Skocz do zawartości
Qdlaty

Abit Nf72.0, Barton 2500+ i Radek 9800Pro....

Rekomendowane odpowiedzi

Jaki proc? Jakie mobo?

ktos tu chyba nie dokladnie czyta :]]]]] ;)

:oops: sry faktycznie. To w takim razie:

Jaka zasilka?

Chlodzonko?

:D 8)

Swoja droga dziwne - jesli puszczasz asynchro to powinno isc wyzej. Ale moze to tez byc wina asynchro - sprobuj roznych dzielnikow np. 5/4, 6/5, czy 4/3 - z tego co pamietam u mnie tez wystepowal ten problem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki proc? Jakie mobo?

ktos tu chyba nie dokladnie czyta :]]]]] ;)

:oops: sry faktycznie. To w takim razie:

Jaka zasilka?

Chlodzonko?

:D 8)

Swoja droga dziwne - jesli puszczasz asynchro to powinno isc wyzej. Ale moze to tez byc wina asynchro - sprobuj roznych dzielnikow np. 5/4, 6/5, czy 4/3 - z tego co pamietam u mnie tez wystepowal ten problem.

no wlasnie o to chodzi ze on pracuje synchro i jest to tym bardziej dziwne. MOja propozycja sproboj zwiekszyc vdimm do 2.7 i wtedy proboj wykluczysz w ten sposob (bynajmniej w jakims stopniu) ze to wina/nie wina pamieci. Sproboj tez vcore proca podniesc moze akurat masz tak slabo podkrecalna serie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok poszło pamiatki ustawilem na 43 a procek leci na 200x11 przy 1,750Vcore czym testowac stabilnosc systemu :D ?a i chłodzonko musze zmienic szybko bo ten TTV9 to slabiutki zreszto jakis chyba nie oryginalny ;) a procek w spoczynku ma 41*a w stresie cos kolo 48*

ale jak bedzie dobry coolerek bedzie lepiej mam nadzieje ;)

-=Po 3dMarku=-

Niestety komp malo stabilny ale to na 100% z winy kijowego ramu :( kolo swiat zarzuce pewno TwinMosy albo Kigstony jakies Geile tez w planach ;)

a poki co coolerka czeka mnie zmiana Pozdroofka i thx za pomoc ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok poszło pamiatki ustawilem na 43 a procek leci na 200x11 przy 1,750Vcore czym testowac stabilnosc systemu :D ?a i chłodzonko musze zmienic szybko bo ten TTV9 to slabiutki zreszto jakis chyba nie oryginalny ;) a procek w spoczynku ma 41*a w stresie cos kolo 48*

ale jak bedzie dobry coolerek bedzie lepiej mam nadzieje ;)

-=Po 3dMarku=-

Niestety komp malo stabilny ale to na 100% z winy kijowego ramu :( kolo swiat zarzuce pewno TwinMosy albo Kigstony jakies Geile tez w planach ;)

a poki co coolerka czeka mnie zmiana Pozdroofka i thx za pomoc ;)

a mozesz mi powiedziec co da ci fakt ze proc pracuje na fsb 200 a ram 150 mhz bo tak ustawiles?? zero przyrostu wydajnosciowego a nawet spadek wydajnosci pracy pamieci nie mowiac juz wogole o zanizeniu przez Ciebie ich nominalnego taktowania. Jesli ramy ci nie wyrabiaja (a nie wyrabiaja) to ustaw dzielnik 1:1 (w przypadku nf7-s najlepiej 5/5 8)) czyli w twoim wypadku 166/166 i krec proca mnoznikiem uzyskasz wtedy duzo lepsze efekty niz teraz i proc nizszego vcore bedzie wymagal a co za tym idzie bedzie sie mniej grzal.

Co do niestabilnego 3dmarka to na 100% ;) ;) :lol: jest to wina ale nie pamieci tylko efektu podkreconego proca podnies vcore albo obniz czestotliwosc CPU a sie przekonasz. Aha sciagnij Prime95 tym najlepiej sprawdzisz stabilnosc sprzetu ;) :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...