Skocz do zawartości
jakac

FSB 130Mhz na KT133

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie dzisiaj udało mi się ustawić FSB 130 Mhz na KT133 PCI = 42Mhz Było to ustawienie 7,5x130 Winda chodzi stabilnie, a teraz pytanie czy jak zastosowałbym peltiera na mostek PN to uda mi się ustawić FSB 136 Mhz bo przy 133 mam na PCI 44 Mhz :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja nie wiem, czy twoja plyta ma dzielnik odpowiedni, ale wystarczy samo wc na chipsecie (ale nie wiem, jak to wszystko tam zmiescic), bo plyty na kt133 nie maja zbyt wiele miejsca wokool chipsetu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie dzisiaj udało mi się ustawić FSB 130 Mhz na KT133 PCI = 42Mhz Było to ustawienie 7,5x130 Winda chodzi stabilnie, a teraz pytanie czy jak zastosowałbym peltiera na mostek PN to uda mi się ustawić FSB 136 Mhz bo przy 133 mam na PCI 44 Mhz  :D

Gratuluje nie wiem jak udało ci sie to zrobić bo u mnie nie startuje na więcej niż 106 Mhz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie dzisiaj udało mi się ustawić FSB 130 Mhz na KT133 PCI = 42Mhz Było to ustawienie 7,5x130 Winda chodzi stabilnie, a teraz pytanie czy jak zastosowałbym peltiera na mostek PN to uda mi się ustawić FSB 136 Mhz bo przy 133 mam na PCI 44 Mhz  :D

Hmm albo to dziwny chipset albo coś mi umknęło.Zawsze mi sie wydawało że jak wskoczysz na FSB 133 to dzielnik zmienia Ci sie automatycznie na 1/4 i PCI masz 33MHz(przy FSB136 PCI=34)Przynajmniej do tej pory tak zawsze miałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm albo to dziwny chipset albo coś mi umknęło.Zawsze mi sie wydawało że jak wskoczysz na FSB 133 to dzielnik zmienia Ci sie automatycznie na 1/4 i PCI masz 33MHz(przy FSB136 PCI=34)Przynajmniej do tej pory tak zawsze miałem.

zmienia się ale nie na KT133 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...