Skocz do zawartości
lukasrz

Twinmos czy Kingstone

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !! Mam zamiar dokupić troche Ram-u do kompa -niedużo bo 128MB ale zawsze to coś i teraz pytanko co polecacie Twinmosy czy Kingstone - 266Mhz a dokładnie chodzi mi o to na której z tych pamiatek wyciągne lepsze timingi obecnie na swoich SpecTek-ach mam CL 2/6/2 i takie bym chcial uzyskac tez na tych wiem ze pytanie torche głupie bo to zalezy od modelu , danej serri itp... Z Twinmosami niemialem nigdy nic wspolnego i nieiwem czy będą lepsze od KINGSTONE-ów dlatego proszęo waszą podpowiedz.

THX.

128MB DDR TWINMOS 108zł

128MB DDR KINGSTONE 118zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm... wiesz rozne to bywa jesli twimos na m-tecach albo bh5 (ale nie jestem pewien czy sa takowe na 266) to sa naprawde rewelacyjne na innnych kosciach (winbond elixir) przecietne albo liptpn totalny. Co do kongstonow to hmm... jesli nie sa to hyperxy (a sadzac po cenie raczej nie) to rowniez loteryjka straszna raz trafi sie na extra raz na srednie. Jesli nie zamierzasz krecic to polecam twinmosy --->>> tansze :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie lepiej już DDR333 zakupić ?? kosztują kilka złociszy taniej ale jeśli zmienisz płytę to akurat będą, a popza tym DDR333 na 266 MHz wyciągnąlepsze timingi niż DDR 266 na 266 MHz.

ja mam kingstony value ale na kościach infineona i kręcą się zawaliście, więcej niż 420 MHz nie sprawdzałem ale na samsungach (dla kogoś kupiłem) kręciły się marnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie lepiej już DDR333 zakupić ?? kosztują kilka złociszy taniej ale jeśli zmienisz płytę to akurat będą, a popza tym DDR333 na 266 MHz wyciągnąlepsze timingi niż DDR 266 na 266 MHz.

ja mam kingstony value ale na kościach infineona i kręcą się zawaliście, więcej niż 420 MHz nie sprawdzałem ale na samsungach (dla kogoś kupiłem) kręciły się marnie.

Wiem ze lepiej i bede starał sie wzioć 333 albo 400 jak bedzie mala róznica w cenie napisalem 266 bo chcialem porównanie tych dwóch konkretnych pamiątek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm... wiesz rozne to bywa jesli twimos na m-tecach albo bh5 (ale nie jestem pewien czy sa takowe na 266) to sa naprawde rewelacyjne na innnych kosciach (winbond elixir) przecietne albo liptpn totalny. Co do kongstonow to hmm... jesli nie sa to hyperxy (a sadzac po cenie raczej nie) to rowniez loteryjka straszna raz trafi sie na extra raz na srednie. Jesli nie zamierzasz krecic to polecam twinmosy --->>> tansze :lol:

8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O co za brednie 8O 8O 8O 8O

primo - BH5 to sa wlasnie Winbondy i na tych kosciach sa najlepsze TwinMosy

secundo - BH5 to jest czas dostepu dla kosci (5ns) w modulach PC3200 (DDR400) dla DDR266 byloby to "BH7.5" (7.5ns) o ile takie Winbondy sa, bo BH6 (6ns) dla DDR333 sa na 100%

tertio - najczesciej pod radiatorem HX-ow sa kostki Infineon wiec zamiast przeplacac za radiator (i firme) mozna od razu kupic Infineona

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O co za brednie 8O 8O 8O 8O

primo - BH5 to sa wlasnie Winbondy i na tych kosciach sa najlepsze TwinMosy

secundo - BH5 to jest czas dostepu dla kosci (5ns) w modulach PC3200 (DDR400) dla DDR266 byloby to "BH7.5" (7.5ns) o ile takie Winbondy sa, bo BH6 (6ns) dla DDR333 sa na 100%

tertio - najczesciej pod radiatorem HX-ow sa kostki Infineon wiec zamiast przeplacac za radiator (i firme) mozna od razu kupic Infineona

ad 1) tfu tfu tfu... jasne ze tak zamiast wpisac (twinmos, elixir) wpisalem (winbond, elixir) :oops: i wyszla z tego faktycznie niezla bajka

ad 2) fakt :oops: sora za wprowadzenie w blad chyba za bardzo sie rozpedzilem :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...