Qdlaty Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 Mam problem mianowicie kiedy w biosie zmienie chocby o 1 fsb wyzsze niz 166 to po reboocie monitor nie odpala sie ( przechodzi w stan uspienia)co robic???Moze to byc winna kijowego ramu ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 no jasne ze to moze byc spowodowane ramem :!: Jakie masz pamieci i na jaki timingach lecisz?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qdlaty Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 2x256 firmy qrzak ;) niestety a lecą na 2.5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 2x256 firmy qrzak ;) niestety a lecą na 2.5 ale 266/333/400...??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qdlaty Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 333mhz ale przeciez to nie powinno miec znaczenia skoro puszczam je asynchronicznie z procem...a moze to wina grafy :D ? pewno jakieg dziwne teorie wymyslam ale dopiero zaczynam zabawe z O/c :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 Jaki proc? Jakie mobo? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 Jaki proc? Jakie mobo? ktos tu chyba nie dokladnie czyta :]]]]] ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 Jaki proc? Jakie mobo? ktos tu chyba nie dokladnie czyta :]]]]] ;) :oops: sry faktycznie. To w takim razie: Jaka zasilka? Chlodzonko? :D 8) Swoja droga dziwne - jesli puszczasz asynchro to powinno isc wyzej. Ale moze to tez byc wina asynchro - sprobuj roznych dzielnikow np. 5/4, 6/5, czy 4/3 - z tego co pamietam u mnie tez wystepowal ten problem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 Jaki proc? Jakie mobo? ktos tu chyba nie dokladnie czyta :]]]]] ;) :oops: sry faktycznie. To w takim razie: Jaka zasilka? Chlodzonko? :D 8) Swoja droga dziwne - jesli puszczasz asynchro to powinno isc wyzej. Ale moze to tez byc wina asynchro - sprobuj roznych dzielnikow np. 5/4, 6/5, czy 4/3 - z tego co pamietam u mnie tez wystepowal ten problem. no wlasnie o to chodzi ze on pracuje synchro i jest to tym bardziej dziwne. MOja propozycja sproboj zwiekszyc vdimm do 2.7 i wtedy proboj wykluczysz w ten sposob (bynajmniej w jakims stopniu) ze to wina/nie wina pamieci. Sproboj tez vcore proca podniesc moze akurat masz tak slabo podkrecalna serie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qdlaty Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 ok poszło pamiatki ustawilem na 43 a procek leci na 200x11 przy 1,750Vcore czym testowac stabilnosc systemu :D ?a i chłodzonko musze zmienic szybko bo ten TTV9 to slabiutki zreszto jakis chyba nie oryginalny ;) a procek w spoczynku ma 41*a w stresie cos kolo 48* ale jak bedzie dobry coolerek bedzie lepiej mam nadzieje ;) -=Po 3dMarku=- Niestety komp malo stabilny ale to na 100% z winy kijowego ramu :( kolo swiat zarzuce pewno TwinMosy albo Kigstony jakies Geile tez w planach ;) a poki co coolerka czeka mnie zmiana Pozdroofka i thx za pomoc ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 8 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2003 ok poszło pamiatki ustawilem na 43 a procek leci na 200x11 przy 1,750Vcore czym testowac stabilnosc systemu :D ?a i chłodzonko musze zmienic szybko bo ten TTV9 to slabiutki zreszto jakis chyba nie oryginalny ;) a procek w spoczynku ma 41*a w stresie cos kolo 48* ale jak bedzie dobry coolerek bedzie lepiej mam nadzieje ;) -=Po 3dMarku=- Niestety komp malo stabilny ale to na 100% z winy kijowego ramu :( kolo swiat zarzuce pewno TwinMosy albo Kigstony jakies Geile tez w planach ;) a poki co coolerka czeka mnie zmiana Pozdroofka i thx za pomoc ;) a mozesz mi powiedziec co da ci fakt ze proc pracuje na fsb 200 a ram 150 mhz bo tak ustawiles?? zero przyrostu wydajnosciowego a nawet spadek wydajnosci pracy pamieci nie mowiac juz wogole o zanizeniu przez Ciebie ich nominalnego taktowania. Jesli ramy ci nie wyrabiaja (a nie wyrabiaja) to ustaw dzielnik 1:1 (w przypadku nf7-s najlepiej 5/5 8)) czyli w twoim wypadku 166/166 i krec proca mnoznikiem uzyskasz wtedy duzo lepsze efekty niz teraz i proc nizszego vcore bedzie wymagal a co za tym idzie bedzie sie mniej grzal. Co do niestabilnego 3dmarka to na 100% ;) ;) :lol: jest to wina ale nie pamieci tylko efektu podkreconego proca podnies vcore albo obniz czestotliwosc CPU a sie przekonasz. Aha sciagnij Prime95 tym najlepiej sprawdzisz stabilnosc sprzetu ;) :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qdlaty Opublikowano 8 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2003 ok ok thx za rady jestem swiezutki w tym temacie wiec kazda dobra rada jest na wage zlota dla mnie :) teraz siedze na 2600+ mnoznik wrzucilem na 12 bez zmiany napiecia i Rock Stable jest :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...