J@roW Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 Panowie nie ściemniajcie ... jeszcze te karty są oto nastepna stronka kupilem u nich 1.5 roku temu i jeszcze maja . link : http://www.kontrast.pl/cennikSpec.asp?current_id=221 nara ps : poczta moga posłać w dowolne miejsce w Polsce , wiec trza tylko poczekać ze 3 dni i macie.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@roW Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 i tu maja al za 375zł http://sklep.benchmark.pl/pelny_2478.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Souler Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 macie nasrane z tymi klotniami :!: moj kosztowal 350zl w najdrozszym sklepie w zabrzu-red box wzialem ostatnia. XFX pamiatki 4ns i spoko. a dupczenie ze gf3 jest wydajniejszy lub przynajmniej nie widac roznicy to pomiedzy bajki sobie wsadzcie. zobaczymy z czasem ktora grafa jest mocniejsza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 Witam! Kupiłem na allegro kartę Gainward GForce 3 TI200 128 MB PP GS za 390 zł (jeszcze jej nie dostałem). Karta jest sprowadzana z niemiec więc nie ma gwarancji a ja mam do Was pare pytań: 1. Czy jeśli nie będę zdejmował chłodzenia i niepodkręcał to czy karta może się zepsuć? zdarzyło się to komuś? 2. Jeśli GPU będzie działać z prędkością 170 i wyłącze wiatraczek ( na noc) to czy karta to wytrzyma? 3. Czy istnieją jakieś częso występujące problemy z tymi kartami? Będe wdzięczny za odpowiedzi. Co do pytan to sa smieszne wszystko zalezy od ciebie czy ja uszkodzisz czy nie, karta sam na 100% niepowinna sie uszkodzic z nieznanego powodu a chlodzenie wentylem niejest poto zeby je zdejmowac tylko z eby chlodzilo grafe ! A TERAZ BIG LOL Niewiem po co kupowales to karte za 390zł na allegro bez gwary !!! www.sklepwgk.pl - cena 380zł - składasz zamowienie i karte masz na drugi dzien i 3lata gwary :!: :!: :!: :!: :!: Lukasrz---> te pytania nie są głupie :) niezadawałbym ich gdybym miał gwarancje Gainwarda. Czytałem gdzieś że niekture modele Gainwarda nie mają pasty na GPU i mogą śię spalić bez podkręcania. Ten wentyl potrafi schłodzić tą grafę przy taktowaniu 270 ( podobno ) więc pomyślałem że jak ustawie 170 to sam radiator odprowadzi ciepło ( tylko w nocy ) nie mam zamiaru zdejmować chłodzenia. Napisałeś że można kupić tą kartę za 380 zeta- wiem o tym ale ja kupiłem karte ze 128 MB ram ( naczytałem się na Benchmarku że jak sie ma dużo pamięci na karcie to nietrzeba jej nic przydzielać z pamięci głównej kompa) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 Ale 64Mb dla grafy do gier to i tak duuzo i zadna gra tyle nie wymaga, a co do przydzielania ramu dla grafy to jest on przydzilany tylk owtedy jak zostana wykozystane cale 64 MB na karcie , a co do wersji 128MB to pamiatek pewnie nie wykrecisz jak na wersji 64MB .Co do braku pasty na gpu gainwarda to niewiedzialem ale chamówa :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackul Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 Coż teraz parę słów odemnie. Od niedawna posiadam Ledteak WinFast GeForce 3 TITANIUM 200 (podkręcony jak w podpisie). Kupiłem go tylko i wyłącznie dlatego, że mimo że zmieniłem sobie Durona 900 na Athlona 2000 na co wydałem jak dla mnie kupę $$ to dużej róznicy w grach nie widzałem . Cóż pomyślałem "jestem zadłuzony u rodziców :) ale troszkę $$ już sie nazbierało czas kupić jakąs porządna karte :)" do 230 zł (i sam sobie zaprzeczałem; porządno karta - 230 zł :D :D hehe :)) Pogadałem troszkę z kolegami, poczytałem benchmarki i karta GF 3 TIT 200 była w sam raz na moje potrzeby (dużo nie gram) i używana nie powinna kosztowac majątków. Niewiele myśląc dałem ogłoszenie na forum tweak że kupie Gf 3 tanio i juz po 2 dniach odezwał się do mnie jeden z użytkowników, że ma do sprzedania za 280 zł. Dobrze się złożyło że użytkownik ten mieszkał we Wrocku, odebrałem osobiście i w ostateczności kupiłem ja za 250 zł (z czego jestem bardzo happy :D) Po podkreceniu wynik w 3dmarku 2k1 podskoczył o prawie 5k !! Wcześniej na tym samym sprzęcie co w podpisie i GF 4 440 Mx miałem 6,5k. Co do sterowników to używam 40.72 i wydają się spoko, żadnym problemów z nimi nie mam (chociaż nie moge ich porównywac do innych, bo innych nie używałem) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzypaw Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 witajcie, a ja mam taki problem: ostatnio koleś kupił kompa 1.proc atlon xp+ 2000 thorougbred 2.256 ram 333 ddr 3. DF ti 200 Gainwarda 4.ECS l7s7a2 i reszta :) i na tym w 3dmarku 2001 se jest tylko 6200 pkt na ustawieniach default dx 8.1 i dentki z płytki Czy to normalne że jest tak mało :evil: :?: :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 witajcie, a ja mam taki problem: ostatnio koleś kupił kompa 1.proc atlon xp+ 2000 thorougbred 2.256 ram 333 ddr 3. DF ti 200 Gainwarda 4.ECS l7s7a2 i reszta :) i na tym w 3dmarku 2001 se jest tylko 6200 pkt na ustawieniach default dx 8.1 i dentki z płytki Czy to normalne że jest tak mało :evil: :?: :?: dentki z płyty :!: :!: :!: :?: :?: zainstaluj 44.03 bo na cd moga byc nawet jakieśz serii 20.x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzypaw Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 nawet jeśli były 20.XX to i tak wynik 6200?????? poraszka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackul Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 Dobra, teraz ja mam pytanie. Widzę, że u niektorych użytkownik w sygnaturce pisze Gainward GF 3 TIT 200@500, na czym polega to podkrecanie i czy Leadtek WinFast tez moze się podkrecic do TIT 500 :?: (bo gadalem z jednym uzytkownikow ktory podkrecil swojego Gainwarda do TIT 500 na PW i nie wiedzał czy WinFasta można @ do TIT 500) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 Podkręcanie @Ti500 polega na podkręceniu parametrów do takich jak ma GF3 Ti500, czyli niedużo (bodajże 240/500 w enhanced). Najlepsze stery do GF3 są zdecydowanie 28.32. Są one dostępne na stronie Gainwarda, i są specjalnie przygotowane dla tej karty. Tak samo GF2 GTS/PRO/Ti. Najlepsze wyniki mam właśnie na 28.32 Gainwarda. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 Podkręcanie @Ti500 polega na podkręceniu parametrów do takich jak ma GF3 Ti500, czyli niedużo (bodajże 240/500 w enhanced). Najlepsze stery do GF3 są zdecydowanie 28.32. Są one dostępne na stronie Gainwarda, i są specjalnie przygotowane dla tej karty. Tak samo GF2 GTS/PRO/Ti. Najlepsze wyniki mam właśnie na 28.32 Gainwarda. No niewiem co do tych sterów pod gef3ti , instalnij sobie 40.72 i 44.03 - odpal 3dmarka 2001 i kilka gierek , obczaj frapsem ilosc fps i na 99,9% na tych dentkach będą lepsze osiągi , sam miałem gef3ti (leadteka) to wiem co chodziło najlepiej , przynajmniej pod leadtekiem a i zawsze stery brałem referencyjne od nvidi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$l@ven Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 Dzisiaj zamienilem FX 5200 na GF3, ktora mam w podpisie ;) W 3dmarku mam 6000pkt, wiem ze to malo, ale mam straszny balagan w systemie, jak mialem FX 5200 kombinowalem strasznie ze sterownikami, obecnie posiadam 52.13. W jaki sposob moge podkrecic karte i na ile? Pojdzie na ti500? Bede wdzieczny na wszelkie rady, w nowym roku planuje abita i bartonka 2500+ to wydajnosc podskonczy, ale puki co, jutro format. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 Widze że masz Gainwarda to instaluj 28.32. Powinny być na płycie, a jeśli nie to są na stronie Gainwarda. Powinieneś spokojnie podkręcić na 250/550. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 Widze że masz Gainwarda to instaluj 28.32. Powinny być na płycie, a jeśli nie to są na stronie Gainwarda. Powinieneś spokojnie podkręcić na 250/550. No niewiem czy spokojnie dzisjaj miałem taka karte u siebie i szła max 240/530 ,a tak apropo poco chcesz podkrecać ta karte jak masz pamieci ram w kompie SDR :!: :!: :!: przecierz na tym to neibędziesz miał pełnych osiągów one strasznie ograniczaja ci wydajnsoc kompa i to o dużo :!: :!: , wiecej jak 6tyśw mark unei wyciagniesz na tych pamiatkach, na DDR-ach byś miał kolo 9tyś Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 A wezcie mnie nie wk****** :evil: Ja na gf4ti4200 w 3dsmarku2k1 osiagam 9k a po przekreceniu wszystkiego co sie da i tak zawsze mi zabraknie pare pkt do....... 10k :cry: :lol: No ale nie dla benchmarkow ma sie kompa i nie dla nich sie zyje 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Souler Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 rcube cos cie ogranicza, pewnie proc. znam ten bol :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 proc + mobo ktore dodatkowo ogranicza pamiatki :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 ja bez krecenia karty mam 13000 wiec chyba juz wiesz co jest nie tak płyta +proc +ram Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$l@ven Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 NIe chce zakladac osobnego topicu wiec zapytam tu, jakie sterowniki zainstalowac do swojego g3ti, aby miec najwiecej pkt w 3dmarku, i najwieksza ilosc fps w grach? 44.03 ? Bo na tych 52.16 nie za dobrze mi pracuje grafa ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 O Boże. Stary. Czytajże posty. Napisałem ci że masz Gainwarda to instaluj 28.32. Gainward specjalnie zoptymalizował te stery po np. swoje GF3. Nowsze stery są pod GF4 i FX, i słabo się sprawują z GF3 w dół. Nie lubie jak ktoś pisze i nie czyta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$l@ven Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 Sluchaj, sterownikiw z serii 2x.xx uzywalem do Rivy, trudno mi pojac zeby one nadawaly sie do G3. Pozatym co chwile wchodze na ten topic i czytam, czy nikt przypadkiem nic nie dopisal. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 15 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2003 Gdyby były jakieś lepsze to by je Gainward umieścił na stronie. Do innych firm mogą być lepsze inne, ale do Gainwarda te. Pościągaj sobie kilka wersji to zobaczysz różnicę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas Opublikowano 15 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2003 Ja już mam tego Gainwarda GF3 i jestem mocno rozczarowany!!! To czerwone [ciach!]o przez ok 10 min po uruchomieniu kompa wyje jak po<span style="color:red;">[ciach!]</span>e. Mój odkurzacz pracuje ciszej!!!!! Czy to jest wina tego że coler nie ma tych sprężynek które amortyzują drgania? Czy ktoś z użytkowników czerwonego [ciach!]a też ma takie problemy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$l@ven Opublikowano 15 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2003 A instalowac same sterowniki, czy tez wszystkie aplikacje Gainward'a, ktore znalazle na plycie? Jest tam cos do podkrecania? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 15 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2003 A instalowac same sterowniki, czy tez wszystkie aplikacje Gainward'a, ktore znalazle na plycie? Jest tam cos do podkrecania? Słuchaj instaluj 44.03 ewentualnie 40.72 testowałem je na wielu geforcach 3 i są najlepsze a te optymalizacjie gainwarda w sterach 22.xx to pic na wode fotomontarz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matilde Opublikowano 16 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2003 Ja już mam tego Gainwarda GF3 i jestem mocno rozczarowany!!! To czerwone <font color="#FF0000">[ciach!]</font> przez ok 10 min po uruchomieniu kompa wyje jak <font color="#FF0000">[ciach!]</font>. Mój odkurzacz pracuje ciszej!!!!! Czy to jest wina tego że coler nie ma tych sprężynek które amortyzują drgania? Czy ktoś z użytkowników czerwonego <font color="#FF0000">[ciach!]</font> też ma takie problemy? ...więc i ja sobie pozwole podpiąć pod temat i spytać w imieniu mojego kolegi,który to ma zamiar sobie ją kupić: Czy rzeczywiście te GAINWARDY Ti-3 mają aż takie głośne wiatraki ??? Proszę o odp użytkowników!Będę wdzięczny! Pzdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 16 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2003 Czy rzeczywiście te GAINWARDY Ti-3 mają aż takie głośne wiatraki ??? Pzdr. Wprawdzie miałem go chwile czasu ale nie zauwazryłem aby był głośniejszy porównujac do innych graf typu gef3 czy gef4ti Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$l@ven Opublikowano 16 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2003 Na razie Gainward idzie z 200/450 na 240/500, czyli ustawienia Ti500. Co jaka czestotliwosc krecic dalej? System zasygnalizuje mi, jak by cos z karta bylo nie tak? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matilde Opublikowano 16 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2003 Czy rzeczywiście te GAINWARDY Ti-3 mają aż takie głośne wiatraki ??? Pzdr. Wprawdzie miałem go chwile czasu ale nie zauwazryłem aby był głośniejszy porównujac do innych graf typu gef3 czy gef4ti Oki! Powiem szczerze,że cisza jest dla mnie priorytetem, zatem jeśli wiatrak ten będzie rzeczywiście cichy to sam kupie tego GF3Ti bo na moim Radeonie niektóre gry nie chca mi wogóle chodzić... Pozdr. i Thx! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...