Skocz do zawartości
hinata

jak bardziej podkręcić?

Rekomendowane odpowiedzi

poczytałem już faq i archiwum forum i udało mi się podkręcić procesor. Komputer jest taki: Barton 2500+, płyta GA7N400Pro, 2x512DDR PC400 Seitec, wiatrak na procesorze taki jak w pudełku (box), zasilacz 360W, FSB ustawione na 166, cżęstotliwość ramu na by SPD (ustawia 400Mhz).

Zwiększyłem mnożnik na 13 i teraz widoczny jest jako Athlon 3000+, częstotliwość 2,16GHz temp. ok 56C.

Teraz mam pytanie jak go jeszcze troche bardziej podkręcić? Jak daję mnożnik na 14 i węcej to się nie włącza, a jak dam 13,5 to wykrywa go jako Athlon 2250+ czyli mniej niż normalnie - dlaczego ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poczytałem już faq i archiwum forum i udało mi się podkręcić procesor. Komputer jest taki: Barton 2500+, płyta GA7N400Pro, 2x512DDR PC400 Seitec, wiatrak na procesorze taki jak w pudełku (box), zasilacz 360W, FSB ustawione na 166, cżęstotliwość ramu na by SPD (ustawia 400Mhz).

Zwiększyłem mnożnik na 13 i teraz widoczny jest jako Athlon 3000+, częstotliwość 2,16GHz temp. ok 56C.

Teraz mam pytanie jak go jeszcze troche bardziej podkręcić? Jak daję mnożnik na 14 i węcej to się nie włącza, a jak dam 13,5 to wykrywa go jako Athlon 2250+ czyli mniej niż normalnie - dlaczego ???

Zmniejsz mnożnik do 10-11 i ustaw FSB na 190-200, jak wytrzyma, to spróbuj podkręcać mnożnikiem. (Magistrala co prawda więcej daje - ale najpierw sprawdź mnożnikiem)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym dał mnożnik 11 i magistralę 200 (płyta raczej obsługuje) i wtedy wszystko jedzie synchronicznie na 400 MHz i masz max wydajność.

a że na mnożniku 13.5 dziwnie chodzi to wina płyty, drut mod mógłby to naprawić ale lepiej daj FSB 200.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...