j.h.hudy Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 wiedzac ze za tydzien bede mial wypalarke litona postanowilem zmienic zwore cdromu z master na slive bo podobno nagrywarka musi byc jako master.... Jednakze po zmianie zworki cdromu z master na live winzgroza zmienila tryb pracy z udma na pio :? Probowalem kasowac kontrolery dysku.cdroma lecz to nic nie pomagalo :evil: Doradcie cos bo teraz nero cd/dvd speed wskazuje przy poczatku odcztu plyty 16.xx a jak udma bylo wlaczone to na poczatku bylo 24.xx Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp1mta Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 Po pierwsze sprawdź ustawienia BIOS. Po drugie - może ten typ tak ma? Nie testowałem, ale to możliwe (DMA tylko jako master). Po trzecie - nagrywarka nie musi byc na master, u mnie chodzi na slave i jakos żyję :P (LiteOn ma DMA również jako slave) --- AT PS. Po piąte - sprawdź na cdrinfo.pl ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 wiedzac ze za tydzien bede mial wypalarke litona postanowilem zmienic zwore cdromu z master na slive bo podobno nagrywarka musi byc jako master.... Jednakze po zmianie zworki cdromu z master na live winzgroza zmienila tryb pracy z udma na pio :? Probowalem kasowac kontrolery dysku.cdroma lecz to nic nie pomagalo :evil: Doradcie cos bo teraz nero cd/dvd speed wskazuje przy poczatku odcztu plyty 16.xx a jak udma bylo wlaczone to na poczatku bylo 24.xx Nie kasuj kontrolerów tylko skasuj cdrom z listy urządzeń niech xp poszuka go jeszcze raz, u mnie to pomaga 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 Możesz jeszcze ustawić ręcznie tryby w rejestrze. Poszukaj na forum bo kiedyś dokładnie to opisałem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 Takie głupie pytanie, po przłorzeniu zworki podłączyłeś cd pod środek tasmy? Jak nie to spróbuj, może mu się odmieni. BTW To nie czasem cdrom LG? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 Problem rozwiazany! :D wystarczylo reset biosu zrobic Poniewaz problem zostal rozwiazany mysle ze mozna zamknac to forum i nie udzielac wiecej odpowiedzi :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...