KOala Opublikowano 6 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2003 Prosze koniecznie podawać magistralę, mnożnik i napięcie! Ewentualnie płyta gł. i chłodzenie! Tylko ustawienia rock stable! Ja mam na Asrock K7VT4X-4x i WC 13x166=2158 przy 1,59V dalej strach mi nie pozwala :( Dodano później: Niestety na 13x166 nie jest stabilnie, musiałem zejść do 12,5x166 :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 6 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2003 ale jakos mnie nie satysfakcjonuje gdybym mial wtedy juz L12 moda zrobionego i WC poszedlby pewnie sporo wyzej. Sprzet taki jak w podpisie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maybach Opublikowano 6 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2003 to co w podpisie, jakos nedznie idzie :cry: tylko 2000 :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOala Opublikowano 6 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2003 ale jakos mnie nie satysfakcjonuje gdybym mial wtedy juz L12 moda zrobionego i WC poszedlby pewnie sporo wyzej. Sprzet taki jak w podpisie :)Całkiem przyzwoicie moim zdaniem !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 6 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2003 rock super stable to tu tez beyloby stable, ale zasilacz sie wylacza bo Vcore jest na poziomie 2.1V jak zmienie plyte, co mam nadzieje niedlugo nastopi to poszaleje bardziej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ExodusXXL Opublikowano 6 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2003 Hmmm...Ładnie panowie ja najgożej wypadam z was niestety 2001Mhz(174x11.5)-niestabilnie:( pamieci siadaja mam tylko DDR333:( ale jak zmienie to cos moze pójde w góre Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOala Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 Hmmm...Ładnie panowie ja najgożej wypadam z was niestety 2001Mhz(174x11.5)-niestabilnie:( pamieci siadaja mam tylko DDR333:( ale jak zmienie to cos moze pójde w góreA nie lepiej ustawić 166 na magistrali i próbować mnożnik zwiększyć?! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThemBones Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 A ja mam tak jak w podpisie. Dodam jeszcze ze proc jest chłodzony coolerem Titan'a za 45PLN :lol: . Rock stable - Prime95 chodzil ponad 24h (wyłączyłem go - mógł dłużej...). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ExodusXXL Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 Napewno było by lepiej KOala:) ale przy mnożniku 12x komp mi sie zwiesza (KLAPA) Słyszałem a nawet czytałem posty innych któży moja podobny problem z mnożnikiem 12 i wyżej:( a DRUTMODA nie chce mi sie robic w końcu to mi wystarczy na razie a póżniej zobaczymy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOala Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 Napewno było by lepiej KOala:) ale przy mnożniku 12x komp mi sie zwiesza (KLAPA) Słyszałem a nawet czytałem posty innych któży moja podobny problem z mnożnikiem 12 i wyżej:( a DRUTMODA nie chce mi sie robic w końcu to mi wystarczy na razie a póżniej zobaczymyDrut-mod dotyczy zmiany napięcia? Jeżeli tak to poproszę o jakieś namiary bo nic na tym forum nie znalazłem :( - chodzi oczywiście o Durona a nie o XP! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 Napewno było by lepiej KOala:) ale przy mnożniku 12x komp mi sie zwiesza (KLAPA) Słyszałem a nawet czytałem posty innych któży moja podobny problem z mnożnikiem 12 i wyżej:( a DRUTMODA nie chce mi sie robic w końcu to mi wystarczy na razie a póżniej zobaczymyDrut-mod dotyczy zmiany napięcia? Jeżeli tak to poproszę o jakieś namiary bo nic na tym forum nie znalazłem :( - chodzi oczywiście o Durona a nie o XP! wszystkie drut mody od athlona XP o,13 um mozna stosowac do tego duronka, do jest to praktycznie ten sam procek, ale z zablokowanym cache. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yorkus Opublikowano 9 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2003 a ja wycisnąłem z durnia 1400 ---> 10,5x200 przy 1,625 V na 10,5x220 juz nie poszedł , powalcze jeszcze z tym , jak macie jakies linki z opisem moda durona 1400 na xp to podajcie , plizz , bede mial Athlona XP ;] ;] yo yo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fireblade Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 ja wicisnolem 2172 na mnozniku 12 i FSB 181 na plycie jak w podpisie temp w stresie 56 stopni napiecie 1.6v. dlaje jak probowalem to mi zasilka wysiadala. chlodzenie coolermaster 3000obs/s za 50 zeta z podstawka miedziana. ale jak wyminie zasilke niedlugo (juz zbieram) to bedzie wiecej:) zapomnialem dodac ze na ustwieniach jak w podpisie rock full super stable dopuki nie zwieksze napiecia V-vore z 1.550 do 1.6 wtedy komp mi sie wylacza jak zapuszcze chroma na max detalach z anizox16 i pogram z 30 min. zasilka mi nie wydala bo sie strasznie grzeje a mam 300W no name. wiec rozumiecie dlaczego wymieniam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOala Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 a ja wycisnąłem z durnia 1400 ---> 10,5x200 przy 1,625 V na 10,5x220 juz nie poszedł , powalcze jeszcze z tym , jak macie jakies linki z opisem moda durona 1400 na xp to podajcie , plizz , bede mial Athlona XP ;] ;] yo yo Z tego co się dowiedziałem na tym forum to nie ma drut-moda przerabiającego Durona na Athlona- można to zrobić malując mostek, jednak zdarzyło się, że komuś proc umarł po takiej przeróbce. Ja jeszcze trochę się wstrzymam, bo narazie nie mam kasy na nowgo proca jakby co... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shantillas Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 ja mialem do testow tylko na jeden dzien durnia 1,4GHz plus pamieci noname 333 wiec nie moglem zbytnio poszales ale bezproblemu udalo mi sie go puscic na 1916MHz (11,5x166) przy nominalnym napieciu, na wiecej nie pozwalal i tak juz qwniany zasilacz :( :arrow: Lagier co to jest za fajna niunina na pulpicie ? moze wyslesz mi na maila ? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UfoK Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 Mój dureń1400 biega na 2353Mhz(13x181) na napięciu 1,85V :( . Czyli raczej tak średnio, ale przynajmniej bez problemu zmodował się na Athlona Xp :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yorkus Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 Przerobilem durona na Athlona wszstko spoko dzialalo ;] ;] Testy porobilem proca powygrzewalem , ( caly czas na 10,5x200 ) NO ale wiecie jak to jest chce sie wiecej i wiecej ;] , To porzyczylem od kumpla zasilacz ( ja mialem jakis no name 230W ) Fortrona 300W 60GT , podlaczylem i od razu postanowilem isc na calosc czyli 10,5x220 -> 2300 MHz , napiecie na procu dalem 1,8V i spoko , windows sie zaladowal , ale zrobil sie restat , no to postanowilem przylozyc do ogniska ;] napiecie na procku zwiekszylem do 1,85 na pamieciach do 2,77 ( pamieci mam kingstony 400 dzialaja stabilnie na szynie 200 z timingami 4 ; 3 ; 2 ; 2,5 ) no i jeszcze zwiekszylem napiecie na mostku z 1,6 na 1,8V No i bylo tak , komp sie odpalil , wszystko fajnie , zaczal odpalac sie windows , i pach , wylaczyl sie , ;] Plyta juz jest w drodze na servis ;] , padla biedaczka ;] ;] , procek zyje , dziala u kumpla jako Athlon 2600+ Nie wiem , co sie stalo gdzie przyczyna takiej akcji , czy dlatego ze nie podlaczylem tego dodatkowego zasilania 12V do plyty , na moim zasilaczu nie mialem takiej mozliwosci , a przejsciowki tez nie posiadalem ,wczesniej na tym fortronie mialem bardzo dziwne napiecie : +5V - 4,89V +12V - 11,43 !! i na procku dalem 1,85V a p[okazywalo 1,77 V Cos nie tak chyba z tym Fortronem a przeciez kumpel kupil go niedawno u haszyda czy jakos tak , z allegro Albo czy ten EPoX dobrze pokazuje te napiecia ??? Ale ja raczej mysle ze moj EPoX nie wytrzymal szyby 220 i napiecia na mostku 1,8 V Co myslicie o tym , jakies rady , bardzo prosze ;] Przesiadlem sie na cos mocniejszego ---> AMD K6 400 MHz , i pomyslec ze na ok 3 tygodnie !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthi Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 to co w podpisie, jakos nedznie idzie :cry: tylko 2000 :cry:super, a mozna wiedziec jaki masz bios? dobrze wiedziec ze nas tej plycie ruszy nowy duron :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serduszko Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 A u mnie chodzi na 2400, 200x12 przy napięciu 1,85. Przy 2500 botuje ale nie ładuje do końca. Może gdybym miał lepszy zasilacz, bo ten co mam nie trzyma napięcia. Przy ustawieniu 1,85 pokazuje 1,82-85. Ale i tak jest super :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maybach Opublikowano 19 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2003 to co w podpisie, jakos nedznie idzie :cry: tylko 2000 :cry:super, a mozna wiedziec jaki masz bios? dobrze wiedziec ze nas tej plycie ruszy nowy duron :) a bios mam najnowszy 8K203409.BIN (09-04-2003) ze strony epoxa www.epox.nl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freeride Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 oooooo widze ze ta płyta Asrock K7VT4 jest spoko :lol: 180 zł i mozna podkręcać :) chyba za niedługo zmieniam płyte :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOala Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 Niestety nie jest to płyta dla extremalnych overclockerów, bo: - zmiana napięcia proca +3% i +6%, - magistrala proca max 166 (+ew. zmiana o kilka punktów w BIOS-ie dla całego systemu), - oficjalnie nie współpracuje z DDR400 (u mnie to się potwierdziło), - upierdliwa zmiana mnożnika jumpersikami, których nie ma w komplecie. W zamian mamy dobrą stabilność i dobrą cenę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<SmILek> Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 uzupełnie wypowiedz kolali bo fsb to masz od 100 do 200mhz z tym ze 185 to max nie dla płytki ale dla twojego HDD:D faktycznie fatalnie sie zmienia mnoznik ale za to jest spoko dzwięk!! i cena.. a DDR obsłogoje tylko nie wszystkie noname.... ja mam Elixiry pc-400 i chodza git!! jak dla mnie 10na 10 za ta cene!!! mozna sie pokusic o asrocka na sis 746FX ale podobno ma kiepski dziwęk... za to z fsb 200 nie ma problemów bo taktowanie PCI/AGP jest zablokowane!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rymek Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 ja mam kiepska plyte wiec za duzo wycisnac sie nie dalo ale i tak jest dobrze :) poszedl na 2128 i dal sie bezproblemowo przerobic na athlona wiec D1400@xp2600+ :D seria to MIXIB 0335VPMW teraz chodzi na 1,55v. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...