Skocz do zawartości
MeHow

WD1200 Awaria. Jakie szanse na odzyskanie danych w serwisie?

Rekomendowane odpowiedzi

Zepsul mi sie WD1200 (120GB), mam tam 100GB waznych danych. Dysk odpala sie, popracuje i zaraz sie wylacza, tak ze komp nie przechodzi nawet posta. Jakie sa szanse, ze w serwisie odzyskaja mi z niego dane?

Pozdr

MeHow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zależy, jeśli elektronika, to powinni sobie poradzić i dysk jest sprawny. Gorzej z wyciąganiem talerzy, głowic.

W sumie to nie spotkałem się z takim serwisem.

www.ultramedia.pl - oni w miarę niedrogo mogą odzyskać dane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w servisie to na pewno nie - chyba ze za extra oplata - wysoka oplata og kazdego megabajta

servisy gwarancyjne poprostu formatuja dysk albo daja nowy drive jesli chcesz odzyskac dane to zwroc sie do formy zajmujacej sie tym - ale tracisz gware na dysk bo rozloza go na kwalki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak wazne dane to sie musisz zglosic do www.ontrack.pl . Oni powinni dac rade ale od razu mowie ze bedzie drogo. Maja umowe z producentem i jesli wymaganae jest odzyskanie danych przed oddaniem go do serwisu to nie tracisz gwary. NIe wiem jak teraz ale pol roku temu mogli tak robic.

Skontakuj sie z nimi i sie dowiedz.

Albo przeloz elektronike z takiego samego dysku i zobacz co bedzie.

Albo podloncz go do innego kompa i zobacz moze akurat sie da zgrac dane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no stary ;) 100gb filmow troche znaczy :) no i kurcze cska mialem tam zainstalowanego hahaha... :( :( :(

ale tak najbardziej to ubolewam, bo nijak teraz nie moge wejsc na huby na dc, bo mam sharing 1,5GB a nie 101,5GB : : :

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no bez jaj :( to mi 2 miechy zabralo :( :( :(

ehhh juz do serwisu pojechal dysk : szkoda, ze teraz na moje huby dc nie moge wchodzic z powodu braku dostatecznego sharingu.

ODPADA CHEATOWANIE Z SHARINGIEM !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...