Skocz do zawartości
B3T0N

moje prymitywne WC - (modemowcy beware !!! )

Rekomendowane odpowiedzi

Lukas20 - spodziewalem sie takiej wypowiedzi od kogos ....padlo ze Ty sie tak wypowiedziales :) - jak wczesniej zaznaczylem - jest to chlodxenie zlozone na pajaka - moja buda przezyje gwalcenie przez spawarke , wyzynarke , dremmela (tojke :P) , szpachle ( :lol: ) - mod bedzie bardzo zaawansowany - duzo mojego wkladu :) - postawilem tego topica poniewaz duzo ludzi molestowalo mnie o to zebym pokazal WC - wiec pokazalem - dlatego napisalem "moje prymitywne WC" :)

I tak trzymac.

Ja akurat posawilem na jak najbardziej skromny wyglad (niestety widac filtry od wiatrakow w topie budy). Ciekawe czy uda Ci sie przywrocic estetyke budzie po tych operacjach :)

Zapytam tak od razu: jak robiles podswietlane napisy w przednim panelu (w jakies budzie u Ciebie to widzialem).

kod > Co do wydajnosci to trudno zgadywac, ale wedlug mnie raczej nie bedzie ona powalajaca. Pompa o stosunkowo malej mocy, duzo blokow (czyt. oporow), chlodniczka mimo wszystko malutka i bez shrouda.

Chyba lepiej zastosowac EHEIM'a 1250 albo pompce CO zamiast kilku mniejszych modeli. Wtedy nie bedziesz bezpotrzebnie komplikowal ukladu i wydluzal dlugosci rurek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyglada zajebiscie nie powiem, ale co do wydajnosci to nie sadze zeby byla powalajaca. Napewno bedzie wydajnie, ale jak bym mial 1500 zl to moj proc mialby -40C a nie 30C. Jak dla mnie wyglad 10/10, wydajnosc 8/10, a oplacalnosc 2/10.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a mnie sie nasuwa pytanie gdzie kupiles wentyl titana bo nigdzie go znalezc nie moge. A i pozdro dla twojego sado-maso portfela.

zapraszam na strone gdzie bardzo dobre obudowy sie sprzedaje - wystarczy wejsc tam na Livechat'a i pogadac z Angelą lub Michalem ;) - dla ulatwienia - link w moim WWW ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:arrow: B3T0N - co jest? juz znudzilo Ci sie uzytkowanie WC Dangerden'a czy masz moze jakis nowy, ciekawy pomysl na chlodzenie i zmodyfikowanie swojego kompa? sugeruje sie tutaj Twoim ogloszeniem na gieldzie Tweak'a.

chyba zaczynam coraz "trzezwiej" patrzec na to wszystko ... czas znalesc sobie TĄ JEDYNĄ , a nie tylko kompy kompy , modding i te sprawy ... a mam juz dosc "ulotnych" zwiazkow na baletach (bo tylko na balety mam czas w weekendy) :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hyhy ciekawe co ma jedno z drugim wspolnego:) No ale nie wikam.

Tak BTW ta decyzja spowodujesz pewnie jakies nieprzewidziane konsekwencje, bo pol forum czekalo na to co sie stanie z tym Matrixem;) Zalamania nerwowe na porzadku dziennym;)

przesadzasz...

a co ma jedno z drugim ? - a no ma , bo kasy nie mam na nic prawie - albo cos splacam albo cos dokupuje do moda lub do ulepszenia kompa

teraz kupilem 5600 Ultra 8O pieprzony nalog komputerowy grrrrr :x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No B3ton to musiało kosztować kupe kasiorki. A tak wogóle to też mam tą chłodnice. Tylko że ja w moim chieftecu'u wyjołem podstawke na zasilacz, i tą blache co trzyma zasilacz odkręciłem i teraz tam wstawie plekse, dlatego że teraz mi sie wszytko zmieści, tam nad zasilaczem będzie mi widać dziurki do przykręcenia chłodnicy, tylko jak narazie czekam na wentylka 120x120 :) . A tak wogóle to 600l/h To nie jest mało, a szczególnie jeśli jest to eheim. A i jeszcze jedno tam jak masz dyski:) to jak masz jeden "koszyczek" to drugi wyjołeś pod spodem i ci została taka blaszka (podstawka) jak zdejmiesz CAŁY przód obudowy to wystarczy przewiercić lekko 3 nity i już po blaszce kiedyś mozna najwyżej przykręcić czy coś. No chyba ze zamierzasz mieć 6 dysków, no ale to i tak :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety B3TON rezygnuje z WC, O/C :( :( :( :( :( :( Chyba za dużo $$$ na to wydawał :/

na razie jeszcze wszystko mam w domku - doglebnie sie zastanawiam nad sprzedaniem WC Dangerdena i zaczeciem od poczatku - czyli objazd shrotow z porzadna nagrzewnica , pozniej czyszczenie tego , odnawianie , robienie shrouda , wkurzanie sie nad tym , montowanie , stressowanie czy nie zaleje kompa, a jak juz zaleje , to utrata karty graficznej :lol:

kurdee to byly czasy :( - a teraz ?? kurde zlozylem to , zero stresu , nic inwencji i pracy - BUUUUUUUUU to nie dla mnie - glupie bezserwisowe WC !!!! :/

ble ble ble :x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi