Gość Opublikowano 6 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2003 Yo Wczoraj kupiłem sobie Titana TTC-CUV2AB/RHS czyli cooler na grafikę. Z braku czasu zamontowałem sobie go dosłownie teraz przed chwilą i niestety stwierdzam że jego nienaturalne byczenie doprowadza mnie do szału, a na dodatek buczenie jest tylko kiedy cooler jest ustawiony wiatraczkiem ku dołowi, kiedy stawiałem go wiatraczkiem ku górze to działał jak powiniem czyli 0 buczenia. czy wiecie jak wyeliminować to buczenie bo z przyczyn oczywistych nie ustawiem go wiatrakiem ku górze :roll:. O gwarancji też mogę zapomnieć bo moja wspaniałomyślna matka wypieprzyła paragon do kosza :evil: :x :!:. Pomocy co mam robić :roll:. Z góry wielkie THX. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lebioda Opublikowano 6 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2003 Spróbuj WD40 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 6 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2003 brat jak komus skladal kompa z radkiem 9000pro herkulesa to cooler na radku zaczynał chrumkac tak jakby wkrecaly sie kable od czegos...:)) a jak lezal to byl good dopiero jak sie go postawilo zaczal chrumkac no i radek poszedl na gwarancje :)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2003 Spróbuj WD40 Ze zględu na to że to nowy cooler wykluczył bym fakt że się on już zatarł :) raczej bym był skłonny powiedzieć że coś się poluzowało. Ale co :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 6 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2003 Spróbuj WD40A niby w jakim celu WD40 ?? 8O To nie jest substancja smarujaca.... :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 6 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2003 Spróbuj WD40 :P wole piwo od wódy :lol: WD40 to srodek penetrujacy i wyplukujacy smar - jezeli masz ochote zniszczyc lozysko to stosuj ale innym glupio nie radz :!: pieklo sa 3 mozliwosci: - wybite (zwalone) lozysko - zle wywazony - wysechl smar innymi slowy reklamacja :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lebioda Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 Połowa wentylatorków jedzie w moim kompie na WD40 od roku i jakoś wszystkie chodzą 8, więc nie wiem czemu ten miałby się popsuć Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 daj im sie na czyms slizgac to zobaczysz jak beda chodzily heh ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 Połowa wentylatorków jedzie w moim kompie na WD40 od roku i jakoś wszystkie chodzą 8, więc nie wiem czemu ten miałby się popsuć 1. tez kiedys uzywalem do momentu kiedy lozyska zaczely piszczec - a ze wszystkie "piszczce" mialy jedna rzecz wspolna - "samrowalem" je WD40 - wiec juz nie uzywam :) tzn male sprostowanie uzywam np do "rozruszania" kłódek, zamkow i zawiasow na dzialce po zimie :P choc tamte nie poruszaja sie z predkoscia paru tys. obrotow na min. to i tak potem smaruje prawdziwym smarem :) 2. poczytalem o wlasciwosciach WD40 i nie ma on wlasciwosci smarujacych - tylko rozpuszcza i wyplukuje smar wiec przeciwienstwo tego do czego Ty proponujesz - a ze zapobiega tarciu jak go duzo napsikasz do srodka, wiesz H2O tez zapobiega tarciu a jakos nikt jej nie leje do lozysk :P 3. jak cos jest do wszystkiego (poczytaj "propagandowe" materialy i etykietki WD40) to jest do niczego - wyobrasz sobie np uniwersalny plyn do zmywania, prania, mycia szyb, mycia podlogi, kapania sie, mycia glowy i mycia zebow ;) a czyms w tym stylu stara sie byc WD40 :P 4. poczytaj np fora i newsgrupy "rowerowe" tam czesto kolesie opisuja swoje przygody z WD40 - i najlepsze jego zastosowanie to czyszczenie lancuchow ze starego smaru, potem gotowanko w oleju itd. - zreszta haslo "WD40" jest niezlym haslem zeby sprawdzic "poziom" wiedzy sprzedawcow ze sklepu z rowerami :P 5. jezeli tak bardzo lubisz syntetyki to sprawdz kiedy wynaleziono "WD40" - od tej pory wiele sie zmienilo ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 najlepiej urzyc tego wd 40 zeby pozbyc sie za jego pomoca starego smaru, jak przeschnie to kapnac troszke oleju, ja uzywam takiego jak do silnikow spalinowych :). mam 6 letni wentylator ktory chodzi 24h/dobe reanimowalem go juz 2 razy i smiga bez zaddnych piskow czy buczenia. poco oddawac karte na 2 tygodnie z powodu wentylatorka ?, ja bym wolal sprubowac nasmarowac go, jestem pewny ze wyczeyszczenie go wd40 nastepnie nasmarowanie olejem pomoze... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 daj im sie na czyms slizgac to zobaczysz jak beda chodzily heh ;-) dokladnie:) zasmaruj albo jak to nie pomoze to jabym zrombane łozysko...czyli lipa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 Dobra dobra sytuacja jest opanowana poprostu odkręciłem ten wiatraczek trochę z nim pokombinowałem i już nie buczy :D. P.S. Cool'erek bardzo dobry niewiele ustępuje crystal orbowi i jest o wiele tańszy ja go kupiłem za 35zł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBUS00 Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 Na moim gainwardzie po 2 miesiacach zaczal wyc wiatrak przy starcie komputera tak przez 3 minuty - nawalilem do niego troche smaru do maszyn do szycia i jak reka odjal :lol: - nie wiem czy dobrze, ale juz wkrotce zakladam ZM80C-HP wiec ten wiatraczek i tak pojdzie do lamusa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 imho wd40 jest dobry do zmywania tej gownianie srebrnej, do wszystkiego lepiacej sie pasrty termoprzewodzacej TITAN`a :-). Schodzi jak pod woda. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 imho wd40 jest dobry do zmywania tej gownianie srebrnej, do wszystkiego lepiacej sie pasrty termoprzewodzacej TITAN`a :-). Schodzi jak pod woda. Cholera spadłeś mi z nieba z tą informacją. Ja zawsze się męczyłem wycierając srajtaśmą a tu prosze zwykłę wd40 zdaiała cuda. WIELKIE DZIĘKI. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...