djswistak Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 sa jakies nowe wiesci? tutaj mozecie kupic ale jeszcze nie w polsce; http://www.1000ordi.fr/products.php?p=16f59b cena: 127,21 euro =595,34 zlote przy kursie euro 4,68 zl/za 1 euro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 poczekam na nasza cene, ale pewnie bedzie jeszcze wyzsza. za kwote ~700zl ta plytka nie bedzie juz ciekawa :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volteq Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 Czyli cena powinna byc tak jak wczesniej podawalem: w anglii jest po 88 funtow, z francji widze 122 juro, tak wiec wychodzi kolo 600zl. Maja szczescie, tyle kasy za to qguru moge dac, ale za wyposazenie oni powinni o polowe cene obnizyc, abit sobie jaja po prostu zrobil :/. Na newegg.com juz w sprzedazy, za smieszna cene 140 dolcow, no ale to ameryka ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 kurcze ja to 650 max co moge za nia dac i niech sie streszcza bo wypadało by 3dm puścić jak sie nalezy i jakiś nowy rekordzik w końcu zapodać na compare Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 może pomożeci mi zdecydowac bo ja juz nie wiem co mam robić. JESTEM bez mobo mam jakąc kt600 po wypadku i nie długo trza bedzie ja na serwis odesłać i trza bedzie z nowu cos kupić mam se wziąsc na te pare tygodni z powrotem nf7 czy na pare dni se porzyczyć bo w końcu nie wiem kiedy to w polsce bedzie i ile to warte jest bo słysząłem ze jakąs nieokreśloną ryse ma i nie wiadomo o co z nią łażi a po za tym to nie wiem na ile fsb chodzi i cała reszsza żadnych testów 0 nic i co mam robić jak byście poradzili biednemu o/c :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volteq Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 Ja na Twoim miejscu pozyczylbym [jesli masz taka mozliwosc] i poczekal na tego an7. A na pewno na recenzje z Frazpc.pl, moze za jakis tydzien bedzie gotowa, to dowiesz sie wstepnie czy jest warta tyle czekania :D Ja tam czekam ;) W najgorszym wypadku wciagne nf7-s'ke i bedzie spokoj 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 no możliwośc pozyczenia mam tylko to takie porzyczanie moge porzyczyć na tydzien moze 2 ale wiadomo czy za 2 tygodnie bedzie te an no fakt ze dowiem sie z testów co i jak. Tylko jak wypadnie świetnie a jej jeszcze nie bedzie to co sie chyba zastrzele albo pojade do abit polska i wydzierzawie 1 sztuke dla siebie jak byście mieli obstawiać to obstawiacie ze kiesy bedzie sostępna w hurtowniach ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 no możliwośc pozyczenia mam tylko to takie porzyczanie moge porzyczyć na tydzien moze 2 ale wiadomo czy za 2 tygodnie bedzie te an no fakt ze dowiem sie z testów co i jak. Tylko jak wypadnie świetnie a jej jeszcze nie bedzie to co sie chyba zastrzele albo pojade do abit polska i wydzierzawie 1 sztuke dla siebie jak byście mieli obstawiać to obstawiacie ze kiesy bedzie sostępna w hurtowniach ?? Tobie serio wszystko trzeba powiedziec :?: 8O :?: Sam nie mozesz tam zadzwonic i dowiedziec skoro ci sie tak pali :?: :? Bez obrazy, ale czy o kazda bzdure bedziesz pytal :?: :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 to sie tam dodzwoń to tak ja byśd chcuał sie dodzwonić na infolinie neo podczas awarii moze ktoś wie nie bede spedzał 2 dzni przed słuchawką maile do nich padają jak do studni bez dna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Razielo Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 Nowa plyte Abita An7 mozna juz kupic na Alegro za 599zl Link=> http://www.allegro.pl/show_item.php?item=18462793[/url] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 Nowa plyte Abita An7 mozna juz kupic na Alegro za 599zl Link=> http://www.allegro.pl/show_item.php?item=18462793[/url] Tak jak myślałem 600zł, ale wiadomo za nowości i nowinki techniczne trzeba płacić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 on tyle che w kup teraz a nie wiadomo po ile bedzie w hurtowni ciekawe z kąd on je wytrzaskał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volteq Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 Taak, 600zl + koszty przesylki [jakby co], juz wyslalem maila z pytankiem czy ma te plyte w ogole na miejscu, watpie czy ktos ma juz u nas ta plytke, oprocz ludzi od testow. IMHO z cena przegiecie. :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 jak dla mnie za drogo o 100zl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volteq Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 No i dostalem odpowiedz. [...] blablabala ... poza aukcja cena bedzie wynosila 580zl, ogolnie cena moze spadnie za 3-4 tygodnie [...] Hmmm no jak na swieta w sklepach bedzie za ok 550zl to jest warto, teraz sie nie oplaca, poczekajmy zreszta na hurtownie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 zminiłem temat myslę że sie przyjmie całość ruszy na dobre jak mobo pojawi sie w hurtowniach i ludziska sie zaczną przesiadać na tą pięknie zapowiadającą sie płytke Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shorty2001 Opublikowano 2 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2003 zminiłem temat myslę że sie przyjmie całość ruszy na dobre jak mobo pojawi sie w hurtowniach i ludziska sie zaczną przesiadać na tą pięknie zapowiadającą sie płytkeZebys sie nie zdziwil 8). Od pewnego czasu sledze tematy dotyczace tej plyty na zachodnich forum: ABIT USA Forums, Xtreme Systems Forums, itd... (wpiszcie w SEARCH "AN7*") po ich analizie moje zdanie odnosnie plyty AN7 moze byc tylko jedno, ABIT zje*** na calej linii. Plyta zostala wyprodukowana (wypuszczona) w pospiechu! Gdy okazalo sie, ze cos jest z nia nie tak wykonano reczny manicure tzw. "hot fix'y". Mobo wyglada tak jakbys sam je robil: na odlew przylutowane rezytory, rysa srubokretem na PCB (przyszlym wlascicielom nie radze tego laczyc bo padnie 3 slot DIMM) oraz inne. Dziwne takze jest to, iz plyta nie zostala oficjalnie przetestowana przed pojawieniem sie w sklepach przez jakikolwiek zagraniczny serwis zajmujacy sie tego typu rzeczami (volteq, "oprocz ludzi od testow" no comments :o). Wielu z tych, ktorzy kupili ABIT AN7 narzeka. Osoby te dostaly przecietna plyte - oczekiwaly czegos lepszego po brand new mobo - w sumie to sie im nie dziwie. Czesc z nich stwierdzila, iz odda mobo na RMA (wymiana) lub zarzada od sklepow zwrotu pieniedzy. Oby przyszle rev. plyty byly wolne od tych bug'ow a wtedy i ja zastanaowie sie nad przesiadka na AN7. Xtreme Systems Forums: - an7 last second mod? - Solving the AN7 issue ABIT USA Forums: - Abit Tech: Please Respond: AN7 (temat zablokowany przez ABIT'owego moderatora - bez odpowiedzi!) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WRX Opublikowano 2 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2003 To straszne, to sie czyta jak horror. I do tego jeszcze ten kot z duzymi uszami :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 2 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2003 może abit sie ubudzi i wypuści szybko nowy rev jakieś biosiki czy coś bo tak nie moze być Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz78 Opublikowano 2 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2003 Dzwonilem przed chwilka do Actiona. AN7 moze byc juz w sprzedazy w ten piatek. Najpozniej bedzie w przyszlym tygodniu. Cana, jak mi powiedzial gosc od zamowien, okolo 440 netto i nie powinna sie zmienic. Przed 30 minutami spalilem mojego NF7, wiec bede mial motywacje do kupna i przetestowania nowego Abita. Szkoda tylko poczciwego NF7 :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 2 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2003 ciekawe jak beda łazić te wersje z actiona i ciekawe czy wszyskie mają tą ryse z tyłu. Co z recenją na frazie zasneli ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volteq Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 Ale przesada, u mnie sa juz an7 w sklepach po 599zl. Przeginaja, a do tego widze ze ponoc Abit za bardzo sie pospieszyl i cos spierdzielil, tak wiec nie wiem juz czy jest sens kupowania teraz tej plyty. Moze dopiero w przyszlym roku jak wejda kolejne rev. to bedzie sie oplacalo? Jak myslicie? Co do Fraza, racja juz powinna byc ta recka :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerz Opublikowano 4 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2003 Recenzja na frazie juz jest, ale zbyt duzo ciekawych rzeczy to w niej nie ma :( http://www.frazpc.pl/artykuly_wyswietl/199 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volteq Opublikowano 4 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2003 Tak, przeczytalem, i niestety sie zawiodlem ... :(. Na pewno plyta warta uwagi, ale IMHO: nie teraz! - jak Abit poprawi bledy; - jak cena spadnie; A wydajnosciowo prawie taka sama jak poprzedniczka wiec nie ma sensu sie w nia pakowac... Tym samym zdecydowalem sie zamowic nf7-ske :D Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 4 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2003 no nie powiem liczyłme na troche więcej w tej recenzji ale cuż tak bywa. Jak sie pojawiąto se kupie potestuje i jak sie nie bedzie poodbać to do zyda. TRZA JĄ SAMEMU PRZETESTOWAC BO TA RECENCJA TO WIELE NIE MÓWI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 5 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2003 Czyli pozostaje czekać na ABIT AN-7S rev 2.0 bo napewno tek płyty ktora była na www.fraz.pl oraz opisywanej na zagranicznych rorach na pewno nie kupie......do czego to doszło aby po wydaniu 600PLN trzeba jeszcze sie napracować i poprawiać ścieżki............a pozatym jakoś wykonania tej płyty pozostawia dużo do życzenia....chodzi mi tu kondensatory PHASE PSC - dal w AN7 plastikowe zamiast METALOWYCH w NF-7, może w AN-7 rev.2.0 doczekamy sie metalowych........... Abit FanEQ i EQ, Overclocking Guru, FlashMenu, Magical BlackBox, nie rekompesuje tych błędów......chyba kazdy z was jest w stanie zrezygnować z tych bajerów .......kupić NF-7S i miec pewnosc wiekszej stabilnośći, i jakości wykończenia Ciekawe jak postąpi teraz ABIT wyda na rynek NF-7S rev 3.0 i AN7-S rev 2.0 czy w ktoregoś z tych mobo zrezygnuje..............z tego co widać to NF7-S ma nadal wiekszą rzesze fanów...................a AN7-S to jakaś pomyłka..................a zapowiada się całkiem miło podobno NF-7S rev 3.0 ma mieć system chłodzenia OTES..........czego w AN7-S rev 2.0 jeszcze nie bedzie wiec zapowiada sie nowy dylemat NF-7 z chłodzeniem OTES czy AN-7 z BlackBoxem, uGuru i FanEQ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 5 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2003 Jak dla mnie to już na starcie płytę dyskwalifikuje ten wałek z przeciętą "na chama" ścieżką. Ludzie, jak można dopuścić do tego. Przecież to się do kryminału nadaje. Nie jest dla mnie tłumaczemiem, że płyta dopiero pojawiła sie na rynku i są to "choroby wieku dziecięcego". Wyobraźcie sobie, że kupujecie luksusowy, pięknie lśniący samochód... z wystającą do góry na metr rurą wydechową zakręconą jak świński ogonek i do tego zardzewiałą a sprzedawca tłumaczy, że to tak musi byc bo inaczej spaliny cofają się do środka i w następnym modelu juz to zmodyfikują. I co dał ten uGuru??? Dał szanse Abitowi na więcej pieniążków , bo tłum jak zobaczy - O, coś nowego od Abita!! - to od razu poleci do sklepu. A wstępny test pokazał jaki z tego pożytek. Jeden bajer i tyle. Żadnego REALNEGO wzrostu wydajniości czy poprawy stabilności ( no, choć z tym drugim to na ostateczny osąd poczekajmy). Zachodnie fora grzmią z rozpaczy. Takiej lipy to nie było od czasu Asusa P3C2000 na i820, który miał zrąbany fabrycznie kontroler pamięci. Sorki, z całym szacunkiem dla klasy płyty NF7S, ale jej rozwinięcie jest ŻAŁOSNE. POWER BY AMD, czy sądzisz , że chłopaki z frazpc.pl są idiotami? Zrobili taki test na jaki pozwoliła im płyta, a ty o tym by samemu przetestować płytę, tak jakby oni zrobili to źle. Testy są, rywale dobrze dobrani, wnioski wyciągnięte poprawnie, pogląd na wartość produktu mamy jasno przedstawiony. Jestem przekonany, że żaden z nas, nic nowego by przy kontakcie z "frazowym" egzemplarzem by nie wymyślił. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 5 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2003 nie sądze że są idiotami ale nie wieze zeby ich procek szedł max 2200mhz i ani mhz więcej to raz a 2 ze sami piszą ze ten ich egzęplarz nie bardzo finalny był. ciekawi mie tez wersja biosu jakiej uzyli. Jak sam przetestuje to bede wiedział ile jest warta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CobraVerde Opublikowano 5 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2003 płyta jest w Veracompie: http://www.veracomp.pl/produkt.php?id_produktu=1271 sugerowana cena detaliczna to ok. 600 zł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 to sie dzieje z hurtowniami dlaczego nigdzie jej nie ma wszedzie miały być a na razie jest tylko w paru miejscach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...