Skocz do zawartości
Michał1

Procek bez wiatraka?

Rekomendowane odpowiedzi

Po co się tak męczyć? jeszcze przy okazji płytę spalisz ...

Walnij po prostu młotkiem, efekt taki sam jak włączenie bez radiatora (no prawie - nie będzie dymu i błysku).

Jak lubisz efekty "światło&dźwięk" to kup małą petardę - efekt podobny, a dużo taniej wychodzi zakup.

---

AT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam bez radiatora. Bez wiatraka przy iddle może chodzić non stop (przy full load tak z 1,5 godziny - a bez kręcenia może wytrzymałby nawet non stop).

Tylko, że ja nie mam Athlona 1,7 GHz, a 1700+.

Poproszę fotkę, tak żeby było widać procek i ekran monitora.

---

AT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wawelski zrob tak jak mowi sp1mta, bo i ja wiary nie daje (albo to jest dzolk...)

Moj kumpel ma 1700+ i musial wstawic do budy wentyle, bo mu standardowy 80x80 przy 3k rpm nie wyrabial (cos ala FRII) jak cieplo bylo (w zimie chodzil bez przeciagu w budzie ;) ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie a ja kiedyś zapomnaiłem założyć na bartka radiatora bo chciałem spr czy wentyl chodzi,włanczam pyk zgasł,dotykam jądro zimne,wlanczam nic dopiero jak założyłem radiator włonczyłem i chodzi:))),i jakoś się mu nic nie stało!!!.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za pozwoleniem - moje Pentium 2 się obraża, jak zabieram mu radiator i dmuchawkę, emanuje skwarem i wygraża mi cache'em. Z radiatorem i dmuchawką niewiele lepiej. Inna sprawa, że niektórzy tutaj mają na pamięciach grafiki większe blaszki niż ja na procku :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy można  włączyć komputer  bez zadnego radiatora  ani  wiatraka na  procesorze,  dokładnie  chodzi  mi o athlon 1,7 Gh :?:  (czy  sie spali)

Ja raz odpalilem swojego sprzeta (Barton 2500) bez coolera na nim podczas testow plyty i takich tam. Wcisnalem power i sprzet sie wlaczyl na jakies 2 sekundy (bylo slycha tylko takie CYK jakby chcial wiatrak ruszyc) - prawdopodobnie zadzialal czujnik temperatury na plycie i wylaczyl kompa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

raczej mozna tak zrobic, potrzebny jest duzy miedziany cooler, sk-6 cos w tym stylu i oczywiscie zmniejszyc napiecie do 1,4-1,5v... zalaczyc jakis soft cooler i mysle ze przegladanie stron powinno byc ok, o grach zapomnij

PS. u mnie duron 850 z napieciem 1.60 i dragon orbem (wylaczonym wiatrakiem) dzialal i temperatury znosne ~40 stopni

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eee, moj athlonik 1700+ dut3c na defaultowym taktowaniu i v-core zanizonym ok 0.05V (codegen) golil ok 5 min w windzie bez chodzacego wentyla :) potem MBM zaczal jeczyc ze tam 80st blablaaablaaa;

potem sie zczailem ze coolerka nie podpielem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...