Skocz do zawartości
Hadrys_23

Pare pytań o GF 3Ti ...?

Rekomendowane odpowiedzi

Ten wiatrak wyje tylko przez pierwsze 10 min. po uruchomieniu kompa, potem jest w miare cichy.

Kumpel mi powiedział że też tak miał i jak mu wentyl buczał to dotknoł go palcem i wentyl przestał buczeć- to możliwe?

I jeszcze jedno pytanie czy jak podkręce karte programem expert tool to będe musiał robić restart czy nie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak, dzisiaj wymieniłem R8500LE na GF3Ti-200 64MB Gainwarda i musze powiedzieć,że GF3Ti ma dużo głośniejszy wentylator, teraz to tylko jego słyszę w kompie... :P Obraz w grach moim skromnym zdaniem ciut słabszy od R8500LE ale teraz zato śmigają mi wszystkie gierki.

Jutro sobie troche pokręcę... :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Matilde--> dlaczego wymieniłeś szybszą ( troche) karte na wolniejszą?

To jest Twój własny wniosek? Czy jakiś inny pomysł?

Sprawdź na www.benchmark.pl są to asolutnie porównywalne grafy ze wskazniem na GF3.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I jeszcze jedno pytanie czy jak podkręce karte programem expert tool to będe musiał robić restart czy nie?

nie nie bedziesz musial, zegary juz sa takie jak ustawiles. Polecam power stripa do o/c bo ten expert tool ma tylko do chyba 250/550mhz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GAINWARD-y maja juz odpowiednie chlodzonko na GPU i pamiec. Ja na swoim wykrecam 250/545 bez artefaktow ale dlatego ze mam slaba wentylacje w budzie (czekam na chiefteca DA-01W i doczekac sie nie moge :( ) jak bede mial chiefteca bedzie wyzej!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Matilde--> dlaczego wymieniłeś szybszą ( troche) karte na wolniejszą?

...ano dlatego,że:

1. na ATI miałem problemy z niektórymi grami,

2. często zmieniam sprzęt (w miarę możliwości :wink: ) i chciałem go po prostu sprawdzić bo wiele na jego temat (tylko) słyszałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znowu ja. Wymieniłem swojego R9100L 250/366@261/396 na GAIWARD'a Gf3Ti-200 200/450@220/480 i.....

Mam BARDZO mieszane odczucia :?. Ogólnie gry działają lepiej ale jakość obrazu jest gorsza za wyjątkiem FSAA który działa o niebo lepiej, wynik w 3Dmarku 2k1 ciut mniejszy (100pkt.)

Zato co najbardziej mnie zdziwiło to to że wbrew testom i opiniom użytkowników (waszym) które wskazywały nawet na ZNACZNY wzrost wydajności w UT2003 i grach na tym engienie u mnie stało się na odwrót.

W benchmarkach flyby wyniki lepsze w Bot gorsze, a w samej grze to już

wydajność mnie poprostu zdziwiła gdyż jest o wiele gorsza niż na R9100L :(

Na początku jechałem na sterach z płytki od GAINWARD'a teraz używam 41.09 i dalej jest kiepsko, choć już lepiej szczególnie w pixel shader (test nature w 3Dmark). Jakie stery wy polecacie, które są NAJLEPSZE, oczywiście takie bez 'optymalizacji' Nvidii bo zależy mi na jakości obrazu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki wszystkim to wiem ze płyta do du..p. ale brak $ na nfrce 2 a co do płyty to fsbkrecił nie będę bo to nie ma sensu zwist będą i to wsztcho z tego wyjdzie a co do karty to pusiłem 260570 i artefakty a benczmark się zwiesił w połoeie juz więcej tego nie robie 250550 to max ale co dziwne to u kumple na kt3v proc 1800+ @ 2400+ 255 ramu fsb 333 było 8800 punk. grafa na 250550 tez mało ja chce 10000 11000 punk. to mnie zadowoli :twisted: ale w grach dobrze chodzi dzięki wszystkim

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...