Skocz do zawartości
Kost@k

pompka HAILEA HX 6520/30 - co to jest warte?

Rekomendowane odpowiedzi

szukaczka nic nie znalazla , a mam dylemat - musze jakas waterpump zaqpic , bo aquael 700l/h mi umiera :roll:

pytanie brzmi : kto sie z tym spotkal i jak to chodzi? :?

wygladem barrrrrrdzo podobne do eheima , a model HX6520 ma takie parametry (w nawiasie HX6530):

- moc 35W (50W)

- wydajnosc 1000 l/h (1750 l/h)

- wysokosc pompowania 1,6m (2,3m)

- cena 82 zeta (125 zeta)

ktore lepsze o ile wogole dobre? nic nie wiem o tych pompkach i nigdzie mi sie nie udalo znalezc nic poza tym , ze to jest podobno jakis klon eheima

prosze o opinie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam na moja hailea HX6520 nie narzekam, wody mi nie grzeje, o czym swiadcza dosc niskie jak na tak zintegrowany zestaw WC temperatury, mianowicie 2.2 GHz @ 1.65V 41C przy temp otoczenia 24C, a w obudowie 34C.

Pompka owszem z poczatu byla slyszalna, ale od momentu kiedy to nasmarowalem panewki smarem mineralnym i wszystko sie ze soba spasowalo, to zaglusza ja wentylator na chlodnicy latajacy @7V, wentylator halasuje poniewaz kiedys urwala mi sie lopatka wirnika i ja kleilem poxipolem. Wracajac do pompy, jest ona dosc wydajna i do 3 blokow mi w zupelnosci wystarcza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi