Skocz do zawartości
jackkpl

UWaGA, posiadacze P4- bardzo dobra wiadomosc

Rekomendowane odpowiedzi

A ja skomentuje to tak - buehehehhe - wielka sciema, na chlodzeniu powietrznym nie mozliwe jest schlodzenie ponizej temperatury obudowy. Poza tym czasami wskazania czujnika trzeba wykaliborwac,  u mnie w biosie np pokazuje 40 st a programik pokazuje 16 - 24 stopnie roznicy. 24 stopnie na procu to ja mam jak o godzinie 2 w nocy wystawie kompa na dwor. Z reszta najlepiej jest dotknac radiatora, 24 stopnie to od metalu czuje sie zimno .

nie chcę się wykłucac ale w biosie to czasem mam 14 jak startuje a bo 3 godzinnym męczeniu w Stress mam 38 a program pokazuje 40!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może troche sie glebnąłem bo mam 26 na procu a w zime 15!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

To jaka jest temperatura u Ciebie w chacie zimą???

co się czepiasz :wink: chłopak w iglo mieszka :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeszcze w zime to mam 15 na procu a w budzie 30 bo nie mam tera zadnego inego wentyla próczp proca i zasiłki

Człowieku, ty masz lepiej niż ja na wodnym. Pzy włączaniu kompa mam ok 23 stopnie na procu, a teraz ze względu na upały mam 26 w pokoju, a 30 koło obudowy, 33-34 w obudowie, a 38 na procu.

Ty chyba kompa w chłodni trzymasz, albo masz taka płytkę, jak moja Acorp - tam mam 23 stopnie na P3 933MHz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedy zobaczylem temat postu bylem pewny ze chodzi o ostatnie rewelacje z palacymi sie kreconymi northwoodami. Pomylilem sie niemniej jednak spiesze doniesc ze kazdy wynik np. PIV 1.6A pow. 2.55Ghz jest z moddem napiecia na procku. Ameryki to Ty kolego nie odkryles. U mnie na MSI 845 Ultra bez modda max to bylo 2.56 Ghz. Natomiast po modyfikacji 2.8Ghz!

Jednak jak sie okazalo duzo sie nie pomylilem (odnosnie palacych sie PIV). Ten watek sie pojawil. Nie twierdze ze to niemozliwe niemniej jednak... blogoslawieni, ktorzy nie widzieli a uwierzyli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej kosher, kolejna osoba ktora nie umie czytac uwaznie. Nie chodzi o to ze mod na napiecie daje mi 1.85 volta. wlasnie pisalem o tym dziwnym zbiegu okolicznosci, a moze wadzie pewnych plyt gl. U mnie nie wazne na jakim napieciu powyzej 2.26 ghz (139 fsb ) nie dalo sie wogole bootnac, post sie nie pojawial i klapa, a z tym modem (mimo iz nie daje mi wiecej napiecia- nadal ograniczam je biosem) moge spoko nawet do 160 fsb jechac. To jakas dziwna wada pewnych plyt (wyczytalem to na zagranicznym forum). Po prostu ten mod mimo iz nie powinien miec wplywu na max fsb na plycie gl to jednak jakos na to wplywa. Napewno niektorzy maja takie problemy, ze 1 mhz wiecej i nagle z full stabilnego kompa nie udaje sie nawet postu zrobic. O TO MI CHODZI, a nie o jakies odkrycie ameryki!!!!!!! Czytajcie wczesniejsze posty zanim cos napiszecie, wiem ze jestem nowy i nie chce sie madrzyc, ale zauwazylem ze niestety duzo osob pisze tutaj po to zeby miec chyba wieksza liczbe postow ogolem.............. esh, szkoda gadac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ej... a co ja napisalem. Bez modda nie idzie a z moddem idzie. Z ta Ameryka to chodzilo mi o to ze to przeciez stara historia.

Co do wadliwych plyt, to raczej kwestia interpretacji. W pierwszym przypadku podnosisz napiecie a w drugim nie, mimo ze zawsze masz 1,85V.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiec z tym napieciem ktos sprawdzal na swoim intelku czy nie ???? Bo mam zamiar !!!!!!! a co do temp to na vulcano 7 cos z plusem chyba mialem temp ( 1.6 @2,46) ) okolo 50 C na stres 1 h moze i wicej ale nie wicej niz 53 a na standrdowym odpalil sie na 2.4 i nadal dziala ( 3 tydzien ) i moze jak mu zapodam wiecej VOLT (a dzialam na 1.7 bios wiecej nie podaje) pojde na vulcano do 2.8 ???????????? HIHIIIHIHI co wy nato ??wiem pamieci :)))) :( :( :( :( :? :? :? :( :( :? :? :( :( :? :? :( :( :? :evil: :twisted: :twisted: :twisted: :evil: :evil: :twisted: :twisted: :evil: :roll: :roll: :twisted: :evil: :twisted: :roll: :arrow: :arrow: :idea: :idea: :idea: :idea: SPRZEDAM PLYTE :!: :!: CHCIALBY KOTOS Z PAMIATKAMI :?: :!: :!: :?: :!

: :?: 8O :D 8O :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiec z tym napieciem ktos sprawdzal na swoim intelku czy nie ???? Bo mam zamiar !!!!!!! a co do temp to na vulcano 7 cos z plusem chyba mialem temp ( 1.6 @2,46) ) okolo 50 C na stres 1 h moze i wicej ale nie wicej niz 53 a na standrdowym odpalil sie na 2.4 i nadal dziala ( 3 tydzien ) i moze jak mu zapodam wiecej VOLT (a dzialam na 1.7 bios wiecej nie podaje) pojde na vulcano do 2.8 ???????????? HIHIIIHIHI co wy nato ??wiem pamieci :)))) :( :( :( :( :? :? :? :( :( :? :? :( :( :? :? :( :( :? :evil: :twisted: :twisted: :twisted: :evil: :evil: :twisted: :twisted: :evil: :roll: :roll: :twisted: :evil: :twisted: :roll: :arrow: :arrow: :idea: :idea: :idea: :idea: SPRZEDAM PLYTE :!: :!: CHCIALBY KOTOS Z PAMIATKAMI :?: :!: :!: :?: :!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sory za posty 3 razy ale ma problemy z tp sa CMOKAS w ich strone pozniewaz mnie ciagle wypier........... nie wiem za co ????????????

a w sumie to pomililem tematy bo myslalem ze jesto temat o podniesieniu napiecia na p4 poprzez zwarcie nozek na klocku :>>>>>>>>>>>>>. acha kto zna jakis tani sklep intern w POZNANiu na coler water ????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sory za posty 3 razy ale ma problemy z tp sa CMOKAS w ich strone pozniewaz mnie ciagle wypier........... nie wiem za co ????????????

a w sumie to pomililem tematy bo myslalem ze jesto temat o podniesieniu napiecia na p4 poprzez zwarcie nozek na klocku :>>>>>>>>>>>>>. acha kto zna jakis tani sklep intern w POZNANiu na coler water ????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...