przeciwnik Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 witam miesiąc temu napisałem ten post http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=45043&highlight= Od tamtego czasu wymieniłem już 3 płyty główne ( 2 ABit nf7 s i fic au 13) i dalej jest to samo co było, czyli ( zegar w windowise spieszy się w czasie minuty 10 sekund, a wraz z nim wszystko szybciej chodzi, czyli gry, muzyka itd. dodam że gry niemiłosiernie szarpią) nie pomaga dosłownie już nic! w 100 % wykluczyłem te rzeczy które mogły by to powodować: Płyta główna, pamięć, karta grafiki, modem, dysk twardy, nagrywarka, Oprogramowanie, wirusy ustawienia biosu, sterowniki itd.... Zmieniałem te części które wymieniłem wyżej i dalej jest to samo co kiedyś :( Został jeszcze procesor, zasilacz. wydałem przez ten głupi problem całe swoje marne oszczędnośći i nie stać mnie już dosłownie na nic. może ktoś ma jeszcze jakiś pomysł co to moze być ? gdybym wiedział co na 100 % to powoduje to uzbierał bym jakąś kase. Panowie proszę o pomoc ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 dodam jeszcze że teraz komp choci normalnie, ale wystarczy że go wyłącze i włącze i już bedzie chodził przyspieszony. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 a zasilacz jaki masz?? chyba nie powiesz ze condogen....? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 hm... skoro zostaly ci tylko 2 rzeczy to pozycz zasilke od kogos [btw jaka masz?] i posprawdzaj. procka jakbys mogl , tez pozycz . wtedy bedziesz mial spokoj. ja nie wiem co to moze byc , ale sklaniam sie ku procesorowi. przeczysc go dokladnie z nadmiaru pasty i tym podobne . wiecej pomyslow nie mam :/ jednak najlepiej by bylo jakbys mogl pozyczyc owe 2 rzeczy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 modecom 300 w ten który budowany jest na fortonie. napięcia mam takie: 3,3V - 3,33 12V - 11,90 5.0V - 5,02 dla cpu 1,5 - 1,51 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 Procesor albo zasilacz -> dziwna sprawa ale... stawiam na procka, pozycz co-kolwiek co pasuje i sie dowiesz Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 hm... skoro zostaly ci tylko 2 rzeczy to pozycz zasilke od kogos [btw jaka masz?] i posprawdzaj. procka jakbys mogl , tez pozycz . wtedy bedziesz mial spokoj. ja nie wiem co to moze byc , ale sklaniam sie ku procesorowi. przeczysc go dokladnie z nadmiaru pasty i tym podobne . wiecej pomyslow nie mam :/ jednak najlepiej by bylo jakbys mogl pozyczyc owe 2 rzeczy najgorzej, że nie mam skąd tych rzeczy pożyczyć. :( musiał bym kupić nowe. Procek jest wyczyszczony i nie ma na nim nadmiaru pasty. Dodam jeszcze że przez kilka dni miałem płyte epoxa na kt 600 i tych problemów nie miałem. wszystko było ok. Jednak na 3 płytach na nForce 2 problem występuje:-( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_mag_ Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 czyli jednym słowem zasiłke sprawdziłes no to chyba tylko 1 zostało PROC. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 przedchwilą testowałem sobie rózne ustawienia FSB i odszedłem do kolejnego"odkrycia" , a mianowice na magistrali 133 zegar spieszy się przez 10 minut - 20 sekund. gdy zwiększe magistrale do 166 zegar spieszy się przez 10 minut - 100 sekund 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReDi Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 hmm jezeli to zjawisko zależy od fsb to będzie na 99% proc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 Panowie teraz jestem załamany:( Wymienilem Procesor, zasilacz i dalej mam przyspieszenie w komputerze :( Jedynej rzeczy jakiej nie wymienialem to pamięc Kingston pc 2700 cl 2.5. Czy pamięć może być przyczyną ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranger Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 a może coś w biosie masz namieszane?????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 a może coś w biosie masz namieszane?????? Bios mam ustawiony fabrycznie ( lub też troszke zmienione niektóre funkcje). 2 miechy już próbuje pozbyć się tego problemu ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranger Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 a probowales do jakies sklepu z serwisem zniesc zeby za drobna oplata zerkneli? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leonidas Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 A może po prostu masz żyłę wodną pod pokojem. Wynajmij różdżkarza :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 kurde... to moze jednak pamieci.. masz jedna kosc? widze ze masz dwie to poprobuj z kazda. powodzenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 witam miesiąc temu napisałem ten post http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=45043&highlight= Od tamtego czasu wymieniłem już 3 płyty główne ( 2 ABit nf7 s i fic au 13) i dalej jest to samo co było, czyli ( zegar w windowise spieszy się w czasie minuty 10 sekund, a wraz z nim wszystko szybciej chodzi, czyli gry, muzyka itd. dodam że gry niemiłosiernie szarpią) nie pomaga dosłownie już nic! w 100 % wykluczyłem te rzeczy które mogły by to powodować: Płyta główna, pamięć, karta grafiki, modem, dysk twardy, nagrywarka, Oprogramowanie, wirusy ustawienia biosu, sterowniki itd.... Zmieniałem te części które wymieniłem wyżej i dalej jest to samo co kiedyś :( Został jeszcze procesor, zasilacz. wydałem przez ten głupi problem całe swoje marne oszczędnośći i nie stać mnie już dosłownie na nic. może ktoś ma jeszcze jakiś pomysł co to moze być ? gdybym wiedział co na 100 % to powoduje to uzbierał bym jakąś kase. Panowie proszę o pomoc ? pomoc ? najpierw naucz sie nieśmiecić forum, przeciez mogles kontynuowac tamten wątek, ale nie, po co, lepiej założyć nowy zrobić burdel, więc ostrzegam po raz ppierwszy, jeszcze raz i bede musiał użyć owoca, narazie zamykam, a ty możesz sobie wontek kontunuować, ale ten stary Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxpp Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 A sprubuj złożyć kompa bez obudowy i tak spróbuj, ja miałem kiedyś kompa który zajebiście zwalniał jak włączyłem dyskietke. Tak samo jak ty wymieniałem wszytko aż w końcu go sprzedałem kumplowi ale powiedziałem wsadz go jeszcze w inną obudowe, posłuchał. Komp biega u niego już 2 miechy bez zastrzeżeń. Obudowa poszła do kosza. Może to głupie co pisze ale mi pomogło. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...