Skocz do zawartości
przeciwnik

3 razy szybszy komputer cd.3 ! Błagam pomocy?

Rekomendowane odpowiedzi

witam

miesiąc temu napisałem ten post http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=45043&highlight=

Od tamtego czasu wymieniłem już 3 płyty główne ( 2 ABit nf7 s i fic au 13) i dalej jest to samo co było, czyli ( zegar w windowise spieszy się w czasie minuty 10 sekund, a wraz z nim wszystko szybciej chodzi, czyli gry, muzyka itd. dodam że gry niemiłosiernie szarpią) nie pomaga dosłownie już nic! w 100 % wykluczyłem te rzeczy które mogły by to powodować:

Płyta główna, pamięć, karta grafiki, modem, dysk twardy, nagrywarka,

Oprogramowanie, wirusy ustawienia biosu, sterowniki itd....

Zmieniałem te części które wymieniłem wyżej i dalej jest to samo co kiedyś :(

Został jeszcze procesor, zasilacz.

wydałem przez ten głupi problem całe swoje marne oszczędnośći i nie stać mnie już dosłownie na nic.

może ktoś ma jeszcze jakiś pomysł co to moze być ?

gdybym wiedział co na 100 % to powoduje to uzbierał bym jakąś kase.

Panowie proszę o pomoc ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hm... skoro zostaly ci tylko 2 rzeczy to pozycz zasilke od kogos [btw jaka masz?] i posprawdzaj. procka jakbys mogl , tez pozycz . wtedy bedziesz mial spokoj. ja nie wiem co to moze byc , ale sklaniam sie ku procesorowi. przeczysc go dokladnie z nadmiaru pasty i tym podobne . wiecej pomyslow nie mam :/

jednak najlepiej by bylo jakbys mogl pozyczyc owe 2 rzeczy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hm... skoro zostaly ci tylko 2 rzeczy to pozycz zasilke od kogos [btw jaka masz?] i posprawdzaj. procka jakbys mogl , tez pozycz . wtedy bedziesz mial spokoj. ja nie wiem co to moze byc , ale sklaniam sie ku procesorowi. przeczysc go dokladnie z nadmiaru pasty i tym podobne . wiecej pomyslow nie mam :/ 

jednak najlepiej by bylo jakbys mogl pozyczyc owe 2 rzeczy

najgorzej, że nie mam skąd tych rzeczy pożyczyć. :( musiał bym kupić nowe. Procek jest wyczyszczony i nie ma na nim nadmiaru pasty.

Dodam jeszcze że przez kilka dni miałem płyte epoxa na kt 600 i tych problemów nie miałem. wszystko było ok.

Jednak na 3 płytach na nForce 2 problem występuje:-(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

miesiąc temu napisałem ten post http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=45043&highlight=

Od tamtego czasu wymieniłem już 3 płyty główne ( 2 ABit nf7 s i fic au 13) i dalej jest to samo co było, czyli ( zegar w windowise spieszy się w czasie minuty 10 sekund, a wraz z nim wszystko szybciej chodzi, czyli gry, muzyka itd. dodam że gry niemiłosiernie szarpią)  nie pomaga dosłownie  już nic!  w 100 % wykluczyłem te rzeczy które mogły by to powodować:

Płyta główna, pamięć, karta grafiki, modem, dysk twardy, nagrywarka, 

Oprogramowanie, wirusy ustawienia biosu, sterowniki itd....

Zmieniałem te części które wymieniłem wyżej  i dalej jest to samo co kiedyś :( 

Został jeszcze procesor, zasilacz.

wydałem przez ten głupi problem całe swoje marne oszczędnośći i nie stać mnie już  dosłownie na nic.

może ktoś ma jeszcze jakiś pomysł co to moze być ?

gdybym wiedział co na 100 % to powoduje to uzbierał bym jakąś kase.

Panowie proszę o pomoc ?

pomoc ?

najpierw naucz sie nieśmiecić forum, przeciez mogles kontynuowac tamten wątek, ale nie, po co, lepiej założyć nowy zrobić burdel, więc ostrzegam po raz ppierwszy, jeszcze raz i bede musiał użyć owoca, narazie zamykam, a ty możesz sobie wontek kontunuować, ale ten stary

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A sprubuj złożyć kompa bez obudowy i tak spróbuj, ja miałem kiedyś kompa który zajebiście zwalniał jak włączyłem dyskietke. Tak samo jak ty wymieniałem wszytko aż w końcu go sprzedałem kumplowi ale powiedziałem wsadz go jeszcze w inną obudowe, posłuchał. Komp biega u niego już 2 miechy bez zastrzeżeń. Obudowa poszła do kosza. Może to głupie co pisze ale mi pomogło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...