradycyjną aktualizacją - AwardFlash na dyskietce bootowalnej ze zwykłym DOS'em, ewentualnie,a nawet ciut lepiej, AwardFlash'em zawartym niejako w BIOS'ie - np. Epoxy tak mają, Abit'y chyba nie bardzo,a na pewno nie AN7... Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 ja cały czas używam flashmenu (bios na hdd) i bardzo łatwo,szybko i przyjemnie bez kłopotów bios się aktualizuje :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carkon Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 No to ja w najbliższej przyszłości też spróbuje bo jakoś mi się nie chce bawić z dyskietkami :P . A jaki byście polecali zmodowany BIOS? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HamP Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 No cóż,pod warunkiem,że ma się idealnie czysty system (bez wirusów, robaczków, trojanów i innych badziewi) + całkowicie stabilny,to faktycznie można sobie aktualizować przez Flashmenu,jednakże jaką macie pewność,że Wasze systemy są naprawdę idealne? A jeśli coś jest nie tak i użyjecie Flashmenu,to...możecie się nawet pożegnać z płytą :P (na czas potrzebny na serwisowanie jej,no chyba,że w domu macie możliwość przeflashowania sobie nowego BIOS'a). No ale cóż, wybór zawsze należy do użytkownika,więc "róbta,co chceta" Panowie ;) Pozdrówka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carkon Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 HamP ja mam czyściusi system więc wiesz :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RIKER Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 ogólnie to pasywne chłodzenie wystarcza do fsb 220 max, dalej bez wiatraka sie nie obejdzie, a ten oryginalny jest beznadziejnie głośny, ..ale wydajny..z takimi obrotami to trudno zeby coś nie było wydajne :P pasywne chlodzenie wystarcza nawet do 250FSB caly czas na takim latam Zalman Zloty :D i w tej chwili 20C na chipsecie :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HamP Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 Carkon - To może prościej będzie,z uwagi na ilość tekstu,którą musiałbym wpisać, jak zapodam linka do stronki z procedurą -> http://www.msi-polska.pl/html/support/bios.../note/award.htm (procedura ta jest umieszczona,jak można zauważyć,na stronie Micro-Star'a,jednakże odnosi się do większości płyt głównych) Pozdrowiam update Zwykle też (zależy od producenta płyty), w zarchiwizowanym (czasami tak dają, czasami dają tylko BIOS i możliwość osobnego zgrania programu do Flash'owania...zależy ;) ) pliku z BIOS'em i programem flash'ującym, podana jest także procedura jego instalacji. update2 Widzę,że zedytowałeś swojego posta,usuwając pytanie. No ale może mój post na coś się przyda... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carkon Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 Widzę,że zedytowałeś swojego posta,usuwając pytanie. No ale może mój post na coś się przyda...Oczywiście że się przydało. Wielki dzięki. Edytowałem bo pomślałem że rozszyfruję to FAQ no i w sumie mi się udało. No ale ten sposób na stronce MSI jest lepszy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaziulek Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 No to szybkie pytanie sprzedać AN7 ?? kupić co ?? ( DFI lan party II ) .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carkon Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 No to szybkie pytanie sprzedać AN7 ?? kupić co ?? ( DFI lan party II ) ....Ja bym zostawił na twoim miejscu. No ale jak tak bardzo chcesz to bierz NF7-S. DFI też dobra no ale droższa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 Mówcie co chcecie, ja uważam że to świetna płyta i wymienie ją dopiero jak wejdzie standard BTX. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HamP Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 No to szybkie pytanie sprzedać AN7 ?? kupić co ?? ( DFI lan party II ) ....Ja bym zostawił na twoim miejscu. No ale jak tak bardzo chcesz to bierz NF7-S. DFI też dobra no ale droższa. No tak,ale zawsze można kupić DFI Infinity,która jest w cenie AN7. (btw,teraz Kolega RIKER sprzedaje po dość atrakcyjnej cenie -> http://www.allegro.pl/show_item.php?item=28366328 ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yaji Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 Mam plyte ABIT AN7 i pamiec Twinmos 512mb ddr 400mhz cl 2,5. Niestety pamieci pracuja jako 333mhz, poniewaz na 400mhz sa niestabilne. Probowalem zwiekszac napiecie, ustawiac synchronicznie i nic nie pomoglo. Czytalem ze na plycie NF7 tez byl taki problem i ze rozwiazala go zmiana biosu na 3Dfire. Jest moze cos takiego do plyty AN7 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 a jak inne gniazda ..moze w 3 bedzie ok? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaziulek Opublikowano 17 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2004 Co do wymiany na DFI to kasa nie gra w tym momencie żadnej roli , tylko czy brać DFI lan party cz ABIT'a NF7-S ?? A moje twinmosy sa na kościach m-tec i zajmuja 1 i 3 bank pamieci . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carkon Opublikowano 17 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2004 No to jeśli tak to bierz DFI. Najlepiej Lan Party bo to Infinity to nie bardzo znam :? Ciao! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaziulek Opublikowano 17 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2004 to biore LAN PARTY II ultra B. Dzięki za rady .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 Mam plyte ABIT AN7 i pamiec Twinmos 512mb ddr 400mhz cl 2,5. Niestety pamieci pracuja jako 333mhz, poniewaz na 400mhz sa niestabilne. Probowalem zwiekszac napiecie, ustawiac synchronicznie i nic nie pomoglo. Czytalem ze na plycie NF7 tez byl taki problem i ze rozwiazala go zmiana biosu na 3Dfire. Jest moze cos takiego do plyty AN7 ?Jak podaje instrukcja, banki trzeba osadzać od 3 do 1 a nie jak wskazuje logika od 1 do 3. Może w tym problem. Albo pamięci są wadliwe... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 jak zrobic l12 moda na an7!!!!!!!! JAKIES OBRAZKI?? bo z tego co wyczytałem na oc service to mod wygląda inaczej... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...