Asker Opublikowano 6 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2003 Mam problem... Oddalem ostation dysk do naprawy w ramach gwarancji... tak sie zlozylo ze uznali gwarancje i wymieli na nowy dysk... tylko ze wydaje mi sie ze to starszy model... myle sie? moj ysk to maxtor D740X (bodajrze chyba DiamondMaxPlus 9), a ten nowy ktory chca mi dac to DiamondMaxPlus 8 a model dokladnie to chyba 6E040L0. czy oni mi przypoadkiem nie wcisskaja jakiejs ciemnoty? tzn czy ten dysk jest starszy technologicznie? jest wolniejszy itp itd? nie robia mnie przypadkiem w chu*** ? Za dysk dalem cos kolo 400zl (to bylo rok temu ponad) teraz kosztuje jakies 290zl. jakbym chcial na inny dysk wymienic np na jakiegos WD z 8mb cache ktory kosztuje teraz tez cos kolo 400zl to musze doplacac ronice 110zl czy nie musze bo kiedys dalem za moj dysk 400zl ? zna sie ktos na tym? co na to prawo? prosze o w miare szybka pomoc... do jutra musze podjac decyzje co do dysku... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asker Opublikowano 6 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2003 ludzie pomocy... jednak trza do dzisiaj.... :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leonidas Opublikowano 6 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2003 Jeśli nie mają tego samego modelu to możesz żądać zwrotu gotówki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 6 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2003 Ja juz cos takiego mialem :( Wcisneli mi gorszy dysk i nic na to nie moglem poradzic! Mialem IBM'a 30 Gb 7200 obr, 2 mb cache a dostalem IBM'a 40 Gb 5400 obr, 512 kb cache :evil: Mimo skarg i straszenia federacja konsumentow nie dalo sie nic zalatwic. A z doplata to juz zalezy od firmy. Jedna uwzglednia inna nie. Firma, ktora wcisnela mi ten dysk to wroclawski PROLINE Ceny maja niskie, ale obsluge w serwisie beznadziejna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRECIO Opublikowano 6 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2003 Ja juz cos takiego mialem :( Wcisneli mi gorszy dysk i nic na to nie moglem poradzic! Mialem IBM'a 30 Gb 7200 obr, 2 mb cache a dostalem IBM'a 40 Gb 5400 obr, 512 kb cache :evil: Mimo skarg i straszenia federacja konsumentow nie dalo sie nic zalatwic. A z doplata to juz zalezy od firmy. Jedna uwzglednia inna nie. Firma, ktora wcisnela mi ten dysk to wroclawski PROLINE Ceny maja niskie, ale obsluge w serwisie beznadziejna POTWIERDZAM... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AJDAHO Opublikowano 6 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2003 Ja juz cos takiego mialem :( Wcisneli mi gorszy dysk i nic na to nie moglem poradzic! Mialem IBM'a 30 Gb 7200 obr, 2 mb cache a dostalem IBM'a 40 Gb 5400 obr, 512 kb cache :evil: Mimo skarg i straszenia federacja konsumentow nie dalo sie nic zalatwic. A z doplata to juz zalezy od firmy. Jedna uwzglednia inna nie. Firma, ktora wcisnela mi ten dysk to wroclawski PROLINE Ceny maja niskie, ale obsluge w serwisie beznadziejna nie trzeba bylo straszyc to federacja konsumentow tylko sie tam zglosic , a dysku pod zadnym pozorem nie przyjmowac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AJDAHO Opublikowano 6 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2003 z tego c mi wiadomo nie mozesz zgodnie z przepisami dostac gorszego urzadzenia niz miales , sprawdzilem wlasnie specyfikacje dyskow na stronie producenta model ktory miales - czas dostepu 8ms , ten ktory ci proponuja 10 ms , odpowiedz juz chyba znasz . pozdro i NIE DAJ SIE takie gnojki to wykorzystuja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maybach Opublikowano 6 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2003 Ja juz cos takiego mialem :( Wcisneli mi gorszy dysk i nic na to nie moglem poradzic! Mialem IBM'a 30 Gb 7200 obr, 2 mb cache a dostalem IBM'a 40 Gb 5400 obr, 512 kb cache :evil: Mimo skarg i straszenia federacja konsumentow nie dalo sie nic zalatwic. A z doplata to juz zalezy od firmy. Jedna uwzglednia inna nie. Firma, ktora wcisnela mi ten dysk to wroclawski PROLINE Ceny maja niskie, ale obsluge w serwisie beznadziejna POTWIERDZAM... ja tez potwierdzam, mialem z nimi takie przeboje, ze juz nic nigdy u nich nie kupie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asker Opublikowano 6 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2003 hm... w sklepie powiedzieli mi ze moge napisac odwolanie jak cos... oni dadza to do producenta... hm... napisalem i czekam wiec... thx za porady... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2003 do rzecznika konsumetow z tym Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maq4all Opublikowano 6 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2003 Proline to największe g... Radzę kupywać w arest, ceny minimalnie większe, ale o wiele solidniejszy sklep W prolinie padła mi płyta i przy okazji procek, płytę wymienili od ręki, na odpowiedź w sprawie procka czekałem miech i tak mi nie wymienili. W sobotę będę się zgłaszał do proline z wadliwym dyskiem który już mi wymieniali i zarządam zwroty kasy i jak oddadzą pójdę do arest'u A serwisant w prolinie to ładny debil jak przyjmował procka ściągał z niego pastę termoprzewodzącą, a 5 minut póżniej wciskał mi m.in. że nie położyłem pasty i dlatego zjarał się procek :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 Ja juz cos takiego mialem :( Wcisneli mi gorszy dysk i nic na to nie moglem poradzic! Mialem IBM'a 30 Gb 7200 obr, 2 mb cache a dostalem IBM'a 40 Gb 5400 obr, 512 kb cache :evil: Mimo skarg i straszenia federacja konsumentow nie dalo sie nic zalatwic. A z doplata to juz zalezy od firmy. Jedna uwzglednia inna nie. Firma, ktora wcisnela mi ten dysk to wroclawski PROLINE Ceny maja niskie, ale obsluge w serwisie beznadziejna nie trzeba bylo straszyc to federacja konsumentow tylko sie tam zglosic , a dysku pod zadnym pozorem nie przyjmowac Dysk odbieralem osobiscie, ale bylem tak szczesliwy, ze w koncu bede mial sprawnego kompa, ze nie obejrzalem go dokladnie. Nigdy czegos takiego nie zrobie :!: Ogladajcie dokladnie sprzet, ktory wydaje wam serwis. Po podpisaniu odbioru jest juz za pozno. Mozecie miec pretensje tylko do siebie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...