Skocz do zawartości
tomall0

USB 2.0

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem z USB 2.0 na mojej płycie P4VxAD+, chioset ViaP4X333, WinXp. Nie moge zainstalowac sterów do USB, te na płycie od mobo nie znajduje, z netu też, na razie mam wyłaczone w biosie USB, podobno wina tkwi w Service Pack-u. Czy to prawda czy aby je zainstalować potrzebna jest aktualizacja windy? Via ma tylko do 98 i Me.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musisz mieć albo SP1 albo tylko łatkę do USB2.0 (jeżeli masz problem z kluczem, lub jego zmianą). Potem klikasz na pierwszy "Głowny koncentrator USB" i zmieniasz dla niego sterownik pokazując ścierzkę do sterów USB2.0.

Tylko ten jeden da się zamienić na "USB2.0 Root Hub"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musisz mieć albo SP1 albo tylko łatkę do USB2.0 (jeżeli masz problem z kluczem, lub jego zmianą). Potem klikasz na pierwszy "Głowny koncentrator USB" i zmieniasz dla niego sterownik pokazując ścierzkę do sterów USB2.0.

Tylko ten jeden da się zamienić na "USB2.0 Root Hub"

No niestety nie moge nic zrobić. mo ze przyczyną jest winda- oryginalna inaczej:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To przeszkadza tylko zainstalować SP1 - ściągnij sobie to: LINK . Ja z tego spokojnie zainstalowałem. Poprawkę dałem ci tylko do XP Polskiego - jak potrzebujesz do EN to mogę ci wysłać.

Dzięki, ale właśnie tych nie mogę zainstalować:( No i ja mam chipset Via, a te są do Intela:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...) No i ja mam chipset Via, a te są do Intela:(

Rozpędziłem się :oops: 8)

A nie możesz zainstalować driverów, czy uaktualnienia MS?

Driverów, uaktualnienie mam zainstalowane. Szukałem ale nie moge nigdzie znaleźć, może ktoś ma taką płytę albo wie gdzie można znaleźć drivery USB 2.0 pod XP dla Via.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi