Skocz do zawartości
j.h.hudy

czemu jak zmienilem z master na slive to moj tryb sie....

Rekomendowane odpowiedzi

wiedzac ze za tydzien bede mial wypalarke litona postanowilem zmienic zwore cdromu z master na slive bo podobno nagrywarka musi byc jako master....

Jednakze po zmianie zworki cdromu z master na live winzgroza zmienila tryb pracy z udma na pio :?

Probowalem kasowac kontrolery dysku.cdroma lecz to nic nie pomagalo :evil:

Doradcie cos bo teraz nero cd/dvd speed wskazuje przy poczatku odcztu plyty 16.xx a jak udma bylo wlaczone to na poczatku bylo 24.xx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze sprawdź ustawienia BIOS. Po drugie - może ten typ tak ma? Nie testowałem, ale to możliwe (DMA tylko jako master). Po trzecie - nagrywarka nie musi byc na master, u mnie chodzi na slave i jakos żyję :P (LiteOn ma DMA również jako slave)

---

AT

PS. Po piąte - sprawdź na cdrinfo.pl ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiedzac ze za tydzien bede mial wypalarke litona postanowilem zmienic zwore cdromu z master na slive bo podobno nagrywarka musi byc jako master....

Jednakze po zmianie zworki cdromu z master na live winzgroza zmienila tryb pracy z udma na pio :? 

Probowalem kasowac kontrolery dysku.cdroma lecz to nic nie pomagalo :evil: 

Doradcie cos bo teraz nero cd/dvd speed wskazuje przy poczatku odcztu plyty 16.xx a jak udma bylo wlaczone to na poczatku bylo 24.xx

Nie kasuj kontrolerów tylko skasuj cdrom z listy urządzeń niech xp poszuka go jeszcze raz, u mnie to pomaga 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...