Skocz do zawartości
m@tys

Radeon 9000pro 64DDR - 3490 - 3dmark 2001 ? pomocy!

Rekomendowane odpowiedzi

1. Nie ma 7 dni na zwrot nieuszkodzonego towaru, jest 10:

Dz.U.2000.22.271 (U) Ochrona niektórych praw konsumentów oraz odpowiedzialność za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny.

Rozdział 2 Umowy zawierane na odległość:

Art. 7. 1. Konsument, który zawarł umowę na odległość, może od niej odstąpić bez podania przyczyn, składając stosowne oświadczenie na piśmie, w terminie dziesięciu dni

2. Jeżeli rzecz jest niezgodna z umową, to sprzedawca ma niezwłocznie wymienić na wolną od wad lub naprawić. Termin niezwłocznie jest wprawdzie mało precyzyjny - oznacza bez zbędnej zwłoki. W praktyce zazwyczaj są to 2 tygodnie, ale jeżeli udowodni, że musiał wykonać ekspertyzę, posłać towar na drugi koniec świata itp to da się przedłużyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Nie ma 7 dni na zwrot nieuszkodzonego towaru, jest 10:

Dz.U.2000.22.271 (U) Ochrona niektórych praw konsumentów oraz odpowiedzialność za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny.

Rozdział 2 Umowy zawierane na odległość:

Art. 7. 1. Konsument, który zawarł umowę na odległość, może od niej odstąpić bez podania przyczyn, składając stosowne oświadczenie na piśmie, w terminie dziesięciu dni 

2. Jeżeli rzecz jest niezgodna z umową, to sprzedawca ma niezwłocznie wymienić na wolną od wad lub naprawić. Termin niezwłocznie jest wprawdzie mało precyzyjny - oznacza bez zbędnej zwłoki. W praktyce zazwyczaj są to 2 tygodnie, ale jeżeli udowodni, że musiał wykonać ekspertyzę, posłać towar na drugi koniec świata itp to da się przedłużyć.

i co wojwar lyso ci, jest nawet wiecej niz mowilem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oj lukas666 przestań już........... ładnie cię prosze.....

HQ12 mialem 3.8 na radeonia 9000pro i nie narzeklalem, IMHO stery w porzadku, przy kazdych innych niz 3.2 mialem spadek wydajnosci a przy tych nie.

1/ http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=478...3&highlight=3+8

2/ http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=488...6&highlight=3+8

3/ http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=468...6&highlight=3+8

4/ http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=490...3&highlight=3+8

poczytaj o problemach z c3.8 a dopiero puźniej zajmij stanowisko.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@lukas666

Przeczytaj jeszcze raz, tym razem ze zrozumieniem.

Skoro M@tys chodził do komputronika, to wymienić nie mają obowiązku.

I co, łyso Ci?

panie kolego ja nie mowilem nic o tym ze ktos tam chodzil do sklepu i cos kupowal a cala moja wypowiedz zwiazana byla z sytuacja jak ktos cos kupowal wlasnie na odleglosc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w czasie do 7 dni po kupieniu jakiegos przedmiotu, sprzedawca ma obowiazek

Powiedz mi, gdzie tu napisałeś "poza" czy "na odległość"?? Nie zaznaczyłeś nawet, że to "czasami", czy "w pewnych okolicznościach". Podałeś to jako generalną zasadę.

Napisałeś ogólnie, że 7 dni.

A tymczasem to ani 7 dni, ani ogólnie.

Tylko 10 dni i w szczególnym przypadku, a autor potem napisał, że chodził do sklepu - więc wprowadziłeś go w błąd (i tylko dla sprostowania zabrałem głos w tym temacie, bo nie lubię jak ktoś, kto nie ma o czymś pojęcia wprowadza innych w błąd).

Z mojej strony EOT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w czasie do 7 dni po kupieniu jakiegos przedmiotu, sprzedawca ma obowiazek

Powiedz mi, gdzie tu napisałeś "poza" czy "na odległość"?? Nie zaznaczyłeś nawet, że to "czasami", czy "w pewnych okolicznościach". Podałeś to jako generalną zasadę.

Napisałeś ogólnie, że 7 dni.

A tymczasem to ani 7 dni, ani ogólnie.

Tylko 10 dni i w szczególnym przypadku, a autor potem napisał, że chodził do sklepu - więc wprowadziłeś go w błąd (i tylko dla sprostowania zabrałem głos w tym temacie, bo nie lubię jak ktoś, kto nie ma o czymś pojęcia wprowadza innych w błąd).

Z mojej strony EOT.

ok, przyznaje sie do tego ze nie za bardzo sprecyzowalem swa odpowiedz za co autora tematu przepraszam ( i innych ktorych zycie z tego powodu wisialo na wlosku tez :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczgo znowu dyskusja toczyczy się o sprawach nie dotyczących tego tematu? To nie ośla łączka :idea:

Jak dla mnie to wynik przeszło 7k jest raczej ok biorąc pod uwagę pamięci @200(400), choć te jak na 9000pro są za niskie ale może da się je podkręcić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm ciekawie piszesz amigo zaprzeczasz sam sobie najpierw piszesz ze to co ja napisalem to bzdury a pozniej ze mozna towarvw ciagu 7 dni zwrocic, widze ze sam sie placzesz w zeznaniach, tylko sie nie tlumacz bo tylko winny sie tlumaczy :P

Amigo - zaprzeczam twoim wywodom - a nie swoim.

Towar faktycznie można oddać w ciągu nie 7 - a 10 dni.

Sprawę tą reguluje przede wszystkim ustawa z 2 marca 2000 roku o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny

Warunki dopuszczalności takiego zwrotu:

- towar został zakupiony poza miejscem prowadzenia działalności przez przedsiębiorcę (a więc jeśli kupiłeś w sklepie, na bazarze, giełdzie komputerowej - to NIE MOŻESZ towaru zwrócić, jeśli kupiłeś towar w internecie - to jaknajbardziej tak)

- w ciągu 10 dni powiadomisz sprzedawcę, że odstępujesz od umowy kupna danej rzeczy (a więc nie wystarczy wysłanie 5 dni przed upływem 10 dniowego terminu listu poleconego na poczcie - bowiem list ten bezwzględnie musi dotrzeć do sprzedawcy przed upływem 10 dniowego terminu - jak poczta zgubi list, to nie możesz odstąpić od takiej umowy)

Z tego co widzę gadasz bzdury - nie znając się na prawie (może na medycynie też się znasz ? bo koledzy ci powiedzieli .... hehehehe)

Jest jeszcze jeden akt który reguluje sprzedaż koncumencką:

ustawa o sprzedaży koncumenckiej z 1 stycznia 2002 r (DZ U z 2002 roku, nr 141 poz 1176) - też radzę sobie poczytać (pewnie ty nie zechcesz - ale autor postu o karcie będzie miał przynajmniej miał jakiś punkt zaczepienia)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm ciekawie piszesz amigo zaprzeczasz sam sobie najpierw piszesz ze to co ja napisalem to bzdury a pozniej ze mozna towarvw ciagu 7 dni zwrocic, widze ze sam sie placzesz w zeznaniach, tylko sie nie tlumacz bo tylko winny sie tlumaczy :P

Amigo - zaprzeczam twoim wywodom - a nie swoim.

Towar faktycznie można oddać w ciągu nie 7 - a 10 dni.

Sprawę tą reguluje przede wszystkim ustawa z 2 marca 2000 roku o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny

Warunki dopuszczalności takiego zwrotu:

- towar został zakupiony poza miejscem prowadzenia działalności przez przedsiębiorcę (a więc jeśli kupiłeś w sklepie, na bazarze, giełdzie komputerowej - to NIE MOŻESZ towaru zwrócić, jeśli kupiłeś towar w internecie - to jaknajbardziej tak)

- w ciągu 10 dni powiadomisz sprzedawcę, że odstępujesz od umowy kupna danej rzeczy (a więc nie wystarczy wysłanie 5 dni przed upływem 10 dniowego terminu listu poleconego na poczcie - bowiem list ten bezwzględnie musi dotrzeć do sprzedawcy przed upływem 10 dniowego terminu - jak poczta zgubi list, to nie możesz odstąpić od takiej umowy)

Z tego co widzę gadasz bzdury - nie znając się na prawie (może na medycynie też się znasz ? bo koledzy ci powiedzieli .... hehehehe)

Jest jeszcze jeden akt który reguluje sprzedaż koncumencką:

ustawa o sprzedaży koncumenckiej z 1 stycznia 2002 r (DZ U z 2002 roku, nr 141 poz 1176) - też radzę sobie poczytać (pewnie ty nie zechcesz - ale autor postu o karcie będzie miał przynajmniej miał jakiś punkt zaczepienia)

ok konczmy ta bratobujcza walke :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, udało się...

Jutro odbieram pieniądze za kartę 100% wartości (oczywiście uprzednio oddając radeonka)

I zamówiłem już 9100 Sapphire :>

Jeszcze raz dzięki za rady!!!

Napisz więcej !

co powiedziałeś ? jak argumentowałeś ? Jakie były odpowiedzi z komputronika i jak dokładnie się sprawa skończyła (z tego co piszesz wynika że ok - ale rozwiń temat).

To w przyszłości umożliwi innym userom załatwianie podobnych problemów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...