mily Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 Hey! Mam problem z YAMAHA 4416E. Otóż wszystko pięknie działało, aż siadł mi Windows. Sformatowałem dysk i zainstalowałem go od zera. Potem sterowniki, sofcik i Windows nie widzi nagrywaki, tzn. widzi ja, ale jako zwykly naped CD-ROM i jako zwykly CD-ROM poprawnie dziala. Zaden soft nie widzi mi wypalary. Co jest grane? Plyte glowna oparta mam na nForce2 i caly czas uzywam tych samych sterownikow. Dodam, ze probowalem kilku wersji i nic. Instalacja sterownikow ASPI tez nie pomaga. PROSZĘ O POMOC! Konfiguracja sprzetowa kompa: mobo: Epox 8RDA3+ proc: AXP 1700+ @ 3200+ ram: 2x TWinMOS 512MB DDR400 grafa: Geeforce 2mx dzwiek: SB Live CD-ROM: LB 52x CD-R/RW: Yamaha 4416E dyski: Seagate Barracuda 15GB i WDC 80GB Floppy Alps Kontroler IDE: Promise Ultra100TX2 Modem: USB Thomson z Neostrady zasilacz: Deer 400W Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 6 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2003 Moze juz czas na nia :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raiden Opublikowano 6 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2003 Kup sobie Lite-ona :) To dopiero są nagrywarki... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 6 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2003 Lite-ona... Popieram w 100% Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaaa Opublikowano 6 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2003 Lite-ona... Popieram w 100% tesz ja mam ale powiem ze jusz po 1.5 roq uzytkowania mi sie popsula i nie kce nagrywac woogole Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maybach Opublikowano 6 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2003 podlacz ja do innego kompa i zobacz czy dzieje sie to samo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mily Opublikowano 9 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2003 Mam 2 CD-ROM'y LG 52x i YAMAHA 4x4x16x. Gdy CD-ROM pracuje w PIO jest OK, gdy dam DMA, i tak pracuje w PIO. Gdy wypalare dam na DMA, to dziala jak zwykly CD-ROM, gdy dam ja na PIO dziala jako CD-R/RW. Dlaczego tak sie dzieje?? Czego to moze byc wina?? Dlaczego CD-ROM'y mi sie buntuja i nie chca pracowac w trybie DMA?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ragnor Opublikowano 9 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2003 Kup sobie Lite-ona :) To dopiero są nagrywarki... Ja mam Lite-On'a 52/32/52 i zwykle 1 na 3 płyty choć nie ma błedów w zapisie, nie da się odczytać :(, luba da się odczytać tylko część, ostatnio film który miał 90min na płycie miał tylko 10 min :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mily Opublikowano 9 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2003 Dobre nagrywarki na dzień dzisiejszy robi Plextor, ale powracając do tematu, może wie ktoś dlaczego DMA mi nie chce działać?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...