TyBiAs Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 A no wlasnie, kolega przymierza sie do zakupu nowej karty graficznej maks 300zl. Wiec w gre wchodzi Radeon 9200, ale jakos nie darze zaufaniem ta karte... Troche leciwy juz geforce4 mx440, sa tez wersje ze 128 mb ramu, tylko nie wydaje mi sie zeby przy tej karcie to mialo wiekszy sens...wkoncu przy tej wydajnosci to raczej nie uciagnie tekstur wiekszych niz 64mb, a sporo trzeba dolozyc. Czekam na wasze propozycje, pozdro! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 bosheee człowieku nie chce być nieuprzejmy ale doprawdza mnie to do szału bo ile razy dziennie można zadac to pytanie do 300 zł kupisz ( jak dobrze poszukasz badź dołożysz 20 zł ;-) ) jakiegos radeona 9100 (128 bit) i nie ma innej karty wartej tej kasy jeśli nie radeon to jeszcze jest geforce 3ti i błagam na nastpeny raz szukaj bo człowiekowi rece opadają jak czyta to samo poraz enty ps1. aż sie sam sobie dziwie że nie używałem wulgaryzmów chyba dorośleje :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAZOR Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 Żaden Gf4MX 4x0 nie wchodzi w grę ! Jedyny szybki MX to 460 Ultra ale i tak są to jedynie lekko dopracowane Gf2 czyli obsługują DX7.1 Radeon 9200 to już owiele lepsza propozycja, wmiarę szybki jak na swoją cenę no i obsługa DX8.1. Ja bym wziął FX5200, odrazu zaznaczam że zawsze byłem uprzedzony do tej karty, ale w tej klasie cenowej pod wzgledem wydajności rywalizuje z nią jedynie R9200, a pozatym obsługuje DX9.0 ! Więc jeżeli 300zł to MAX i ani złotówki więcej to FX5200. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TyBiAs Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 Masz racje, zbyt lekkomyslnie i pochopnie wystawilem ten topic. A tych Radeonkow to juz nie jest tak latwo teraz dostac ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zac Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 fx5200 128mg(128bit) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmer Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 Ja polecam przeczytanie artykulu na TwojePC: http://twojepc.pl/artykuly.php?id=nvidia_geforce_5200 Powinno rozwiac watpliwosci ;) IMHO lepiej dociulac te 50-60pln i kupic lepsza grafe :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackul Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 Ja bym się przychylał do propozycji MaKaR'a, czyli poszukałbym na twoim miejscu jakiegos używaego Radka 9100 (nie ważne ile mb, ale aby był 128 bit) albo jakiegoś Gf3 TIT. Fx 5200, jak dobrze sie orientuje to wydajnosciowo prezentuje sie podobnie do Mx460, tylko, że on obsluguje Dx 9 (ale jak jak kazdy wie, to troszke punktow wiecej w 3dMark 2k3, ale w grach 0 róznicy, a jak jest to znikoma) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matilde Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 Ja, całkiem niedawno za 300zł kupiłem miesięcznego Herculesa R8500LE 128MB i jest to chyba lepsza propozycja niż nowy, prosto ze sklepu R9200 ?! :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 .... ale w tej klasie cenowej pod wzgledem wydajności rywalizuje z nią jedynie R9200, a pozatym obsługuje DX9.0 ! Więc jeżeli 300zł to MAX i ani złotówki więcej to FX5200. Powiedz mi w gdzie wykorzystasz DX 9 na FX 5200 ? skoro z DX 9 nie radzi sobie 5600 U ???????? ech.... marketing ;) mam pytanko - czy 5200 jest szybsza od 9100 lub 3 ti 200 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackul Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 mam pytanko - czy 5200 jest szybsza od 9100 lub 3 ti 200 ? Zdecydowanie nie :!: Chyba że wersja Ultra, ona może być porównywalna z wyżej wymienionymi kartami Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 no oczywiście radziwił 9100 ( jak gdzieś wurywiesz ) lub g3ti to jedyne karty które jest sens kupić w tej cenie serio te wszytkie fx to że tak powiem dziwny wynalazek i nie włozył bym tego do kompa :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xo0oR Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 wszytkie fx to że tak powiem dziwny wynalazek i nie włozył bym tego do kompa :P A ja włożyłbym ale tylko od : FX 5600 Ultra II i że tak powiem FX to nie jest żaden dziwny wynalazek ... BTW: Ja bym nigdy radka 9200 nie włożył do kompa... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 6 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2003 no oczywiście radziwił 9100 ( jak gdzieś wurywiesz ) lub g3ti to jedyne karty które jest sens kupić w tej cenie serio te wszytkie fx to że tak powiem dziwny wynalazek i nie włozył bym tego do kompa :Pzapodaj jakis link do sklepi z radeonami 9100 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TyBiAs Opublikowano 6 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2003 W sklepach internetowych nie ma juz tych radkow, przynajmniej na siriusie nie ma. A jezeli chodiz o Radeona 9200 to jakos mam uprzedzenai do tej karty. Osobiscie bym wolal Gf3 Ti200, solidna psrawdzona karta, pieknie sie podkreca i w tania. Jezeli znalazby sie Radek9100 to powiedzialem zeby go kumpel od razu bral bo to zdecydowanie najlepsza oferta. A FX 5200 to jak dla mnie straszna lipa a z wydajnoscia tez cienkawo jak tu juz ktos wspomnial. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaZi Opublikowano 6 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2003 A FX 5200 to jak dla mnie straszna lipa a z wydajnoscia tez cienkawo jak tu juz ktos wspomnial.fx5200 od msi jest tylko o 200 markow gorszy od 9100 ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrVonFetysz Opublikowano 6 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2003 u mnie w miescie z tego co widze 9100 nie maja nigdzie maja 9200 ale na 64bit;] wiec zostaje albo 5200 na 128bit i 128mb albo g3ti bralbym g3ti od gainwarda bo da sie krecic(u mnie jak w opisie smiga wszysko bez problemow a i tak gram tylko w 800x600 wiec pamieci na karcie wystarczy i alpha domma3 do 60fp skakala:) ) Ps po co ten topic nie mozna s poszukac :x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 6 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2003 Kuźwa...... :!: :!: :evil: :evil: :evil: :twisted: :twisted: :twisted: Znowu temat z serii jaka grafa do xxx zł ?? :evil: Czy to forum o kupwaniu ?? Rozumiem poradzic sie mozna raz ,dwa ale nie cały czas i to ciągle o grafach, jakby był problem samemu pomyśleć 5min i poczytać kilka artków. Pytam się czy to jest forum o KUPOWANIU ?? LUDZIE OPANUJCIE SIE :!: :!: :!: :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TyBiAs Opublikowano 6 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2003 Sory, juz mowilem ze rzeczywiscie jakos mnie przycmilo, ale bez takich nerwow i nie przyklinaj na forum... A tak pozatym to to forum o sprzecie wlasnie jest do zadawwania pytan "co kupic??" wytezylbys troche uwazniej wzrok, i nie mam tu na mysli usprawiedliwiac sie... ALe topic i tak sie rozwinal, wiec sie komus moze przydac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 6 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2003 Sory, juz mowilem ze rzeczywiscie jakos mnie przycmilo, ale bez takich nerwow i nie przyklinaj na forum... A tak pozatym to to forum o sprzecie wlasnie jest do zadawwania pytan "co kupic??" wytezylbys troche uwazniej wzrok, i nie mam tu na mysli usprawiedliwiac sie... ALe topic i tak sie rozwinal, wiec sie komus moze przydac. Co topic sie rozwinol ?? chyba zartujesz wejdz na tematy dotyczace kupna grafy a dopiero zobaczysz rozwiniety topic a tak pocza tym to własnie tam powineines wchodizc a nie zakładać nowy topic :!: :twisted: Na sprzecei jest specialny topic dla osob chcących kupic grafe wiec po grzyba go zakłądałeś :?: Wkużaja mnie nowe tego typu tematy bo jest ich juz pełno na sprzecie !! Ten topic jest dla ciebie :!: :twisted: : Chcesz kupić karte graficzą? Nie wiesz jaką? Zajrzyj TUTAJ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TyBiAs Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 Widze ze masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem albo wogole nie czytales watku ;) Watek jest glownie o kartach z przedzialu 600-1200, wiec nie bylo tam nic o takich budzetowcach....byl tam jeden ciekawy link :) Prawda ze moglem tam sie zapytac co by doradzali, no ale jakos nie pomyslalem, za co przepraszam cie i innych ktorych to zdenerwowalo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrVonFetysz Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 hmm do 300 zl to jednak nie kupisz g3ti predzej MX lub Fx na 64bitach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxx Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 ja bym proponował radka 9100(128bit) Gainwarda Ti-200(bdb podkrecalne) a jak zadnej z tych graf nie dostaniesz to moze Fx 5200 64mb(ale to gowno) gainwardy jeszcze kupisz a co do Radeonow 9100 i 8500 to juz ciezko bedzie. ja bym brał Ti-200 Gainwarda.(ok 350zł) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 mam pytanko - czy 5200 jest szybsza od 9100 lub 3 ti 200 ? Zdecydowanie nie :!: Chyba że wersja Ultra, ona może być porównywalna z wyżej wymienionymi kartami Zależy od testu, raz jest porównywalnie, raz fx "do przodu", a w w niektórych skolei strasznie odstaje (fx) od tamtych kart. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 A tak prosiłem, żeby wszystkie pytania o karty graficzne zadawać w tym temacie: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=46628 Benek dał tam linka do testów kart low-endowych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...